WhiteOrchid
WhiteOrchid
  26 апреля 2011 (pierwszy post)

Piszę tutaj bo temat o zdrowiu zamknięty wiec prosze nie zamykac.
Od wczoraj mam to paskudztwo i w ciągu nocy schudłam ze 2 - 3 kilo :/, nie zatrułam się niczym na pewno ani nie przejadlam. Co mam jeść żeby nie zaszkodziło? dzięki za odpowiedzi.

mmaryjka
mmaryjka
  26 апреля 2011

najlepiej to iść do lekarza i najważniejsze LEŻEĆ W ŁÓŻKU, dużo pić żeby się nie odwodnić. i nie ruszać z domu od razu jak objawy przejdą, ale jeszcze odczekać parę dni.

Darunia511
Darunia511
  26 апреля 2011
Bez recepty przeciw wymiotom Aviomarin, przeciw biegunce Smecta. Powinnaś iśc do lekarza.
Generalnie na sprawy żołądkowe dobra jest wygazowa oryginalna Coca-cola.
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  26 апреля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Od wczoraj mam to paskudztwo i w ciągu nocy schudłam ze 2 - 3 kilo :/, nie zatrułam się niczym na pewno ani nie przejadlam. Co mam jeść żeby nie zaszkodziło? dzięki za odpowiedzi.

* Uzupełnianie płynów – w warunkach domowych doustne, w szpitalnych często dożylne
* Uzupełnianie elektrolitów – dostępnych w aptece w postaci proszków do rozpuszczania
* Uzupełnianie flory bakteryjnej (dobrych bakterii) – jogurty, probiotyki w postaci kapsułek
* W przypadku wystąpienia gorączki leki przeciwgorączkowe

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

pijana
pijana
  26 апреля 2011
NuTiiiiii
NuTiiiiii: * Uzupełnianie płynów – w warunkach domowych doustne, w szpitalnych często dożylne * Uzupełnianie elektrolitów – dostępnych w aptece w postaci proszków do rozpuszczania * Uzupełnianie flory bakteryjnej (dobrych bakterii) – jogurty, probiotyki w postaci kapsułek * W przypadku wystąpienia gorączki leki przeciwgorączkowe

Jak ja lubię Twoje mądrości z googli :rotfl: A nowy avatar mega :D
Swoją drogą zamiast GRYPA ŻOŁĄDKOWA przeczytałam GORZKA ŻOŁĄDKOWA :ninja: Też to przechodziłam niedawno, ale żadne leki nie pomogły, czekałam aż samo przejdzie.
Babsy
Babsy
  26 апреля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: zamiast GRYPA ŻOŁĄDKOWA przeczytałam GORZKA ŻOŁĄDKOWA

glodnemu chleb na mysli:jezyk2:
mi pomogl stoperan.
marta0859
marta0859
  26 апреля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: w ciągu nocy schudłam ze 2 - 3 kilo :

:szok:

Konto usunięte
Konto usunięte: Co mam jeść żeby nie zaszkodziło? dzięki za odpowiedzi.

sucharki, a woda mineralna do picia.
Fieska
Fieska
  26 апреля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Od wczoraj mam to paskudztwo i w ciągu nocy schudłam ze 2 - 3 kilo :/, nie zatrułam się niczym na pewno ani nie przejadlam. Co mam jeść żeby nie zaszkodziło? dzięki za odpowiedzi.

Jak złapałam to kiedyś na oddziale to lekarz kazał mi pić dużo coli i jeść paluszki.
A leżeć w domu to chyba oczywiste, chyba nawet nie jesteś w stanie, żeby się poruszać.
Wiem co to za ból. :)
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  26 апреля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak ja lubię Twoje mądrości z googli

Miałem tu chwilę poczekać i właśnie poczekać aż go się dorypie.
Po prostu pokazuję, że wujek google jest i można z niego korzystać. I to nie jednemu uratowało życie lub annusa przed zapaleniem :ziober2:

Jeszcze raz dla niekumatych:

http://lmgtfy.com/?q=grypa+%C5%BCo%C5%82%C4%85dkowa

Konto usunięte
Konto usunięte: A nowy avatar mega :D

Dzięki, to jest najlepsza dziunia w klubie :ziober2:

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Zadziora
Zadziora
  26 апреля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Co mam jeść żeby nie zaszkodziło? dzięki za odpowiedzi.

Najlepsza jest mięta i krople żołądkowe. Jeżeli to nie pomaga, to trzeba iść do lekarza. Suchary i gorzka herbata/mięta :) Mnie zawsze pomagało.
Owieczka
Owieczka
  26 апреля 2011

też dopiero co przechodziłam grypę żołądkową,.. z wysoką gorączką
wg mnie najlepsza jest cola albo pepsi

WhiteOrchid
WhiteOrchid
  26 апреля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Swoją drogą zamiast GRYPA ŻOŁĄDKOWA przeczytałam GORZKA ŻOŁĄDKOWA

Od razu widać kto o czym myśli ;)

Konto usunięte
Konto usunięte:

Normalnie dieta cud ;) Ale nie polecam. Samopoczucie masakryczne :/

Konto usunięte
Konto usunięte: A leżeć w domu to chyba oczywiste, chyba nawet nie jesteś w stanie, żeby się poruszać. Wiem co to za ból. :)

Prawie cały dzień dziś przespałam i teraz już sie klade. Ostatniej nocy spałam 2 godziny... Nie mam siły na nic.

Zadziora
Zadziora: Suchary i gorzka herbata/mięta :) Mnie zawsze pomagało.

Tez tylko na tym dziś jadę.

Owieczka
Owieczka: też dopiero co przechodziłam grypę żołądkową,.. z wysoką gorączką

Oj współczuję. Ja właśnie zbiłam gorączkę bo było 39 już. Oby do jutra przeszło.

dzięki za wszystkie rady :)
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  27 апреля 2011

Pij małe ilości wody, zastosuj przez 2-3 dni dietę - kleik ryżowy , coś w tym stylu. Możesz jeść także SŁONE paluszki. Nie zapomnij o uzupełnieniu elektrolitów , np pijąc Gastrolit ( obrzydliwy).

Co do wymiotów - NIE POLECAM leku o nazwie TORECAN ( nie wiem czy jest na receptę czy nie) ale powoduje bardzo często niepożądane skutki uboczne.

Dwa,trzy dni trzeba przecierpieć i grypa raczej z głowy. To zwykły rota wirus.
Myj często ręce :P

Gothiclady
Gothiclady
  27 апреля 2011

aha, jesli wymiotujesz i masz gorączkę to nie bierz tabletek na jej obniżenie, tylko niech ktoś Ci kupi paracetamol w czopkach. Nie obciąża żołądka i nie zwymiotujesz tego.

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  27 апреля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Pij małe ilości wody

małe ilości?
przecież trzeba pić własnie duzo, żeby nie odwodnić organizmu.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.