Cześć Mam zapalenie gardła :( ledwo co mówię... ale do rzeczy :)
Zawsze byłam fanką olejków eterycznych, znosiłam do domu różne zapach potem odkładałam gdzieś i tak leżały aż straciły swoją datę ważności. Teraz mam tylko kokosowy i chciałabym go jakoś mądrze wykorzystać :) Czytałam, że można je używać tak jak perfum. Wypróbowałam - sprawdziło się :) Znalazłam również przepis na domowy błyszczyk :
- wazelina
-kilka kropli olejku
-jakiś barwnik, stara pomadka
-kakao, miód, cukier puder (do wyboru)
zamierzam wypróbować, ale posmarowałam sobie takowym olejkiem usta i zaczęły mnie niemiłosiernie szczypać! tak więc czy nie uczuli mnie? Do kąpieli mogę dolewać? Ile kropelek? :)
STOPYYYYYYYYY!
mam po prostu koszmar z nimi :( są strasznie suche i szorstkie, coś okropnego. Stosowałam miliony kremów, peelingi, pumeksy, tarki i nic. Smaruję grubą warstwę kremu na noc a rano budzę się z tym co miałam przedtem. Poradźcie coś + jakiś REWELACYJNY krem :)
Całuję, Agat.
lista tematów
olejek, stopy.
gagulina: STOPYYYYYYYYY!
mam po prostu koszmar z nimi :( są strasznie suche i szorstkie, coś okropnego. Stosowałam miliony kremów, peelingi, pumeksy, tarki i nic. Smaruję grubą warstwę kremu na noc a rano budzę się z tym co miałam przedtem. Poradźcie coś + jakiś REWELACYJNY krem :)
Wymocz je sobie w ciepłej wodzie z olejkiem.

Później wyszoruj je mocno pumeksem. I smaruj kremem.

Jakimkolwiek czy konkretnie Scholla? :P
Też mam z tym problem, na jedną stopę super podziałało jak miałam zabieg i posmarowali ją takim pomarańczowym płynem, później kilka tyg w opatrunkach a skóra się tam złuszczyła i była gładka jak nigdy dotąd;d No ale to Ci się do niczego nie przyda.
Zastanawiam się nad pójściem do kosmetyczki, ona się pomęczy a ja później bym podtrzymywała efekt jakoś ;p
A.