Aneczka17f
Aneczka17f
  23 августа 2011 (pierwszy post)

Cześć! Potrzebuje dobrego pudru matującego do wykończenia makijażu, mam tłustą cerę przez co po nałożeniu podkładu zaraz się świecę. Stosuję krem pod podkład który ma eliminować sebum ale jakoś średnio się sprawdza. Jeśli chodzi o moje poszukiwania to znalazłam na necie http://wizaz.pl/kosmetyki/foto/17025_250.jpg ale ma mieszane opinie. Dlatego zwracam się do Was, co polecanie, może macie jakiegoś faworyta???

SoDope
SoDope
  23 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja mam właśnie coś takiego tylko że jest ich 6, mam ten fiolet, identyczny ;)

no to nie chce mi się aż wierzyć, że są felerne XD
Aneczka17f
Aneczka17f
  23 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no to nie chce mi się aż wierzyć, że są felerne XD

Wiesz co ja tak mam że u mnie zazwyczaj lepiej się sprawdzają te cienie z niższej półki, te po prostu mi się po kilku godzinach tak brzydko schodzą w załamaniu powieki.
Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  23 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Dlatego zwracam się do Was, co polecanie, może macie jakiegoś faworyta???

inglot sypki :) + bibułki

no i nakładaj puder pedzlem, a nie tym puszkiem, bo przy tłustej cerze takim puszkiem można sobie narobić z pudru plamy i wygląda to bleee
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Gejszalicious
Gejszalicious
  23 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: te po prostu mi się po kilku godzinach tak brzydko schodzą w załamaniu powieki.

może masz 'tłuste' powieki i dlatego ci się tak robi :))
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Aneczka17f
Aneczka17f
  23 августа 2011
Gejszalicious
Gejszalicious: może masz 'tłuste' powieki i dlatego ci się tak robi :))

Pewnie tak, mimo że przed nałożeniem cienia nakładam puder na powiekę to niewiele to pomaga.
pijana
pijana
  23 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Pewnie tak, mimo że przed nałożeniem cienia nakładam puder na powiekę to niewiele to pomaga.

10 zł. I po sprawie :P
Gejszalicious
Gejszalicious
  23 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: http://i.pinger.pl/pgr314/12fa2647001aca5b4ae9954c/baza+pod+cienie+Joko2.jpeg 10 zł. I po sprawie :P

strasznie ciężko ją rozsmarować :(
Gustaw Flaubert
pijana
pijana
  23 августа 2011
Gejszalicious
Gejszalicious: strasznie ciężko ją rozsmarować :(

No trochę jest kłopotliwa w aplikacji, ale na tłustą powiekę jest rewelacyjna jak dla mnie :-)
sQzi
sQzi
  23 августа 2011

Moja nowa dziewczyna, to naprawdę zboczona suka. Kiedy spuszczę się jej do ust, ona czeka, aż sperma spłynie do gardła po czym puszcza z niej bąbelki! Na koniec pozwala aby całość skapywała po jej brodzie wprost na piersi. Co prawda jest sparaliżowana, ale wiem, że to uwielbia.

Fieska
Fieska
  23 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: To jest podkład??

Tak, to jest podkład.
Jeżeli masz problem z cerą, to proponowałabym zacząć od dobrego podkładu, bo obojętnie jaki puder na niego nałożysz, twarz będzie Ci się świeciła i będą plamy.
Aneczka17f
Aneczka17f
  23 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Tak, to jest podkład. Jeżeli masz problem z cerą, to proponowałabym zacząć od dobrego podkładu, bo obojętnie jaki puder na niego nałożysz, twarz będzie Ci się świeciła i będą plamy.

Używam podkładu z la roche jest idealny, również matuje ale może nie do końca tak jakbym chciała. Ale nie zamienie tego podkładu na żaden inny dlatego pytam o puder matujący.
NeverGoodEnough
NeverGoodEnough
  23 августа 2011

więc tak z pudrów matujących przetestowane przeze mnie i polecane:
ELF Cosmetics Complexion Perfection http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=34584&next=1

HD z elfa http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=37191&next=1

Ewentualnie z elfa jeszcze mineral booster
Jeśli chodzi o pudry dostępne w Polsce to kup sobie zwykła krzemionkę np. na biochemii urody

Aneczka17f
Aneczka17f
  24 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: HD z elfa http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=37191&next=1

Ten ma dobre opinie i nie jest w sumie taki drogi...
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  24 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja mam tylko cienie z Inglota ale powiem Ci że są średniej jakości, ale w sumie tego pudru jeszcze nie próbowałam, nie jest w zasadzie taki drogi więc może zakupie jak będę w najbliższym czasie w mieście, tylko gdzie go mogę kupić??

W INGLOCIE?
Aneczka17f
Aneczka17f
  24 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: W INGLOCIE?

To u mnie tego raczej nie ma;/
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.