Jestem w trakcie pierwszego opakowania tabletek Cilest (pierwsza tabletke wzielam w pierwszy dzien statniego okresu). 
Zostalo mi 5 tabletek do przerwy na 'okres' (w tym powinnam zazyc i dzis) ale wlasnie dostalam okres.
Co robic?
Brac dalej te 5 tabletek a potem odstawic na 7 dni, tak jak bylo planowane czy przestac brac i zaczac za 7 dni nowa paczke?
Nic nie jest napisane na ulotce :/
lista tematów
Tabletki antykoncepcyjne strona 1 z 2
też brałam te tabletki.
Konto usunięte: Jestem w trakcie pierwszego opakowania tabletek Cilest (pierwsza tabletke wzielam w pierwszy dzien statniego okresu).
Zostalo mi 5 tabletek do przerwy na 'okres' (w tym powinnam zazyc i dzis) ale wlasnie dostalam okres.
Co robic?
Brac dalej te 5 tabletek a potem odstawic na 7 dni, tak jak bylo planowane czy przestac brac i zaczac za 7 dni nowa paczke?
Nic nie jest napisane na ulotce :/
to Twoja pierwsza paczka więc krwawienie może wystąpić, to normalne.
Ja bym brała do końca opakowania, potem normalnie przerwa i tyle ;) ja tez plamiłam w trakcie brania pierwszego opakowania.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Juz sie skonczylo. Poszlam do kibla i czysto. Wiec to chyba tylko chwilowe krwawienie bylo. Choc wydawalo sie ze bedzie obficiej.
A nie wiecie może, czy skutki uboczne (złe samopoczucie) powinny ustępować w trakcie przerw?
Zastanawiam się, czy źle się czuję po tabletkach czy po prostu tak mam.
Zastanawiam się, czy źle się czuję po tabletkach czy po prostu tak mam.
A.
Konto usunięte: tabletki wpływają na organizm w zależności od człowieka. Ja osobiście nie czułam różnicy prócz spadku libido  za to po odstawieniu mam teraz płaczliwe nastroje, pogłębił mi się apetyt i takie tam.
Nie o to mi chodzi, po prostu zastanawiam się nad zmianą tabletek. Biorę je na noc ( o 23), a rano prawie zawsze boli mnie głowa i ogólnie jest mi niedobrze. Tyle, że jednocześnie w moim pokoju gdy zbyt długo jest okno zamknięte (czyli właśnie w nocy, tzn jest wtedy tylko uchylone) pojawia się taki dziwny zapach, odkąd się wprowadziliśmy
 I nie wiem, czy źle się czuję przez to 'coś' w pokoju czy przez tabletki, a nie mogę sobie przypomnieć jak było zanim zaczęłam je brać
 I nie wiem, czy źle się czuję przez to 'coś' w pokoju czy przez tabletki, a nie mogę sobie przypomnieć jak było zanim zaczęłam je brać 
Podczas tej 7 dniowej przerwy jest bez zmian, ale wtedy niby i tak działają hormony więc ciężko mi sprawdzić, o co chodzi

A.
Elph06: Biorę je na noc ( o 23), a rano prawie zawsze boli mnie głowa i ogólnie jest mi niedobrze. Tyle, że jednocześnie w moim pokoju gdy zbyt długo jest okno zamknięte (czyli właśnie w nocy, tzn jest wtedy tylko uchylone) pojawia się taki dziwny zapach, odkąd się wprowadziliśmy  I nie wiem, czy źle się czuję przez to 'coś' w pokoju czy przez tabletki, a nie mogę sobie przypomnieć jak było zanim zaczęłam je brać 
Podczas tej 7 dniowej przerwy jest bez zmian, ale wtedy niby i tak działają hormony więc ciężko mi sprawdzić, o co chodzi
to ciężko teraz określić, ale tabletki wpływają na ból głowy, pamiętam jak brałam tabletki Cyprest to miałam straszne migreny, wystarczyło odstawić i problem zniknął. Ale może być też tak, że ten zapach sprawia że ta głowa Cię boli, chyba jedynym sposobem by się przekonać jest zaprzestanie brania tabletek i sprawdzenie czy dolegliwość ustanie. Chyba że dowiecie się skąd pochodzi ten zapach i go zlikwidujecie, a jeśli nie da rady to może jakiś odświeżać powietrza?
Konto usunięte: to ciężko teraz określić, ale tabletki wpływają na ból głowy, pamiętam jak brałam tabletki Cyprest to miałam straszne migreny, wystarczyło odstawić i problem zniknął. Ale może być też tak, że ten zapach sprawia że ta głowa Cię boli, chyba jedynym sposobem by się przekonać jest zaprzestanie brania tabletek i sprawdzenie czy dolegliwość ustanie. Chyba że dowiecie się skąd pochodzi ten zapach i go zlikwidujecie, a jeśli nie da rady to może jakiś odświeżać powietrza?
W sumie można spróbować z odświeżaczem, mama wyjechała za granicę to można 'szaleć' (ona nie znosi perfum i jakichkolwiek zapachowych rzeczy).
Bo jakbym chciała zmienić tabletki na odpowiednio dobrane, musiałabym 3 miesięczną przerwę zrobić, żeby badania hormonalne wyszły poprawne. A tyle to trochę za długo ;p
A.

za to po odstawieniu mam teraz płaczliwe nastroje, pogłębił mi się apetyt i takie tam.
 za to po odstawieniu mam teraz płaczliwe nastroje, pogłębił mi się apetyt i takie tam.