Piszę tutaj bo temat o zdrowiu zamknięty wiec prosze nie zamykac.
Od wczoraj mam to paskudztwo i w ciągu nocy schudłam ze 2 - 3 kilo :/, nie zatrułam się niczym na pewno ani nie przejadlam. Co mam jeść żeby nie zaszkodziło? dzięki za odpowiedzi.
lista tematów
grypa żołądkowa strona 1 z 2
najlepiej to iść do lekarza i najważniejsze LEŻEĆ W ŁÓŻKU, dużo pić żeby się nie odwodnić. i nie ruszać z domu od razu jak objawy przejdą, ale jeszcze odczekać parę dni.
Bez recepty przeciw wymiotom Aviomarin, przeciw biegunce Smecta. Powinnaś iśc do lekarza.
Generalnie na sprawy żołądkowe dobra jest wygazowa oryginalna Coca-cola.
Generalnie na sprawy żołądkowe dobra jest wygazowa oryginalna Coca-cola.
Konto usunięte: Od wczoraj mam to paskudztwo i w ciągu nocy schudłam ze 2 - 3 kilo :/, nie zatrułam się niczym na pewno ani nie przejadlam. Co mam jeść żeby nie zaszkodziło? dzięki za odpowiedzi.
* Uzupełnianie płynów – w warunkach domowych doustne, w szpitalnych często dożylne
* Uzupełnianie elektrolitów – dostępnych w aptece w postaci proszków do rozpuszczania
* Uzupełnianie flory bakteryjnej (dobrych bakterii) – jogurty, probiotyki w postaci kapsułek
* W przypadku wystąpienia gorączki leki przeciwgorączkowe
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało 
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek

Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek

NuTiiiiii: * Uzupełnianie płynów – w warunkach domowych doustne, w szpitalnych często dożylne
* Uzupełnianie elektrolitów – dostępnych w aptece w postaci proszków do rozpuszczania
* Uzupełnianie flory bakteryjnej (dobrych bakterii) – jogurty, probiotyki w postaci kapsułek
* W przypadku wystąpienia gorączki leki przeciwgorączkowe
Jak ja lubię Twoje mądrości z googli
 A nowy avatar mega :D
 A nowy avatar mega :DSwoją drogą zamiast GRYPA ŻOŁĄDKOWA przeczytałam GORZKA ŻOŁĄDKOWA
 Też to przechodziłam niedawno, ale żadne leki nie pomogły, czekałam aż samo przejdzie.
 Też to przechodziłam niedawno, ale żadne leki nie pomogły, czekałam aż samo przejdzie.Konto usunięte: Od wczoraj mam to paskudztwo i w ciągu nocy schudłam ze 2 - 3 kilo :/, nie zatrułam się niczym na pewno ani nie przejadlam. Co mam jeść żeby nie zaszkodziło? dzięki za odpowiedzi.
Jak złapałam to kiedyś na oddziale to lekarz kazał mi pić dużo coli i jeść paluszki.
A leżeć w domu to chyba oczywiste, chyba nawet nie jesteś w stanie, żeby się poruszać.
Wiem co to za ból. :)
Miałem tu chwilę poczekać i właśnie poczekać aż go się dorypie.
Po prostu pokazuję, że wujek google jest i można z niego korzystać. I to nie jednemu uratowało życie lub annusa przed zapaleniem

Jeszcze raz dla niekumatych:
http://lmgtfy.com/?q=grypa+%C5%BCo%C5%82%C4%85dkowa
Dzięki, to jest najlepsza dziunia w klubie

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało 

też dopiero co przechodziłam grypę żołądkową,.. z wysoką gorączką
wg mnie najlepsza jest cola albo pepsi
wg mnie najlepsza jest cola albo pepsi
Od razu widać kto o czym myśli ;)
Normalnie dieta cud ;) Ale nie polecam. Samopoczucie masakryczne :/
Konto usunięte: A leżeć w domu to chyba oczywiste, chyba nawet nie jesteś w stanie, żeby się poruszać.
Wiem co to za ból. :)
Prawie cały dzień dziś przespałam i teraz już sie klade. Ostatniej nocy spałam 2 godziny... Nie mam siły na nic.
Tez tylko na tym dziś jadę.
Oj współczuję. Ja właśnie zbiłam gorączkę bo było 39 już. Oby do jutra przeszło.
dzięki za wszystkie rady :)
Pij małe ilości wody, zastosuj przez 2-3 dni dietę - kleik ryżowy , coś w tym stylu. Możesz jeść także SŁONE paluszki. Nie zapomnij o uzupełnieniu elektrolitów , np pijąc Gastrolit ( obrzydliwy).
Co do wymiotów - NIE POLECAM leku o nazwie TORECAN ( nie wiem czy jest na receptę czy nie) ale powoduje bardzo często niepożądane skutki uboczne.
Dwa,trzy dni trzeba przecierpieć i grypa raczej z głowy. To zwykły rota wirus.
Myj często ręce :P
Co do wymiotów - NIE POLECAM leku o nazwie TORECAN ( nie wiem czy jest na receptę czy nie) ale powoduje bardzo często niepożądane skutki uboczne.
Dwa,trzy dni trzeba przecierpieć i grypa raczej z głowy. To zwykły rota wirus.
Myj często ręce :P