Konto usunięte: że ostatnimi czasy coraz więcej takich osób które za wszelką cenę chcą się wyróżnić z tłumu ;)
Jezeli jednak odniesc sie do NAJWAZNIEJSZYCH cech charakterystycznych, ktorymi jest nienawisc do komercji i indywidualizm, czy nie uwazasz, ze im wiecej ludzi chce sie wyroznic z tlumu w ten sam sposob, przestaja byc ludzmi wyrozniajacymi sie a staja sie tlumem? :) Dlatego ja bym dzisiejszych "hipsterow" w ogole nie laczyla z ideologia.
Rozumiem, ze rozmawiamy TYLKO na temat tego stylu, wiec postaram sie do tego ograniczyc ;)
Konto usunięte: jednocześnie twierdząc, że mają gdzieś to co mają na sobie
ja mam gdzies co mam na sobie, jak jade do supermarketu w wymietym t-shircie czasem z jakas plama np. oleju, nieuczesana i w dresach z "odstajacymi" kolanami i plamami smaru z samochodu

wtedy mozna stwierdzic, ze ma sie gdzies co sie ma na sobie

ale mysle, ze w Polsce by to nie przeszlo
Konto usunięte: przynajmniej w Poznaniu, kazde sieciówki zasypane tym chłamem.
Jezeli sieciowki sa zaopatrywane w te rzeczy, to automatycznie hipsterzy przestaja byc hipsterami a zaczynaja byc zwyklymi przedstawicielami komerchy - YES OR NO?

Tak jak napisalam wyzej, ze stada 100 szczurow, kilka chce sie wyroznic i maluje sie na bialo. Za nimi kolejne szczury i tak ze 100 szczurow 80 jest bialych. chcieli sie wyroznic z tlumu sami sie nim stajac. dla mnie to gubi sens.
Konto usunięte: Starbucks oczywiście na wynos, iPhone, RayBany
kuwa, jestem hipsterem

moj szef tez ma RayBany, ale nie jest hipsterem bo ma BlackBerry
Konto usunięte: Moda, moda, moda.
dokladnie, tez bym to nazwala moda - subkultura mi tu po prostu nie pasuje