BillieJean58
BillieJean58
  27 марта 2011 (pierwszy post)

Krótko.

Max Factor Lasting Performance CZY Revlon PhotoReady.?
Za i przeciw :)

Paulinessa
Paulinessa
  27 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Max Factor Lasting Performance CZY Revlon PhotoReady.?

Miałam LP.

- genialnie kryje!
- raczej nie matuje przy cerze tłustej, ale ja nie miałam problemu
- trzeba go dobrze rozprowadzić, bo mogą być zacieki
- fajna konsystencja, nie jest rzadka i nie taka gęsta jak przy aptecznych podkładach
- długo się utrzymuje
- zbyt różowe odcienie jak dla mnie.

:)
pijana
pijana
  27 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: LP

W końcu go kupiłam, niestety brakło odcienia 100 i wzięłam 101, po nałożeniu jest idealny, ale rzeczywiście ciemnieje :and: Ale i tak jest jaśniejszy niż najjaśniejszy Toleriane :and: Chyba nigdy nie znajdę idealnego podkładu...
Jeśli uda mi się pojechać do UK w wakacje to tam nakupuję, na pewno lepiej jest z wyborem kolorów. Kusi mnie Double Wear Maximum Cover od Estee Lauder, ale nie ma go u nas, a na Allegro jest tylko od jednego sprzedawcy, nie ma nawet zdjęć kolorów, a 170 zł byłoby mi bardzo szkoda wyrzucić w błoto...
mmaryjka
mmaryjka
  27 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Kusi mnie Double Wear Maximum Cover od Estee Lauder, ale nie ma go u nas

o rany, po co ci on? przecież double wear już jest tak kryjący, że szok. jak dostałam kilka próbek to po nałożeniu go na twarz miałam wrażenie, że jak się uśmiechnę to mi odpadnie cała taka maska
Paulinessa
Paulinessa
  27 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: o rany, po co ci on? przecież double wear już jest tak kryjący, że szok. jak dostałam kilka próbek to po nałożeniu go na twarz miałam wrażenie, że jak się uśmiechnę to mi odpadnie cała taka maska

Aż tak? Mocniej niż LP? Bo dla mnie on jest hardcorem.
pijana
pijana
  27 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: o rany, po co ci on? przecież double wear już jest tak kryjący, że szok. jak dostałam kilka próbek to po nałożeniu go na twarz miałam wrażenie, że jak się uśmiechnę to mi odpadnie cała taka maska

Myślałam, że skoro zrobili dodatkowo wersję kryjącą to ten zwykły Double Wear jest słaby :ninja:
Konto usunięte
Konto usunięte: Mocniej niż LP? Bo dla mnie on jest hardcorem.

Toleriane i Dermablend kryją sporo mocniej niż LP :) Ale wg mnie Dermablend kompletnie nie nadaje się do skóry mieszanej, a tłustej już w ogóle. Toleriane już bardziej, ale te kolory :martuska:
voiceontheradio
voiceontheradio
  27 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

spróbuj lancome teint idole fresh wear kolor 0 bisque
też mam problem z dobraniem koloru, a ten jest jaśniutki + nie ciemnieje i nie jest różowy.
animka
animka
  27 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: pijana

a jakiego podkładu używasz w chwili obecnej? bo zauważyłam, że przerabiamy te same.
mmaryjka
mmaryjka
  27 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Mocniej niż LP?

nie wiem, nie mam porównania

Konto usunięte
Konto usunięte: Myślałam, że skoro zrobili dodatkowo wersję kryjącą to ten zwykły Double Wear jest słaby

dla mnie kryje bardzo mocno

Konto usunięte
Konto usunięte: spróbuj lancome teint idole fresh wear kolor 0 bisque

wiesz jak jest w porównaniu do innych podkładów i ich odcieni lancome? bo ogólnie lancome ma raczej ciemne odcienie, ja używam najjaśniejszego, a pod koniec zimy już jest trochę ciemnawy.
pijana
pijana
  27 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: spróbuj lancome teint idole fresh wear kolor 0 bisque też mam problem z dobraniem koloru, a ten jest jaśniutki + nie ciemnieje i nie jest różowy.

O, dzięki :) Zapiszę sobie i zakupię pewnie niebawem. A jakiego pudru używasz ?
mmaryjka
mmaryjka
  27 марта 2011

zresztą nawet flo kiedyś pisała, że nie znalazła dla siebie odcienia podkładu lancome więc ja bym się nie napalała.

pijana
pijana
  27 марта 2011
animka
animka: a jakiego podkładu używasz w chwili obecnej? bo zauważyłam, że przerabiamy te same.

Górny rząd to te, których używam, najnowsze nabytki to LP i biały Star Gazer, który mieszam z Toleriane żeby go rozjaśnić... A z prawej to korektor Benefit, idealny kolorem, ale dość ciężki na całą twarz :/
voiceontheradio
voiceontheradio
  27 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wiesz jak jest w porównaniu do innych podkładów i ich odcieni lancome? bo ogólnie lancome ma raczej ciemne odcienie, ja używam najjaśniejszego, a pod koniec zimy już jest trochę ciemnawy.

miałam jeszcze ten silky mat 010 beige porcelaine i niby najjaśniejszy jaki był w marionnaudzie, ale był dużo ciemniejszy niż bisque i ogólnie na zimę się nie nadawał bo był za ciemny.

Konto usunięte
Konto usunięte: A jakiego pudru używasz ?

shiseido pureness matyfing compact, ale jak chcesz czegoś mocniej matującego to kryolan anti shine tyle, że jest biały i może osadzać się na włoskach
mmaryjka
mmaryjka
  27 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: miałam jeszcze ten silky mat 010 beige porcelaine i niby najjaśniejszy jaki był w marionnaudzie, ale był dużo ciemniejszy niż bisque i ogólnie na zimę się nie nadawał bo był za ciemny.

ja używam najjaśniejszego photogenica, ale z drugiej strony pozostałe albo nie nadają się do suchej, albo są za bardzo kryjące/matujące.
voiceontheradio
voiceontheradio
  27 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja używam najjaśniejszego photogenica, ale z drugiej strony pozostałe albo nie nadają się do suchej, albo są za bardzo kryjące/matujące.

a jak on kryję?
bo moja mama ma suchą skórę i przebarwienia i jak dotąd żaden podkład jej nie pasował, bo wygląda jakby jej skóra schodziła płatami. Na dzień używa kremu z nuxe, a na noc robionego od dermatologa, więc to raczej kwestia dobrania podkładu tylko.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.