Od lat lubuję się w wodzie toaletowej Versace Bright Crystal. Kocham jej zapach. Jednak cena nie jest zbyt zachęcająca. W Douglasie płaciłam ok. 160-170zł za 30ml. Postanowiłam więc zajrzeć na allegro. Udało mi się wylicytować 90ml za całkiem fajną kwotę (120zł z przesyłką). Otrzymałam perfum, jednak mam wrażenie że nie jest oryginalny... Buteleczka niby wygląda identycznie jak oryginalna (porównywałam stawiając dwie obok siebie-tą z Douglasa i z allegro), jednak wydaje mi się ze zapach jest krótkotrwały...
Moje pytania:
po czym poznać, czy to podróbka czy oryginał? W internecie piszą, że po flakonie-tu jest identyczny. Drudzy piszą, że podróbka to mętny płyn - tu nic mętnego nie widzę. Opakowanie również oryginalne.
Napisałam meila do gościa, od którego je kupiłam. Zadałam proste pytanie-czy perfum, który sprzedaje jest oryginalny. Opisałam mu moje w/w porównania.
Teraz kolejne pytanie: Jeżeli okaże się, że to rzeczywiście ściema, jak wygląda proces reklamacji na allegro? Nigdy nie spotkałam się z oszustwem na tej stronie, dlatego nie mam pojęcia jak to ugryźć.
Proszę o pomoc, z góry dzięki.