coIor
coIor
  28 марта 2011 (pierwszy post)
Cześć :-D.
Zamierzam kupić sobie buty jazzówki w internecie i tu się pojawia problem. Generalnie buty kupuję w rozmiarach 38/39 [24cm i 24,5cm] a rozmiary na stronie z tymi butami wyglądają tak :

I tutaj jest moje pytanie - jaki numer mam wziąć? 37 z tą krótszą wkładką czy 38 z tą dłuższą o pół centymetra wkładką?
Dodam, że do tych butów będę nosić tylko i wyłącznie rajstopy bądź coś a'la rajstopy.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to napisałam :-D.
Babsy
Babsy
  28 марта 2011

na poczatek zmierz dokadnie stope- narysuj linie na kartce, stan na niej i zaznacz poczatek od czubka duzego palca- chyba, ze masz drugi najdluzszy- do piety. powtorz z druga stopa. jesli stopy beda sie roznic, wez but z dluzsza wkladka:)

styka51
styka51
  28 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jaki numer mam wziąć? 37 z tą krótszą wkładką czy 38 z tą dłuższą o pół centymetra wkładką?

Zmierz sobie dokładnie długość stopy i będziesz wiedzieć
Babsy
Babsy
  28 марта 2011
styka51
styka51: folkemon: Żywność to to co jest potrzebne do życia, a jedzenie to to co jemy dla smaku.

widze moja pomylka robi sie slawna:mrgreen:
Dooominica
Dooominica
  28 марта 2011

Zawsze lepiej kupić ciaśniejsze, bo się rozbiją (:

styka51
styka51
  28 марта 2011
Babsy
Babsy: widze moja pomylka robi sie slawna

W sumie sama pomyłka była czymś normalnym, ale samo wytłumaczenie różnicy jest epickie
JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  28 марта 2011

Ja kupiłem trampki właśnie o pół cm większe i okazały się za duże. Więc...

mmaryjka
mmaryjka
  28 марта 2011

a jakie to buty? bo to kluczowe pytanie.

sinaasappelsap
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
sinaasappelsap
  28 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a jakie to buty? bo to kluczowe pytanie.

napisała że jazzówki :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: jaki numer mam wziąć? 37 z tą krótszą wkładką czy 38 z tą dłuższą o pół centymetra wkładką?

ja zaufałabym podanym centymetrom, na Twoim miejscu wzięłabym 37

maybe I had said something that was wrong

mmaryjka
mmaryjka
  28 марта 2011
sinaasappelsap
sinaasappelsap: napisała że jazzówki

no tak, ale szmaciane/skórzane/zaokrąglone noski czy inne bo to jest różnica.
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  28 марта 2011

Zmierz sobie stopę i dobierz but. Ewentualnie wybierz się do sklepu gdzie takie buty są,przymierz ten model i będziesz miała rozeznanie.

sinaasappelsap
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
sinaasappelsap
  28 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no tak, ale szmaciane/skórzane/zaokrąglone noski czy inne bo to jest różnica.

no racja, każdy model, rodzaj buta kupuje na tyle samo cm i nie ma żadnego z tym problemu :)

maybe I had said something that was wrong

mmaryjka
mmaryjka
  28 марта 2011
sinaasappelsap
sinaasappelsap: no racja, każdy model, rodzaj buta kupuje na tyle samo cm i nie ma żadnego z tym problemu

a u mnie wszystko zależy od rodzaju buta, od tego z czego jest zrobiony i tak dalej.
skórzane balerinki mam 39, air maxy noszę 40,5, szpilki mam od 38 do 40. jedna jazzówki mam 41, bo mają ścięty nosek, a drugie 40.
coIor
coIor
  28 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a jakie to buty? bo to kluczowe pytanie.

Konto usunięte
Konto usunięte: Ewentualnie wybierz się do sklepu gdzie takie buty są,przymierz ten model i będziesz miała rozeznanie.

Właśnie w tym problem, że nigdzie nie mogę [w moim mieście] takich znaleźć a nawet podobnych a szyna na nodze trochę uniemożliwia jazdę gdziekolwiek dalej :-P

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja kupiłem trampki właśnie o pół cm większe i okazały się za duże. Więc...

Konto usunięte
Konto usunięte: Zawsze lepiej kupić ciaśniejsze, bo się rozbiją (:

Kurczę, może macie rację.. :-P
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  28 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Właśnie w tym problem, że nigdzie nie mogę [w moim mieście] takich znaleźć a nawet podobnych a szyna na nodze trochę uniemożliwia jazdę gdziekolwiek dalej :-P

Uuu a co to się stało ?
Hmm to musisz po prostu zawierzyć producentowi . Ja parokrotnie kupowałem buty na allegro . Najpierw mierzyłem stopę,potem zamawiałem i zawsze byłem zadowolony ;p
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.