massacre: Sorry ze cytuje całość ale coś mi się chrzani z cytatami.
Możesz podać źródło swoich informacji?
Edukacja jest obowiązkowa dla każdego dziecka, które w roku szkolnym ukończy 5 lat, nie masz więc racji. System edukacji w Anglii, Walii i północnej Irlandii wyraźnie mówi, ze Rception Class
massacre: Rception class jest primary - Key Stage 1 i jest obowiązkowa.
W Szkocji jedynie Primary (yrs5-6h) jest obowiązkowa a wcześniej nazywane nursery nie.
Nursery dla dzieci powyżej 3 roku życia nie jest obowiązkowe tak jak pisałam wcześniej.Nie wiem skąd masz te informacje, ale są błędne Mogę podać źródła, scan listu, ze mam obowiązek, stronę na temat grup wiekowych w angielskiej edukacji z wyszczegolnieniem co jest a co nie jest obowiązkowe i dyplom, bo taki zdobylam in childcare and education z prawem do nauczania początkowego, czyli primary Key Stage 1 i Key Stage 2 ;P
wiesz co, informacje mam bo dzwonilismy jakos w kwietniu sie dowiedziec wlasnie kiedy dziecko poslac, ogolnie co i jak i nam powiedziano ze obowiazek jest dopiero po 5tym roku zycia. dzwonilismy na nr jednej ze stron z directgov, wiec tez raczej watpie zeby nas oklamali.
jest jeszcze druga opcja, i chyba wychodzi na to ze to ona -
http://en.wikipedia.org/wiki/Primary_Education_in_Wales :
''
In Wales, statutory education begins in the term after a child's fifth birthday, although many children start primary school earlier than this. Between the ages of 3 and 11 a child's education is divided into three main stages:[1] Early Years - pre-compulsory education (ages 3-5)Key Stage 1 - the first phase of compulsory primary education (ages 5-7)Key Stage 2 - the second phase of compulsory primary education (ages 7-11).''
wiec byc moze po prostu inne zasady masz w anglii a inne w walii.