Kosmetyczka poleciła mi na regulację gruczołów łojowych, zmatowienie i zwężenie porów.
Idealist - Estee Lauder.
Cena ok 285 zł za 50 ml, drogo... Stąd moje pytanie:
Ktoś miał i używał? Jest ten krem faktycznie skuteczny?
Bo opinie na wizażu - różne. :-)
Estee Lauder. strona 2 z 3
@SoDope
Ta kosmetyczka to jest dobra znajoma od takiej babki u której miałam ten kurs kosmetyczny, na pewno jest bardzo dobra (Studiowała w Krakowie, była makijażystką w Sephorze) i ma pełno klientów.
Ona mówi, że zabieg oczyszczania zrobi mi w domu i ogolnie zabiegi w domu robi.
Co sądzisz? Zrobi to tak 'normalnie' jak w gabinecie? Ma jakiś sprzęt przenośny? Czy jak to wygląda wiesz moze?
można robić zabiegi w domu.
może mieć sprzęt i kosmetyki.
możliwe, że ma osobny pokój do takich zabiegów i ma tam fotel i inne pierdoły.
nie wiem może idz najpierw nie wiem na jakąś henne żeby obadać sprawe i będziesz wiedziała co ma :D.
ALE U MNIE W DOMU :D zapomniałam dopisac że o mój dom chodzi :D przyjedzie do mnie i u mnie mi zrobi.

hmmm.
wiesz co - zamiast ładować się w kremy wypróbuj INNEOV D-TOX nie sugeruj się, że jest to na niedoskonałości ale też ponoć eliminuje problem błyszczenia. Możliwe, że coś pomoże.
z tego co czytam tańszy odpowiednik to belissa cera i czytam na Wizażu dziewczynom pomaga.
ja już brałam takie różne tabletki na błyszczenie, z bratkiem czy czymś tam

no to ja nie wiem jak ona Cie zamierza Cie położyć jak chce zrobić oczyszczanie .. na Twoim własnym łóżku .. O_o.
na stole ..
nie wiem..
makijaż,henna i fryzjera to rozumiem, że można w domu zrobić ale oczyszczanie.
owszem jest maseczka termiczna i to można zastąpić wapozonem ale fotel z dziurą na głowę wydaje mi się być niezbędny.. bo to i dla klienta milsze i.. w ogóle.
no właśnie dlatego zastanawiam się jak to będzie wyglądać

w sumie racja, jak nie pomoże to wezmę ten estee lauder. bo nie chce sie swiecić na własnym slubie, jak juz mam tłustą skórę to marzę tylko o tym żeby zmyć makijaż, z pracy jak wracam to nie mysle zeby usiasc i kawy sie napic tylko zeby zmyc makijaz ;P
no i jeszcze np. warunki atmosferyczne bo jak jest wiatr to już w ogóle.
ja swoje pierwsze oczyszczanie miałam robione w okresie zimowym - tutaj paliło a z zewnątrz mroziło i na zmiane.

Zapewne będzie tak jak myślę, że zrobi Ci na własnym łóżku chociaż nie jest to wygodne. Z resztą z psychologi wynika, że lepiej jak takie sadystyczne wyciskania robi się nie na swoim terenie bo w domu to Ci klientka może wydzierać wniebogłosy jak ją boli a w salonie jej będzie głupio odzywać

Chyba, że ona robi oczyszczanie metodą kawitacji ..

kawitację nie chcę raczej klasyczne ręczne wyciskanie, zadzwonie do niej jutro umowie sie i zobaczymy
nie ja tak mam od jakiegoś 15 roku życia, zawsze miałam z tym problem trądziku jako tako nie mam, ale zaskórniki + błyszczenie

Nie miałam akurat tego serum (stosuje inne i jestem zadowolona). Zamiast wydawać 285 zł i narazić się na to, że kosmetyk na Ciebie nie będzie działał proponuję udać się do Sephory czy Douglasa i poprosić o próbkę tego serum EWENTUALNIE jeśli nie będą mieć próbek to o "odlewkę" do pojemniczka (ja tak zrobiłam chyba z 3 razy zanim się zdecydowałam na zakup pełnowymiarowego opakowania).
Przetestujesz sobie - zobaczysz czy Cię nie uczula, nie przesusza skóry a co najważniejsze czy w ogóle działa i zadecydujesz czy warto kupić czy nie. Nie do końca zawsze należy się sugerować opiniami innych bo każda skóra jest inna mimo tego, że typ cery ten sam.