Piszę tutaj bo temat o zdrowiu zamknięty wiec prosze nie zamykac.
Od wczoraj mam to paskudztwo i w ciągu nocy schudłam ze 2 - 3 kilo :/, nie zatrułam się niczym na pewno ani nie przejadlam. Co mam jeść żeby nie zaszkodziło? dzięki za odpowiedzi.
grypa żołądkowa strona 1 z 2
najlepiej to iść do lekarza i najważniejsze LEŻEĆ W ŁÓŻKU, dużo pić żeby się nie odwodnić. i nie ruszać z domu od razu jak objawy przejdą, ale jeszcze odczekać parę dni.
Generalnie na sprawy żołądkowe dobra jest wygazowa oryginalna Coca-cola.
* Uzupełnianie płynów – w warunkach domowych doustne, w szpitalnych często dożylne
* Uzupełnianie elektrolitów – dostępnych w aptece w postaci proszków do rozpuszczania
* Uzupełnianie flory bakteryjnej (dobrych bakterii) – jogurty, probiotyki w postaci kapsułek
* W przypadku wystąpienia gorączki leki przeciwgorączkowe
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Jak ja lubię Twoje mądrości z googli

Swoją drogą zamiast GRYPA ŻOŁĄDKOWA przeczytałam GORZKA ŻOŁĄDKOWA

Jak złapałam to kiedyś na oddziale to lekarz kazał mi pić dużo coli i jeść paluszki.
A leżeć w domu to chyba oczywiste, chyba nawet nie jesteś w stanie, żeby się poruszać.
Wiem co to za ból. :)
Miałem tu chwilę poczekać i właśnie poczekać aż go się dorypie.
Po prostu pokazuję, że wujek google jest i można z niego korzystać. I to nie jednemu uratowało życie lub annusa przed zapaleniem

Jeszcze raz dla niekumatych:
http://lmgtfy.com/?q=grypa+%C5%BCo%C5%82%C4%85dkowa
Dzięki, to jest najlepsza dziunia w klubie

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
też dopiero co przechodziłam grypę żołądkową,.. z wysoką gorączką
wg mnie najlepsza jest cola albo pepsi
Od razu widać kto o czym myśli ;)
Normalnie dieta cud ;) Ale nie polecam. Samopoczucie masakryczne :/
Prawie cały dzień dziś przespałam i teraz już sie klade. Ostatniej nocy spałam 2 godziny... Nie mam siły na nic.
Tez tylko na tym dziś jadę.
Oj współczuję. Ja właśnie zbiłam gorączkę bo było 39 już. Oby do jutra przeszło.
dzięki za wszystkie rady :)
Pij małe ilości wody, zastosuj przez 2-3 dni dietę - kleik ryżowy , coś w tym stylu. Możesz jeść także SŁONE paluszki. Nie zapomnij o uzupełnieniu elektrolitów , np pijąc Gastrolit ( obrzydliwy).
Co do wymiotów - NIE POLECAM leku o nazwie TORECAN ( nie wiem czy jest na receptę czy nie) ale powoduje bardzo często niepożądane skutki uboczne.
Dwa,trzy dni trzeba przecierpieć i grypa raczej z głowy. To zwykły rota wirus.
Myj często ręce :P