Cześć! Potrzebuję porady w sprawie:
1) Peelingu do twarzy (cera mieszana). Sprawdzonego przez Was, dostępnego w Rossmann'ie/Naturze bądź w jakichś sklepach niesieciowych. Cena do 10-15zł.
2) Kremu do stóp. Pięty suche, lekko popękane i w ogóle "be". Idzie lato, lżejsze buciki, itd... ;) Cena do 10-15zł, również sprawdzonego przez Was.
3) Kroju sukienki/spódnicy dla figury coś na kształt gruszki (nieduży biust, szerokie biodra, lekko wystający brzuch). Obojętnie, na lato, na wesele, na imieniny cioci Ludwiki... A! I nieskracający nóg. :)
Za jakiekolwiek błędy przepraszam, za porady z góry dziękuję i wrócę wieczorem. :) Póki co, miłego popołudnia! ;*
PS. Potrójny korektor z Essence jest mega! ;D
lista tematów
peeling, krem do stóp, krój sukienki/spódnicy strona 1 z 2
Kiniowska: 1) Peelingu do twarzy (cera mieszana). Sprawdzonego przez Was, dostępnego w Rossmann'ie/Naturze bądź w jakichś sklepach niesieciowych. Cena do 10-15zł.
Ten polecam, dla mnie najlepszy:

Kiniowska: 2) Kremu do stóp. Pięty suche, lekko popękane i w ogóle "be". Idzie lato, lżejsze buciki, itd... ;) Cena do 10-15zł, również sprawdzonego przez Was.
Farmona

Kiniowska: 3) Kroju sukienki/spódnicy dla figury coś na kształt gruszki (nieduży biust, szerokie biodra, lekko wystający brzuch). Obojętnie, na lato, na wesele, na imieniny cioci Ludwiki... A! I nieskracający nóg. :)
Z wizażu:
Konto usunięte: Najkorzystniejsze fasony spódnic i sukienek dla figury typu „gruszka”:
rozkloszowane lub trapezowe - maskują szerokie biodra
ołówkowe - seksownie podkreślają wypukłości
z zakładkami poniżej linii bioder i szerokim pasem - wysmuklają biodra
sukienki wcięte w talii, z zabudowanymi ramionami, które dodatkowo można poszerzyć poduszkami lub pudełkowe, dość sztywne, odstające od ciała
ciemne lub stonowane kolory - odchudzają
Najmniej korzystne fasony spódnic i sukienek dla figury typu „gruszka”:
spódnice marszczone w talii – poszerzają biodra
proste, np. z dzianiny, bez wyrazu zwisające z bioder – opinając pupę stają się zbyt szerokie na dole, przez co nogi wyglądają na chudsze, a co za tym idzie – biodra na grubsze
bombki okrągłe już od pasa
spódnice z wysoką talią - uwypuklają pupę
jasne kolory, duże wzory, poziome pasy – dodają pupie kilogramów
Może być ciekawy. :) Miałam kiedyś ich balsam do ciała, ogórkowy albo melonowy (?), i byłam zadowolona, więc peeling pewnie też kupię.
Porównam je, dziękuję. :)
Łoł, ile ja błędów popełniałam... ;P Dzięki!
Kiniowska: 2) Kremu do stóp. Pięty suche, lekko popękane i w ogóle "be". Idzie lato, lżejsze buciki, itd... ;) Cena do 10-15zł, również sprawdzonego przez Was.
zamiast kupować krem pomocz kilka minut stopy w rozgrzanej oliwie z oliwek, (ale nie za gorącej), potem zawiń stopy w folię spożywczą lub woreczki śniadaniowe i opatul ciepłym kocem/ręcznikiem - posiedź tak kilknaście minut, a potem poodwijaj i umyj stopy
na sucha skórę dłoni działa to świetnie, więc na stopy tez pewnie pomoże
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
"Błąd wczytywania strony".

No nieźle... ;D Ja jednak wolę nie ryzykować. ;)
Gejszalicious: zamiast kupować krem pomocz kilka minut stopy w rozgrzanej oliwie z oliwek, (ale nie za gorącej), potem zawiń stopy w folię spożywczą lub woreczki śniadaniowe i opatul ciepłym kocem/ręcznikiem - posiedź tak kilknaście minut, a potem poodwijaj i umyj stopy
na sucha skórę dłoni działa to świetnie, więc na stopy tez pewnie pomoże
Dzięki wielkie! :) Pewnie tak zrobię. Tyle że dłonie w okolicach zimy, bo mam suche do tego stopnia, że pękają mi i krwawią... :( Jedno wyjście z nieposmarowanymi kremem dłońmi albo, co gorsza, bez rękawiczek i umieram.
A tak zapytam jeszcze przy okazji... Czy mogłabym potraktować np. tym peelingiem, który poleciła wyżej Jasmina, ramiona?

Konto usunięte: Popatrz na mnie i się zastanów - czym ryzykuję..
nie wiem jakie sposoby na cere mają Azjatki tam to byś sie przewróciła co robia
No nie przesadzaj, czymś na pewno. :) Ja nie mówię, że z moją buzią wszystko ok, ale po prostu nie chcę wyglądać gorzej niż wyglądam. ;P Co do Azjatek... nie wiem i nie chcę wiedzieć, żeby szoku nie doznać. ;D Co druga dosłownie jak pupa niemowlaka... albo tylko ja na takie trafiałam do tej pory.