BillieJean58
BillieJean58
  9 апреля 2011 (pierwszy post)

Wybieram się niedługo na wesele i chciałam zapytać o waszą opinię.
http://allegro.pl/gm874-nowa-kolekcja-sukienka-fredzle-42-44-i1536077690.html
co sądzicie o tej sukience.? weźcie pod uwagę czas - lato ;)

pokahontazz
pokahontazz
  10 апреля 2011

mi sie podoba, ale na wysoka i szczupła osobę, ja noszę 38, przy czym mam spore biodra, wiec juz bym nie zaryzykowała takiej kiecki, a w rozmiarze 42 w ogóle nie powinna byc szyta moim zdaniem...
no i druga sprawa... ona jest czarna, a na lato troche niebardzo... no chyba, że jakas typowa tuba, mała czarna, beż żadnych frędzli itp z jakimis rozjaśniajacymi dodatkami...

PapsiP
pijana
pijana
  10 апреля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a w rozmiarze 42 w ogóle nie powinna byc szyta moim zdaniem...

Większej bzdury dawno nie czytałam. Można nosić rozmiar 42 i być zajebiście proporcjonalnym, i super wyglądać w różnych kieckach (niekoniecznie w tej z tematu, bo jest tragiczna). Dla niektórych biodra to atut, nie powód do wstydu.
pokahontazz
pokahontazz
  10 апреля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Większej bzdury dawno nie czytałam. Można nosić rozmiar 42 i być zajebiście proporcjonalnym, i super wyglądać w różnych kieckach (niekoniecznie w tej z tematu, bo jest tragiczna). Dla niektórych biodra to atut, nie powód do wstydu.

uważam, ze niektóre kroje kiecek sie po prostu nie nadaja dla wiekszych kobiet i w tym- wybacz, ale zdania nie zmienię, a co do bioder nie napisałam, ze się ich wstydze, a to ze sa wieksze sprawia, ze nie wszystko mogę założyc, z czym nie możesz się nie zgodzic.
SkazanaNaBana
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
SkazanaNaBana
  10 апреля 2011

Nie, katastrofa. Poza tym czarna sukienka na wesele w lat to średni pomysł.

wanttobeloved
wanttobeloved
  10 апреля 2011

okropna:nie:

malami81
malami81
  10 апреля 2011
Kiniowska
Kiniowska: Jak jest z rozmiarami, nie są zawyżone/zaniżone? Zamawiałaś coś stamtąd? Opłaca się? :)

Tak jak pisała maryjka - sukienki są dłuższe w rzeczywistości niż na zdjęciach (może wynika to stąd, że modelki są bardzo wysokie :P )Ciągle coś zamawiam - moim zdaniem opłaca się bo te ciuchy są zupełnie inne i nie wychodzą aż tak strasznie drogo... Jak mam dać za kieckę z 200 - 300 zł i bać się, że np na weselu ktoś pojawi się w takiej samej to wolę sobie poszukać czegoś na asos :)
mmaryjka
mmaryjka
  10 апреля 2011

ja mam 180cm i kupuję rozmiar 6 lub 4, to zależy jaka kiecka.

Darunia511
Darunia511
  10 апреля 2011
Nie wiem czym Was zachwyca ten Asos, wszystko takie zwykłe i przeciętne. Albo za mało stron przejzałam....
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  10 апреля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: http://allegro.pl/gm874-nowa-kolekcja-sukienka-fredzle-42-44-i1536077690.html

faktycznie nie jest ładna, te połączenie błyszczącego materiału z frędzelkami jakoś tak dziwnie wygląda? tych frędzli mało.

poza tym sukienka za 29,90 będzie chyba kiepska jakościowo :woot: co Ci na tyłku nie pęknie podczas 'tańców' i 'pląsów' :-)
SkazanaNaBana
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
SkazanaNaBana
  10 апреля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: skoro darmowa wysyłka to trzeba korzystać.

Naprawdę? Nie bardzo ogarniam system działania tej stronki, możesz mniej wiecej wytłumaczyć? ;-)
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  10 апреля 2011

tak jak wyżej - obczaj asos, sam wlasnie zamawiam stamtad spodnie.

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 485
Kiniowska
  10 апреля 2011
malami81
malami81: Tak jak pisała maryjka - sukienki są dłuższe w rzeczywistości niż na zdjęciach (może wynika to stąd, że modelki są bardzo wysokie :P )Ciągle coś zamawiam - moim zdaniem opłaca się bo te ciuchy są zupełnie inne i nie wychodzą aż tak strasznie drogo... Jak mam dać za kieckę z 200 - 300 zł i bać się, że np na weselu ktoś pojawi się w takiej samej to wolę sobie poszukać czegoś na asos :)

Racja. :) W niektórych sklepach sukienki są niewiele tańsze, w sumie... A jak z czasem realizacji zamówienia i płatnością? Długo trzeba czekać? Za sukienki płaci się w walucie obowiązującej na stronie, tak?
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  10 апреля 2011
Kiniowska
Kiniowska: A jak z czasem realizacji zamówienia i płatnością? Długo trzeba czekać? Za sukienki płaci się w walucie obowiązującej na stronie, tak?

ja czekam ok tygodnia. płacisz na stronie przez paypal, ktory pobiera 1% kwoty zakupionego towaru, płacisz w funtach brytyjskich, przeliczanych z polskich złotówek.

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

mmaryjka
mmaryjka
  10 апреля 2011
SkazanaNaBana
SkazanaNaBana: Nie bardzo ogarniam system działania tej stronki, możesz mniej wiecej wytłumaczyć?

to zwyczajny sklep internetowy. zakładasz konto, klikasz do koszyka to co ci się podoba i kupujesz.

Kiniowska
Kiniowska: A jak z czasem realizacji zamówienia i płatnością?

różnie. ja raz czekałam prawie dwa tygodnie, a raz trzy dni. ja płacę w funtach, ale walutę można wybrać.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.