Zazwyczaj jak mi sie jakas nuta podoba u kobiety mijanej na ulicy, to podchodze i sie pytam jakich perfum uzywa.
Niestety dawno tego zapachu nie czulam, zeby zapytac konkretnej jego "nosicielki" a szukam juz od paru ladnych lat.
Zapach z tych tzw. drzewnych wooden scents, podejrzewam, ze jest w nim pizmo, paczula, cedar
Zapach kojarzy mi sie z zapachem z drukarni, papierem, nowa kupiona ksiazka (zawsze otwieram i wsadzam nos w srodek zeby sie zaciagnac ), drzewem mniej.
Prosze o propozycje, jesli macie cos, co by sie kwalifikowalo do opisu :D
Dziekowac.
A i to nie sa te:
Poszukiwane Perfumy strona 2 z 3
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
A mial ktos Bvlgari Pour Homme Sior?
Z opisu by pasowal hmmm
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
a tak w ogole, jak pachnie JASMIN?
mial ktos Bvlgari Jasnim Noir?
jak wąchałam próbki i zamówiłam tą co mi się spodobała to jak już dostałam te perfumy to miały inny zapach

Demeter ma takie perfumy nazwa to Peperback, CB I Hate Perfume ma zapach In the Library-stary papier z takich książkowych to jeszcze kojarze La Prairie,Life Threads Silver edt... na początku czuć ładne kwiatki a później papier
testowałam odlewkę tych perfum
Jeśli chodzi o zapach bardzo go lubię. Dla niektórych może być duszący i typowo wieczorowy ja mogłabym używać go na codzień. Jeśli chodzi o jaśmin jest on w perfumach Alien a te na pewno kojarzysz. Tylko, że Alien to taki wieczorowy kiler, Bvlgari jest delikatniejszy ale równie mroczny. Jeśli chodzi o trwałość to na mnie jest bardzo ulotny niestety
Perfumy z FM mają to do siebie, że faktycznie powąchasz próbkę i myślisz, że pachną tak samo jak oryginalne bo zapachy naprawdę są podobne. Gorzej już jest jak się taki zapach da na skórę. Te podróbki w ogole nie ,,rozwijają się" na skórze, zapach jest syntetyczny i mdły.
poza Demeter Paperback - dosc czesto wyskakuje w wyszukiwarce jak sie poda opis ktorych perfum szukam - ale ciezko je dostac
nie w moim przypadku, rzadko chodze po sklepach a jak kupuje online, to chce miec wszystko na nastepny dzien. nie chce mi sie czekac tygodni.
Sprawdzilam recenzje
Demeter odpada - bardziej porownuja go do zapachu bibliteki i starych ksiazek - ja chce swieze
Life Threads Silver i La Prairie ma okropne recenzje zapachu ciezkiego i "taniego" - chce wydac pieniadze nie po to by "tanio" pachniec

Molecules 01 maja swietne opinie, wiec na pewno je zamowie, choc z opisow to nie jest raczej to czego szukam - mimo to, recenzje mnie przekonaly, a nuz znajde cos innego fajnego :d do kolekcji mi sie przyda :)
Nie moge znalezc tez Armani White - produkuja go w ogole jeszcze?
A no i piekny zapach Bvlgari Omnia Green Jade - dla kogos kto lubi swiezy zapach, delikatny, cos jak po wyjsciu z kapieli, swiezego zielonego mydelka

Dzieki za pomoc, zrobilam wiecej researchow i jestem o pare flakonow do przodu
Mysle tez o Prada tych klasycznych - nie ma zlego slowa na ich temat, niestety bede musiala je chyba powachac w realu, bo nie chce czegos takiego jak piatka Chanel - dusi mnie strasznie, mimo, ze nalezy do tych tzw signature scents :)
ja lubię jedne które zawsze muszę mieć. są cholernie trwałe.
bvlgari miałam tylko raz, też były cholernie trwałe. nawet bym powiedziała, że za bardzo i mi się szybko 'przejadły'. uwielbiam męskie bvlgari

a może poszukaj coś w lekkich zapachach męskich?
Zależy od skory, Bvlgari sa piękne, ale większość zapachów ktore miałam akurat na mnie sa bardzo mało trwałe

Z kolei znam męski zapach bardzo podobny, ale to kupię swojemu.
Kiedys psiknelam sie mojego Beckhamem, kuwa tak mocny, ze trzy dni sie kapalam i dalej go czułam