hej ho :)
potrzebuje jakiegos delikatnego peelingu do twarzy, jako ze nie moge aktualnie uzywac zadnych mechanicznych, bo strasznie podrazniaja mi skore.
wszelkie propozycje mile widziane :)
peeling. strona 1 z 2
A próbowałaś szczoteczki do twarzy? Co prawda teoretycznie działa na podobnej zasadzie jak mechaniczny, ale można przecież zmniejszyć siłę nacisku przez co złagodzić działanie...
A jeśli chodzi Ci o samo oczyszczenie i to głębokie to mogę polecić to:
niestety nie moge uzywac produktow tej firmy, strasznie wysuszaja mi twarz

nie probowalam, raczej ostatnio czytalam o peelingach enizmatycznych czy cos w tym stylu i nimi jestem zainteresowana :)
Jeśli chodzi o enzymatyczne, to może poproś najpierw o próbki w drogerii lub aptece, bo ja mam od nich uczulenie, a mam raczej mało wrażliwą skórę...
pharmaceris a, bioderma ma co prawda mechaniczny, ale bardzo delikatny, nawilżający.
clinique też ma fajny peeling, ja miałam taką małą tubkę bo dostałam w sephorze, ale kupię na pewno pełnowymiarowy, ale ciągle zapominam.
no wlasnie nie wiem, czy beda dostepne probki.
no wlasnie o nim chyba czytalam

Ja mam taki, ale nie polecam, jakbyś się na niego natknęła nie kupuj
Nie działa nic
I podepnę się do tematu, bo też potrzebuję zamiast tego niefajnego wyżej.
Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.
Mam z Clinique 7 day scrub cream - co prawda zawiera w sobie delikatne drobinki ale absolutnie nie podrażniają one skóry. Jest jednocześnie bardzo delikatny ale skuteczny.
Zużyłam chyba z 4 próbki takie po 30 ml zanim kupiłam pełnowymiarowe opakowanie :)
Skoro to chwilowe to najlepiej to daj sobie spokój z pilingiem na parę dni, skoro masz podrażnioną buzię.
A jak potrzebujesz czegoś do wrażliwej buzi , naczynkowej itp to enzymatyczny sobie kup jakiś Agusiu.
Polecam z garniera, 3 w 1, delikatny piling, fajny zel oczyszczajacy, i maska. Skora nie jest podrazniona, a super dziala i jest milusia w dotyku. Zwalcza tez niedoskonalosci, jak dla mnie supera koszt niewielki, chyba 18 zl w rossmanie, gdzie indziej pewnie drozej
ok, dzieki za ostrzezenie :)
dzieki, przejde sie dzisiaj do drogerii i chyba go kupie.
niby na chwile, ale platy mi skory z nosa schodza, nie wyglada to dobrze, a przeciez pozniej tez moge uzywac :)
garnier mi nie pasuje do twarzy