monikamonisia20
monikamonisia20
  9 августа 2011 (pierwszy post)
Witam.
Jakoś tak ostatnio chodzi za mną żółty lakier do paznokci.
Zakupiłam z miss sporty, ale dupcia zostawia smugi zacieki, nie wiem jak to ując , 4 warstwy i nic nadal wygląda to niechlujnie.
Możecie polecić jakiś ładny żółciutki kolorek?
Jeśli jeszcze pytam to może jakiś ceglany? hmm albo butelkowa zieleń? Chodzi mi o dobre krycie, bo w sklepie nie przetestuję :and:

Dostanę gdzieś sam pojemnik ze szczoteczką po tuszu do rzęs?

pozdrawiam;)
Darunia511
Darunia511
  9 августа 2011

Ja mam żółty z H&M i Sephory, są spoko, w ogóle lubie lakiery H&M

monikamonisia20
monikamonisia20
  9 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja mam żółty z H&M i Sephory, są spoko, w ogóle lubie lakiery H&M

a można cenę i foto?
naaats
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 0
naaats
  9 августа 2011

Polecam, jest baaardzo trwały:

Ja kupiłam ostatnio ten kolor, jest świetny:

Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  9 августа 2011

Ja mam ten, polecam, slicznie taki pastelowy wyglada latem kontrastujac z opalonymi dlonmi

mam nawet go dzisiaj na sobie, wiadomka, pasuje mi do mojej nowej torby :ziober2:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  9 августа 2011

a w ogole z zoltymi odcieniami to normalka, ze sie daje 3-4 warstwy, zeby nie byl przeswitujacy i zeby nie bylo smug. jest to jeden z trudniejszych kolorow do nakladania :tak:
wg mnie Rimmel nie jest taki zly, spelnia moje wymagania po dwoch wartswach :mrgreen:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 485
Kiniowska
  9 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Witam. Jakoś tak ostatnio chodzi za mną żółty lakier do paznokci. Zakupiłam z miss sporty, ale dupcia zostawia smugi zacieki, nie wiem jak to ując , 4 warstwy i nic nadal wygląda to niechlujnie. Możecie polecić jakiś ładny żółciutki kolorek? Jeśli jeszcze pytam to może jakiś ceglany? hmm albo butelkowa zieleń? Chodzi mi o dobre krycie, bo w sklepie nie przetestuję

Żółty i w kolorze butelkowej zieleni ma Golden Rose (nie wiem jak jest z ceglastym). Ceny są rozsądne, jest duuuży wybór kolorów i ładnie kryją - 2 warstwy przy wprawnej dłoni załatwiają sprawę. Polecam, bo z GR mam miętowy - trzyma się tak długo, póki sama go nie zmyję. ;) Podobało mi się jeszcze full kolorów, ale w porę się opamiętałam. :D

naaats
naaats: Polecam, jest baaardzo trwały:

W jakich sklepach/drogeriach mogę go znaleźć? Jaka jest cena? W swojej okolicy się z takim nie spotkałam, a widziałam też kilka zdjęć w sieci i spodobały mi się kolory, i kształt buteleczki... :D
monikamonisia20
monikamonisia20
  9 августа 2011
naaats
naaats: Polecam, jest baaardzo trwały:

niom właśnie wiem, ze są trwałe i taniutkie;)ale za chiny nie ma żółtego, albo każdy wykupuje;(

p.s
fajna torebka;)
monikamonisia20
monikamonisia20
  9 августа 2011

sorki, pokreciło mi się troszkę;)

boniwinter
boniwinter
  9 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: miss sporty,

jedna z najgorszych firm jezeli chodzi o lakiery

Konto usunięte
Konto usunięte: Dostanę gdzieś sam pojemnik ze szczoteczką po tuszu do rzęs?

a tak z ciekawosci zapytam....a po co ci takie cudo?
Olkieee
Olkieee
  9 августа 2011

Osobiście polecam lakiery - Lovely, Crystal Strength + firmy Wibo. Mają świetne odcienie, są trwałe, dobrze kryją, fajnie się je rozprowadza i szybko schną. Pod uwagę biorę też cenę. Możesz kupić je w Rossmannie za około 6-7 zł ;))

adra1992
adra1992
  10 августа 2011

Ja mam taki (jeszcze rozowy i fioletowy):

Nie jest to jeden z najlepszych lakierów, ale pokrywa dosc dobrze za pierwszym razem (jak mazniesz dwa razy to jest juz full mocny). Mi wytrzymuje na paznokciach ze 2 dni bez skazy, potem jakies male odbrzeki. Dosc szybko wysycha, konsystencja dosc wodnista, wiec nie zostawia smlug ani nie robia sie grudki.
Mowie o tym bo znalazlam kolory o ktore pytasz z tej samej wlasnie firmy, wiec mozliwe ze tez nie sa najgorsze. Co najwazniejsze sa tanie - okolo 5-6 zl, do nabycia w Rossmanie.

O tym jasnym odcieniu wyczytalam, ze niewypal, ale ogolnie ludzie sobie chwala - http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31564

mmaryjka
mmaryjka
  10 августа 2011

china glaze albo sephora, z tym że ten drugi na pewno więcej niż jedna warstwa. ten pierwszy przy wprawionej ręce bez problemów pokrywa za pierwszym razem. i przestrzegam przed żółtym inglotem - tak gównianego lakieru nie miałam jeszcze nigdy.

pijana
pijana
  10 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: przestrzegam przed żółtym inglotem - tak gównianego lakieru nie miałam jeszcze nigdy.

Podbijam, tragedia.
monikamonisia20
monikamonisia20
  10 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Podbijam, tragedia.

o miło wiedzieć, bo miałam chęć jutro go kupić...
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.