hej:) mam pytanko... tylko z góry prosze nie mowcie mi czegos w stylu ' masz nauczke' albo 'trzeba było sie nie opalac'... bo to sama wiem..
dzisiaj pracowalam z mama dwie godzinki w ogrodku.. co prawda smarowalam plecy filtrem ale chyba slabym bo kiedy wrocilam wieczorem z pracy zauwazylam ze mam czerwone plecy i troche pieka... :( wczesniej nic nie bylo widac i czuc.. myslaam ze w ogóle mnie nie wzielo słońce:( i tearz mam pytanie czy moge cos zrobic zeby mi nie zeszla skora bo niedługo mam wesele i nie chce byc łaciata:( czy jest taka mozliwosc? POMOCY:(
lista tematów
poparzone plecy... strona 1 z 2
ooOmarcioszekOoo: hej:) mam pytanko... tylko z góry prosze nie mowcie mi czegos w stylu ' masz nauczke' albo 'trzeba było sie nie opalac'... bo to sama wiem..
dzisiaj pracowalam z mama dwie godzinki w ogrodku.. co prawda smarowalam plecy filtrem ale chyba slabym bo kiedy wrocilam wieczorem z pracy zauwazylam ze mam czerwone plecy i troche pieka... :( wczesniej nic nie bylo widac i czuc.. myslaam ze w ogóle mnie nie wzielo słońce:( i tearz mam pytanie czy moge cos zrobic zeby mi nie zeszla skora bo niedługo mam wesele i nie chce byc łaciata:( czy jest taka mozliwosc? POMOCY:(
Domowe sposoby to zważone mleko, kefir, śmietana.
A tak to maści, np. Bepanthen, są też specjalne na poparzenia lub w sprayu.
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
ooOmarcioszekOoo: moge cos zrobic zeby mi nie zeszla skora bo niedługo mam wesele i nie chce byc łaciata:( czy jest taka mozliwosc? POMOCY:(
Złagodzić to się da sposobami które dziewczyny już napisały. Ale wątpię, żeby uchroniło Cię to przed schodzeniem skóry :/
Pewnie wiaterek wiał i nie czułaś. Wtedy się dopiero w domu widzi "efekty".
zsiadłe mleko bądź maślanka, kefir, grubą warstwą na plecy.
znam ten ból na praktykach osiem godzin w słońcu tyrałam. Na przyszłość - filtr conajmniej 30, smaruj co 2 h i nie pracuj z odkrytymi plecami i ramionami dłuższy czas.
Bepanthen w spray'u - zbawienie przyniósł mi na wakacjach we Włoszech. Kiedy to słonko poparzyło mi nogi (właśnie nogi miejsce, które opala się zawsze najgorzej) podczas przesiadywania na basenie i machania nimi w wodzie
ooOmarcioszekOoo: dzisiaj pracowalam z mama dwie godzinki w ogrodku.. co prawda smarowalam plecy filtrem ale chyba slabym bo kiedy wrocilam wieczorem z pracy zauwazylam ze mam czerwone plecy i troche pieka... :( wczesniej nic nie bylo widac i czuc.. myslaam ze w ogóle mnie nie wzielo słońce:( i tearz mam pytanie czy moge cos zrobic zeby mi nie zeszla skora bo niedługo mam wesele i nie chce byc łaciata:( czy jest taka mozliwosc? POMOCY:(
Maślanka z biedry

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek