Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
lista tematów
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 1883 z 1977
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
byłam w sklepie - śniegu tyle, że prawie jak w okolicach Lublina...
kupiłam chlebek i ananasa w puszce :D
Ten moment, gdy kurier przynosi Ci paczkę z czymś, czego się nie spodziewałaś...
A wcześniej inny przynosi Ci czteropak piwa...
massacre: kiedys czytalam o tym, ze jest jakas owulacyjna zaleznosc miedzy kobietami, ktore spedzaja ze soba duzo czasu
Nie wiem, kto to wymyślił, ale zgadzam się w 100%!! Kiedyś była u mnie aż na cały tydzień kuzynka a zarazem przyjaciółka w tym samym wieku, od tamtej pory okres wypada nam dosłownie tego samego dnia, ona czasami ma jakąś obsuwę ale zaraz się reguluje z powrotem :D
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Sylvinka: Nie wiem, kto to wymyślił, ale zgadzam się w 100%!! Kiedyś była u mnie aż na cały tydzień kuzynka a zarazem przyjaciółka w tym samym wieku, od tamtej pory okres wypada nam dosłownie tego samego dnia, ona czasami ma jakąś obsuwę ale zaraz się reguluje z powrotem
Synchronia menstruacyjna

The menstrual synchrony theory asserts that the menstrual cycles of women who live together (such as in homes, prisons, convents, bordellos, dormitories, or barracks) can become synchronized over time. The existence of menstrual synchrony has not been definitively established, and studies investigating it have been controversial.[1]
Research on human menstrual synchrony, also call the McClintock Effect, or the Wellesley Effect [2] is related to the larger question of whether or not humans have or perceive pheromones and utilize chemosignaling.
Czyli sa dowody na to, ze cos takiego istnieje. Zjawisko jest badane aczkolwiek kontrowersyjne. Czyli nie do konca wyjasnione.
Czyli jesli dlugosc cyklu jest taka sama u bliskich sobie kobiet, np. 28 dni to synchronizacja jest mozliwa. W innym przypadku teoria ssie.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail