Martittaaaaa
Martittaaaaa
  16 июня 2011 (pierwszy post)
Tak sobie przeglądam Onet i trafiłam na taki oto temat o balerinkach :)
http://uroda.onet.pl/fotogalerie/optycznie-skracaja-nogi-ale-je-kochamy,4412787,0,galeria-maly.html

Balerinki mają swoje zwolenniczki ale też przeciwniczki. Podobno faceci nie lubią tych bucików u kobiet, bo ich zdaniem, kobieta wygląda w nich jak kaczka ;) Przynajmniej tak można wywnioskować z komentarzy pod tym tematem...
Przyznam się, że ja dopiero od miesiąca mam swoją pierwszą parę i muszę przyznać, że są bardzo wygodne i lubię w nich chodzić :)

Dziewczyny:

Lubicie balerinki?
Posiadacie jakieś?
Jeśli tak to ile par?
Komu Waszym zdaniem pasują takie buciki a komu nie?

Faceci:

Lubicie dziewczyny w balerinkach?

Dzięki za odpowiedzi.
Miłego dnia
:)
Babsy
Babsy
  16 июня 2011
Prinz
Prinz: ano, ja kiedys mialem piecdziesiat

o kurka! znajdowales cos na siebie?

Prinz
Prinz: teraz czterdziesci szesc/siedem

tez spory numer, no ale chyba ciut latwiej cos znalezc:)
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  16 июня 2011
Prinz
Prinz: ano, ja kiedys mialem piecdziesiat, ale chyba zmienili rozmiarowke, bo widocznie nie ja jeden mialem problem z kupnem i teraz czterdziesci szesc/siedem :)

swojego czasu chyba facet jak miał rozmiar koło 50 mógł tylko kupić buty w sklepie dla koszykarzy? :P
mmaryjka
mmaryjka
  16 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jak można chodzić w takich butach jak się kompletnie nie umie?! na zgiętych w kolanie nogach?

taa, to jest kozackie! idzie taka jak sarenka, kolana w górze, nogi się chwieją, tylko czekać aż się wyłoży.
ja tam noszę baleriny bo są mega wygodne, mam sporą stopę bo 40, ale kiedy kupuję skórzane to zawsze biorę 39 i są świetne i ładnie wyglądają. no i mam stosunkowo długie nogi, ale wg mnie krótkonodzy też mogą nosić. jedynie osoby które mają nogi z serii bezkształtnych powinni nosić jakieś wyrazistsze buty.
katuszo
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 29
katuszo
  16 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Lubicie dziewczyny w balerinkach?

właśnie niebardzo.

Wolę dziewczyny na obcasach, aczkolwiek jestem wyrozumiały i wiem, że to bolesne :mrgreen: dlatego wybieram trampki.

Baleriny kojarzą mi sie z wsią, dziewczynkami króre przyjechały z obrzeży i noszą takie buty

gorszy, podlejszy, ogólnie zóy/
Wróciłem

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  16 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Lubicie balerinki? Posiadacie jakieś? Jeśli tak to ile par? Komu Waszym zdaniem pasują takie buciki a komu nie?

a) lubie, bo sa wygodniejsza alternatywa obuwia do pracy - nie pojde w trampkach do pracy, a eleganckie baleriny zastepuja doskonale szpilki, od ktorych czasem musze zrobic sobie przerwe

b) za malo :lol: niestety jako, ze naleze do tych krotkonogich, wiekszosc moich butow to szpilki, koturny, obcasy....

c) kazdemu pasuja, zalezy tez od reszty ubrania. jak wyzej napisalam, jestem krotkonoga, wiec u mnie rurki i baleriny odpadaja - wygladam wowczas faktycznie jak kaczka + zabie udka szerokie na gorze, waskie na dole = koszmar. natomiast dobrze wygladaja u mnie baleriny do spodni w kroku boy fit - bardzo wygodna kompozycja :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  16 июня 2011
massacre
massacre: w kroku

* w kroju

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

madzia2143
madzia2143
  16 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Lubicie balerinki? Posiadacie jakieś? Jeśli tak to ile par? Komu Waszym zdaniem pasują takie buciki a komu nie?

ad.1 lubię :)
ad.2 tak, mam :)
ad.3 jedną
ad.4 wg mnie NIE pasują one niskim otyłym dziewczynom.
voiceontheradio
voiceontheradio
  16 июня 2011

nienawidzę
mam dwie pary tylko przy czym jedne kupiłam, ponieważ musiałam mieć czarne buty do obsługi na sali konsumenckiej.
za to bardzo lubię jazzówki choć też nie wyglądają super seksownie.

Transcendencja
Transcendencja
  16 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Lubicie dziewczyny w balerinkach?

Oczywiście . Chociaż wolę widzieć paluszki :ziober2:
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  16 июня 2011
Babsy
Babsy: o kurka! znajdowales cos na siebie?

w Polsce? tylko halowki/pepegi

Babsy
Babsy: tez spory numer, no ale chyba ciut latwiej cos znalezc:)

no w luksusowych sklepach typu nike czy adidas zazwyczaj ostatni rozmiar w numeracji pasuje, wec nie narzekam :)

Konto usunięte
Konto usunięte: swojego czasu chyba facet jak miał rozmiar koło 50 mógł tylko kupić buty w sklepie dla koszykarzy? :P

nie wiem, ja zamawialem ze Stanów, bo tu sprzedawcy załamywali ręce :P

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

pijana
pijana
  16 июня 2011

Co za bzdury, że od 40 to wielka stopa... Długie i szczupłe stopy wyglądają o wiele lepiej niż krótkie i szerokie :zonk:

Babsy
Babsy
  16 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Co za bzdury, że od 40 to wielka stopa..

no ale juz spora;) choc po moich kolezankach nie widac, ze nosza 40- jedna ma 1.60m, a druga z 1.80m;) choc ta pierwsza ostatnio kupowala buty do chodzenia po gorach, to kupila 37:ninja:
pijana
pijana
  16 июня 2011
Babsy
Babsy: no ale juz spora;) choc po moich kolezankach nie widac, ze nosza 40- jedna ma 1.60m, a druga z 1.80m;)

Dużo zależy od fasonu butów jakie się nosi... Zresztą między 39 a 40 jest 9mm różnicy, tak samo jak między 36 a 37 na przykład, więc dla mnie to takie piedolenie...
Babsy
Babsy: choc ta pierwsza ostatnio kupowala buty do chodzenia po gorach, to kupila 37

Ciekawe jak się w nie zmieściła :woot: Rozmiarówki są niestety różne i różne fasony, ale 3 rozmiary różnicy to już podejrzane :D
Fieska
Fieska
  16 июня 2011
Konto usunięte

Nie.
Nie.
-
14-letnim dziewczynkom i na pewno nie kobietom i otyłym.

Według mnie to tylko sama podeszwa, lub wkładka do buta z kawałkiem materiału. Nie toleruję balerinek! A najbardziej śmieszą mnie te co zakładają je jeszcze jesienią lub wczesną wiosną, gdzie na dworze ledwo 2 stopnie.
A to to jest hit sezonu. :crylol: Balerinki, legginsy i mini. Kompletny NO GO!

Babsy
Babsy
  16 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Rozmiarówki są niestety różne i różne fasony, ale 3 rozmiary różnicy to już podejrzane

rozmiarowka taka, ale rzeczywiscie dziwna.

Konto usunięte
Konto usunięte: Balerinki, legginsy i mini. Kompletny NO GO!

to wyglada koszmarnie, nienawidze zestawienia spodniczki/ sukienki i leginsow
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.