Siema
Biala suknia, sliczne kwiatki, golebie, ryz...
Kiedy singielka idzie na slub i widzi panne mloda idaca w strone oltarza w swojej pieknej bialej sukni, wygladajac jak ksiezniczka z bajki, wszyscy wnioskuja, ze jedyne co siedzi w glowie owej singielki to: "Czy kiedykolwiek to bede ja, w tej sukience, z bukietem, w pieknej fryzurze?" Czy faktycznie wszystkie dziewczyny, kobiety mysla, marza o tym wyjatkowym WIELKIM BIALYM DNIU?
Zalozylam temat z mysla o zblizajacym sie wielkim dniu Marty i zapytac Was jak Wy widzicie kwestie slubu/ wesela? Wiem, ze jestem jedna z niewielu niepelnosprytnych, ktorym najzwyczajniej w swiecie brakuje Genu Panny Mlodej :)
Nie jestem jakas tam przeciwniczka slubow, bardzo lubie chodzic na wesela, stroic sie w eleganckie sukienki, perfekcyjne makijaze i fryzury, napic sie i potanczyc wyglupiajac sie ze starszymi panami Nie wyobrazam sobie jednak siebie w postaci panny mlodej. Po prostu nie :)
Pytania:
1. Jakie waszym zdaniem sa plusy i minusy wesela?
2. Jakie sa plusy i minusy slubu.
A teraz przyjemniej:
1. Wasza wymarzona sukienka slubna - jak sobie ja wyobrazacie? Zdjecia mile widziane :D
2. Jak wyobrazacie sobie noc poslubna? Miejsce? Hotel? Pensjonat? Specjalna bielizna? Szczegoly pliz
3. Jak wyobrazacie sobie slub? Wesele? Duze/ male? Gdzie?
4. Jak sobie wyobrazacie zycie po slubie? Od razu dzieci? Kariera? Bez wiekszych zmian?
O ile ja wykluczam w moim zyciu wesele, nie wykluczam slubu... maybe some day...
Temat dedykuje Marcie, oby wszystko wyszlo wg Twoich wyobrazen, tak jak to sobie wymarzylas :)
Juz mi niosa suknie z welonem...
lista tematów
GEN PANNY MLODEJ strona 6 z 32
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
1.plus- okazja do spotkania i zabawy z rodzina, przyjaciolmi
minus- koszty i organizacja
2.plus- publiczne zobowiazanie do pozostania w zwiazku z ta jedyna osoba, wspolne rozliczanie i inne takie prawne sprawy
minus- nie wiem
massacre: 1. Wasza wymarzona sukienka slubna - jak sobie ja wyobrazacie? Zdjecia mile widziane :D
2. Jak wyobrazacie sobie noc poslubna? Miejsce? Hotel? Pensjonat? Specjalna bielizna? Szczegoly pliz
3. Jak wyobrazacie sobie slub? Wesele? Duze/ male? Gdzie?
4. Jak sobie wyobrazacie zycie po slubie? Od razu dzieci? Kariera? Bez wiekszych zmian?
1.

cos takiego, na pewno amerykanski dekolt:)
2. pojscie spac o 7 rano, wstanie ledwo zywym o 12- 13 i doprowadzenie sie do przadku na poprawiny

3. wesele pewnie na jakie 100- 150 oosob, moj Piekny ma spora rodzine. pewnie w jakims zajedzie, resteuracji:)
4. dzieci ze 2 lata po slubie, trzeba sie nacieszyc soba:)
Konto usunięte: Podbijam.
Przeczytałam od początku. Proponowałabym 'Młodym' dopisać,że jak ktoś ma zamiar dać mniej niż 500 złotych, to żeby lepiej się nie fatygował. :-)

JEZELI kiedykolwiek bym brala slub to bym w zyciu nawet nie myslala ze ktos musi mi dac minimum tyle i tyle - tak samo jak na urodziny dostane lancuszek za 50 - czy nawet 20 funtow to nie sapie sie ze powinien byc za minimum 100, licza sie checi :)
Konto usunięte: napisalas ze placisz za siebie i za dziecko a za obcych nie masz zamiaru, to bylo na pytanie ile bys dala idąc z facetem!
widzisz, nigdzie nie napisalas ile dalabym idac z facetem :)
Konto usunięte: Na samym tanczeniu od 16 roku zycia mialam min. 2 tys w miesiacu mowie o dyskotekach, gdzie jest placone 200 zł za noc, czwartek piatek sobota - 600 zł x 4, latwo policzyc ;-)
nie prznawaj sie na forumie, w polsce chyba nielegalnie jest pracowac przed 18stka, zwlaszcza w takich klubach

Dziękuje i wzajemnie, ja w zeszlym roku w lutym ustalilam date slubu (tzn MY :D) i to bylo tyyyyyyle czasu jeszcze, potem rok, potem pol roku, potem 3 mies a teraz 3 tyg, zleciało..
Gratuluje rowniez.
Konto usunięte: My już byliśmy w Kościele,żeby zapytać czy nauki można robić w innym mieście niż bierze się ślub(wiem, jestem zielona w tych sprawach), ale i tak już "zaklepaliśmy termin", wolę mieć wszystko gotowe, niż robić wszystko na szybko.W końcu biorę ślub bo chcę, a nie muszę.
No no, termin to rok wczesniej zaklepac :-) a protokół właśnie max 3 mies przed, nie wczesniej. A nauki mozecie kiedy i gdzie chcecie, przynajmniej u nas tak bylo.
jaka romantyczka

hamuj wroty z tego typu tekstami, bo z tego co wiem to ty nie zarabiasz wcale, wiec picie do czyjes sytuacji finansowej tutaj nie jest na miejscu bijacz

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
massacre: ja piedole, tez mam wiekszosc rodziny w wielkopolsce, w poznaniu - to kuwa sknery jedne sa! wiem po sobie, urodzilam sie w poznaniu, ekonom ze mnie uja bym dala, jakies przescieradla i juz
no pewnie ze sknery sa, ja tez

ale jak bylem na weselu kuzyna to myslalem ze padne, jakies samowary, czajniki, przescieradla, koce, szybkowary. chcialem zapytac czy od razu z tym do lombardu

ja nie mam

ostatnio widzialem faceta muchy w rozowych portach i fioletowych butach, zastanawialem sie czy aby mucha to nie przykrywka

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

To tak jaku nas, ja sama zadecydowała, a długo jesteście razem(jeśli oczywiście mogę wiedzieć)?
No, czyli dobrze myśleliśmy :)
Mam nadzieję,że tak będzie, bo mieszkamy gdzie indziej, niż chcemy wziąć ślub :)
pytanie bylo, czy idac z facetem dalabys 300 zl. :] napisalas ze placisz za siebie i za dziecko za obcych nie masz zamiaru. amen
Konto usunięte: nie prznawaj sie na forumie, w polsce chyba nielegalnie jest pracowac przed 18stka, zwlaszcza w takich klubach
co mnie to obchodzi ;-) w jakich klubach? w wiekszosci dyskotek w polsce nie placa podatku i nawet kelnerki pracuja na czarno

Nie chce nic mówić ale teraz wszystko jest takie nakierowane na pieniądz. Moja mama sama osobiście dawała na Komunie 500 zł w koperte młodemu O_o.
Myślenie 'żeby się zwróciło' jest dość głupie moim zdaniem.
Wg mnie to ile daje się do koperty jest związane z tym jak BLISKO jest się z tą osobą.. Rodzice,dziadkowie, rodzice chrzestni,brat,siostra.. licząc, że czasami bracia siostry mają już rodziny więc skoro jest ich już dwóch + dziecko 1 to 500 zł czasami nie jest dużą kwotą a o weselu wie sie o kilka miesięcy wcześniej.
Pomijając fakt, ja nie chciałabym żeby mi rodzice a dokładniej Mama cokolwiek dawała z okazji mojego wesela bo wiem, że będzie ze mną wszędzie latać czy to w przygotowaniach sali czy coś .. i to już powinno być w pełni zasłużone.
A zaraz wracam z odpowiedziami na pytania

:D