Macie cos sprawdzonego na intymny swiad i pieczenia ?
Uzywam masci clotrimazol ale nic nie pomaga. Nie wiem czy lepiej zakupic jakis probiotyk czy jakas inna masc? Pomozcie!
lista tematów
problem intymny.
przede wszystkim - ginekolog. jeśli wykryje u Ciebie zakażenie bakteryjne, bądź grzybicę, musi leczyć się także Twój partner.
Odpuść sobie wszelkie perfumowane wkładki higieniczne, podpaski i papier toaletowy - u mnie tak się objawiała właśnie alergia na ten zapach w nich :o, od tej pory używam zwykłych, bez żadnego zapachu i nic mi nie jest.
Wygotuj majtki i ręczniki. Nie używaj myjek, gąbek etc do miejsc intymnych, miej oddzielny ręcznik. Noś bieliznę z naturalnych włukien, przewiewną, zmieniaj często, szczególnie, jak jest ciepło - bakterie i grzyby lubią ciepłe, wilgotne środowisko.
O płynach do higieny intymnej i ogólnie o myciu się conajmniej 2 razy dziennie nie muszę mówić?
znowu nie przesadzajmy, 2 razy dziennie w normalnie dni wystarczy, jeśli będziemy robiły to częściej to niszczymy nasza naturalną florę bakteryjną i stajemy się bardziej podatne na zapalenia i zakażenia. Wyjątkiem są dni podczas miesiączki - tu chyba każda wie, że trzeba się podmywać kilka razy.
Konto usunięte: O płynach do higieny intymnej i ogólnie o myciu się conajmniej 2 razy dziennie nie muszę mówić?
ja miałam 'tam na dole' inny problem, nie chce za bardzo się wdrążać w temat no ale strasznie mnie bolało jak sikałam, wszystko piekło normalnie płakałam

Konto usunięte: znowu nie przesadzajmy, 2 razy dziennie w normalnie dni wystarczy, jeśli będziemy robiły to częściej to niszczymy nasza naturalną florę bakteryjną i stajemy się bardziej podatne na zapalenia i zakażenia. Wyjątkiem są dni podczas miesiączki - tu chyba każda wie, że trzeba się podmywać kilka razy.
Chodzi mi, jak jest gorąco i jak się spocisz, np, albo, jak masz okres właśnie.
nie straszę. przede wszystkim to zmień ginekologa.
nie rozumiem jak można powiedzieć młodej osobie, że nawracająca grzybica nie jest niczym nienormalnym. to raz, dwa - grzybicę leczy się głównie od środka, więc maści, kremy i tego typu są tylko doraźne. trzy - leki przeciwgrzybiczne osłabiają i zmieniają odczyn w pochwie(lubię to słowo:]) zatem po skończeniu tego trzeba brać probiotyk który znowu pomoże wrócić jej do swojego odczynu.
jak będziesz używała tej maści stale to ci tylko ZASZKODZI. poza tym grzybicę powodują różne schorzenia wewnętrzne. no chyba, że ktoś ma takie podejście jak twoje + się nie myję.
sorry, ale nienawidzę takiej ignorancji i weź pod uwagę, że sikając w publicznej toalecie narażasz inne kobiety aby od ciebie się zaraziły i to nieważne jak się sika:]. ameno .
Konto usunięte: nie straszę. przede wszystkim to zmień ginekologa.
nie rozumiem jak można powiedzieć młodej osobie, że nawracająca grzybica nie jest niczym nienormalnym. to raz, dwa - grzybicę leczy się głównie od środka, więc maści, kremy i tego typu są tylko doraźne. trzy - leki przeciwgrzybiczne osłabiają i zmieniają odczyn w pochwie(lubię to słowo:]) zatem po skończeniu tego trzeba brać probiotyk który znowu pomoże wrócić jej do swojego odczynu.
jak będziesz używała tej maści stale to ci tylko ZASZKODZI. poza tym grzybicę powodują różne schorzenia wewnętrzne. no chyba, że ktoś ma takie podejście jak twoje + się nie myję.
sorry, ale nienawidzę takiej ignorancji i weź pod uwagę, że sikając w publicznej toalecie narażasz inne kobiety aby od ciebie się zaraziły i to nieważne jak się sika:]. ameno .
A skad wiesz ze sie nie myje ? Bralam probiotyki, przy antybiotykach .