Konto usunięte: jesli dla Ciebie to, ze szanuje wiare innych ludzi
mam nadzieje, ze rowniez szanujesz wiarę islamską która nawołuje do zabijania i świetej wojny/przypominam, ze kosciol katolicki rowniez zabijal za bycie innej wiary.
mam rowniez nadzieje, ze bedziesz czuła się fajnie mając szacunek dla innej kultury kiedy przedstawiciel facet, odmowi ci podania reki, bo jestes kobieta, w jego rozumowaniu, gorsza istota.
Konto usunięte: innnych wymagasz zrozumienia
nie wymagam, mnie nie obchodzi opinia innych ludzi.
Konto usunięte: slyszales kiedys o akcji z ksiezami w irlandii? byli ksiezami homo i do tego pedo - wykorzystywali ministrantow. rozumiem, ze wedlug Ciebie wiec wszyscy homoseksualisci = pedofile, wiec jestes jednym z nich, powinni Cie zamknac - jesli zrozumiales aluzje - przestan mi tu pieprzyc o osobach podajacych sie za osoby wierzace, z durnymi przykladami z sejmu czy kij wie czego - i zrozum ze nie wszyscy katolicy sa tacy sami
slyszalem, slyszalem rowniez o ksiezach z beneluxu ktorzy wykorzystywali rowniez dziewczynki, a holenderski ksiadz nawoluje do akceptacji tych stosunkow. kazdy medal ma dwie strony.
nie mowie ze wszyscy katolicy sa tacy sami, mowie tylko o hipokryzji.
kosciol katolicki mowiac o krzyzu na krakowskim 'to nie nasza sprawa' ale wpieprzajac sie w obrady n/t in vitro to jest hipokryzja.
papiez uzywal pieniedzy mafii, pomagal w ukrywaniu hitlerowcow i tuszowania pedofilii.
co jak co ale ojciec 'swiety' chyba powinien byc wzorem, co? to najwyzsza osoba tam
Konto usunięte: no ale latwiej jest wrzucic wszystkich do jednego worka, kosciol w dzisiejszych czasach jest latwym obiektem do atakowania w koncu.
nie jest nieomylny i kazdy ma prawo wytknac bledy.
w przeszlosci kosciol zabijal 'czarownice' torturowal ludzi.
nawet niedawno pluli sie ze lekarze nie powinni ratowac ludzi ktorzy sa o krok od smierci, bo to wola boska.
obstawalabys przy tym i bronila gdyby twoje dziecko umieralo i miala bys do wyboru albo kierowac sie wiara albo isc do szpitala?
btw, mowisz ze nie rozmawia sie o wierze i pieniadzach, a ze mna tu dyskutujesz, to tez jest smieszne