Mam położony akryl na swoich naturalnych paznokciach. Jak to ''zdjąć''? Muszę iść do kosmetyczki, tak? Jak zregenerować paznokcie po takim czymś? Bardzo źle będą wyglądały?
Pozdrawiam, Aga.
lista tematów
akryl strona 1 z 3

jakies odzywki, suplementy... obetnij je na krotko najlepiej, bo i tak beda cienkie jak papier. ale jak Ci zdejmie kosmetyczka, powinny wygladac o wiele lepiej, niz kiedy zrobilam to raz samodzielnie, czego nie polecam;)
Chyba ze masz aceton i będzie chciało Ci się bawić...moczyć paznokcie i spiłowywać jak trochę zmięknie i tak aż zejdzie Ci wszystko
Nie ma regułu, u jednych bardzo się niszczą po akrylu u innych wcale nie, zależy od Twoich paznokci
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
gagulina: Mam położony akryl na swoich naturalnych paznokciach. Jak to ''zdjąć''? Muszę iść do kosmetyczki, tak? Jak zregenerować paznokcie po takim czymś? Bardzo źle będą wyglądały?
musisz spilowac pilnikiem papierowym no i po jednym razie nie bedzie zle, wiem bo zajmuje sie tym juz jakis czas, choc zelami ale wiem bo mialam kontakt z akrylem. jesli masz jakas odzywke do paznokci to maluj co dwa dni a nawet codziennie zmywajac stara ;)
Najłatwiej jest to zrobić frezarką, ale wiadomo ze w domu nie każda ma, ale akryl w przeciwieństwie do zelu ładnie rozpuszcza się w acetonie lub płynach innych do ściągania akrylu które i tak są na bazie acetonu, mogą jedynie ładniej pachniec ;) Nie wyobrażam sobie ściągać akrylu samym piłowaniem, chyba bym oszalała ;)