Dobry wieczór :)
Definicja z Wikipedii:
Atrakcyjność fizyczna, dawniej seksapil (z ang. sex appeal) – atrakcyjność erotyczna, związana przede wszystkim z wyglądem ciała, ale także zapachem, tembrem głosu, zachowaniem, wyraźnie pociągająca dla innych.
Wygląd jest jednym z ważniejszych czynników, decydujących o zachowaniu wobec drugiej osoby. Wpływa także na przypisywanie ludziom określonych cech osobowości oraz sposób przewidywania ich zachowań w przyszłości.
Pytanka:
1. Zgadzacie się z powyższym wyjaśnieniem ? Jeśli nie to dlaczego ?
2. Panie, czym jest Waszym zdaniem seksapil u mężczyzn ? Jak go postrzegacie ?
3. Panowie, a czym Waszym zdaniem jest seksapil u kobiet ? Jak go postrzegacie ?
4. Jakieś sztuczki dodające seksapilu ?
Zachęcam do dyskusji :)
Ann
lista tematów
Seksapil strona 2 z 3
Tłumaczenie jest zawsze takie same. A inteligencja zawsze wymieniana jest na szarym końcu. Jest to naturalne bo działamy w tym przypadku podświadomie i nie ma czego się wstydzić. Dzieje się tak dlatego, że zanim kogoś poznamy i okaże się czy jest on inteligentny najpierw musi nas przyciągnąć aspektami fizycznymi. Dlatego najpierw zwracasz uwagę na aparycję - jeżeli wszystko Ci odpowiada w tym elemencie, sprawdzasz dalsze elementy układanki.
Bo nie ukrywajmy, nawet jakbyś spotkała najinteligentniejszego faceta na świecie, byłby miłym gościem, ale byłby przy tym niższy od Ciebie, grubszy i miał zeza, to ta jego inteligencja na nic by się zdała, żeby Cię zauroczyć. :)
Konto usunięte: Bo nie ukrywajmy, nawet jakbyś spotkała najinteligentniejszego faceta na świecie, byłby miłym gościem, ale byłby przy tym niższy od Ciebie, grubszy i miał zeza, to ta jego inteligencja na nic by się zdała, żeby Cię zauroczyć.
ale to takie szlachetne twierdzić, że pociąga nas inteligencja

na dodatek forsujemy własny intelekt w górę, bo lubiąc intelekt płci przeciwnej sami uchodzimy w oczach innych za intelektualistów.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Konto usunięte: 1. Zgadzacie się z powyższym wyjaśnieniem ? Jeśli nie to dlaczego ?
2. Panie, czym jest Waszym zdaniem seksapil u mężczyzn ? Jak go postrzegacie ?
3. Panowie, a czym Waszym zdaniem jest seksapil u kobiet ? Jak go postrzegacie ?
4. Jakieś sztuczki dodające seksapilu ?
Powiedzmy, że tak
Fajny uśmiech, ładne oczy, niezłe ciałko :D trochę oleju w głowie, umiarkowana gadatliwość, takie tam
U kobiet umiejętność dobrego zachowania się na imprezach albo w innych sytuacjach międzyludzkich-nawalanie się jest strasznie aseksualne i mało kobiece; bardziej rozwinięte słownictwo, podstawy etykiety... no i dbanie o ciało, nawet jeśli nie ma idealnych kształtów fajnie jeśli jest miłe w dotyku, ładnie pachnące, makijaż codzienny podkreślający urodę, a nie zmieniający jej naturalny wizerunek.
Miło byłoby gdyby kobiety były bardziej kobiece niż są...nie mam na myśli ubioru a zachowanie, dziewczyny są teraz coraz bardziej męskie, za dużo przeklinają, za dużo piją, starają się przypodobać facetom w trochę dziwny sposób udając wyzwolone i ostre suczki-to beznadziejne...
A sztuczek nie znam...:D
Konto usunięte: Bo nie ukrywajmy, nawet jakbyś spotkała najinteligentniejszego faceta na świecie, byłby miłym gościem, ale byłby przy tym niższy od Ciebie, grubszy i miał zeza, to ta jego inteligencja na nic by się zdała, żeby Cię zauroczyć. :)
Tutaj się mylisz :P Dla mnie inteligencja jest ważniejsza niż wygląd. Mogłabym być z kolesiem niezbyt atrakcyjnym, ale bardzo inteligentnym ;) I to by mnie w nim najbardziej pociągało. Więc ja doskonale wiem co pisze ;)
Jasmina: Tutaj się mylisz :P Dla mnie inteligencja jest ważniejsza niż wygląd. Mogłabym być z kolesiem niezbyt atrakcyjnym, ale bardzo inteligentnym ;) I to by mnie w nim najbardziej pociągało. Więc ja doskonale wiem co pisze ;)
Wiesz, trudno komukolwiek zaakceptować to, że nie dla każdego wygląd drugiej osoby jest priorytetem.
Konto usunięte: Wiesz, trudno komukolwiek zaakceptować to, że nie dla każdego wygląd drugiej osoby jest priorytetem.
Dokładnie. Byłam juz kiedyś z chłopakiem, który całkowicie nie był w moim guście, nawet nie był przeciętny, ale za to inteligentny i to w nim ceniłam. Więc dobrze wiem, że mogłabym być nawet z brzydalem, bo wygląd nigdy nie był dla mnie taki ważny.
Jasmina: Dokładnie. Byłam juz kiedyś z chłopakiem, który całkowicie nie był w moim guście, nawet nie był przeciętny, ale za to inteligentny i to w nim ceniłam. Więc dobrze wiem, że mogłabym być nawet z brzydalem, bo wygląd nigdy nie był dla mnie taki ważny.
Bo kiedy masz o czym porozmawiać z facetem, macie jakieś pasje wspólne, czy coś, to jego wygląd fizyczny schodzi na drugi plan.
Człowiek jest wartościowy poprzez to, co sobą reprezentuje, a nie to, czy pasuje do jakiśtam kanonów urody.
Konto usunięte: Bo kiedy masz o czym porozmawiać z facetem, macie jakieś pasje wspólne, czy coś, to jego wygląd fizyczny schodzi na drugi plan.
Człowiek jest wartościowy poprzez to, co sobą reprezentuje, a nie to, czy pasuje do jakiśtam kanonów urody.
Dokładnie. A nie raz z pięknisiem można się tylko nudzić ;) Dla mnie wygląd był o wiele dalej niż na pierwszym miejscu. Czy to tak trudno zrozumieć ?

Jasmina: Dokładnie. A nie raz z pięknisiem można się tylko nudzić ;) Dla mnie wygląd był o wiele dalej niż na pierwszym miejscu. Czy to tak trudno zrozumieć ?
Komuś, kto skreśla faceta, tylko dlatego, że nie wygląda jak Mister Uniwersum pewnie tak.
Ale takie kobiety, zamiast spotykać się z facetami, powinny sobie zafundować Kena wielkości naturalnej, a nie spotykać się z mężczyznami. Człowiek zabawką nie jest i nie "służy" do wygladania i podobania się, czy wzbudzania zazdrości pustych koleżankach.
Konto usunięte: Komuś, kto skreśla faceta, tylko dlatego, że nie wygląda jak Mister Uniwersum pewnie tak.
Ale takie kobiety, zamiast spotykać się z facetami, powinny sobie zafundować Kena wielkości naturalnej, a nie spotykać się z mężczyznami. Człowiek zabawką nie jest i nie "służy" do wygladania i podobania się, czy wzbudzania zazdrości pustych koleżankach.
To prawda. Ja taka nigdy nie byłam i nikt mi nie wmówi, że taka jestem. ;)
Nie bardzo, brakuje tutaj kilku rzeczy.
Nie postrzegam wcale. Zwracam na inne czynniki uwagę. Wygląd schodzi na dalszy plan.
Brak.
Nie postrzegam wcale. Zwracam na inne czynniki uwagę. Wygląd schodzi na dalszy plan.
Brak.