lista tematów
ram rozbudowa strona 1 z 2
czy w stacjonarnym komputerze pamięć ram pobiera dużo procesora? Bo kupiłem komputer wszystko jest tylko mało ramu to jak dorzuce kosc ram 512 to nie bede musial wymieniac procesora?
nic nie będziesz musiał wymieniać, po pierwsze sprawdź jakie kości ram pasują do twojej płyty główniej czy są to ddr 2 czy ddr 3 lub jeszcze starsze ddr. nie musisz wymieniać procesora ale jeśli to stary komp, nie warto inwestować (moim zdaniem). Decyzje zostawiam Tobie.
i'm out
wrzuc tu model i producenta plyty albo chociaz jaki procesor masz bo wrozyc z fusow nie bedziemy a nie kazda pamiec pasuje do kazdej plyty szczegolnie ze starszymi i SD RAM byly pewne komplikacje
chłopie nie znasz się na komputerach ram to zależy jaki komputer i od systemu jaki masz i zalezy jak to włożyć odpowiednio do komputera ja mam ram w kompie 512 i coś wiecej
Podaj nam model płyty głównej , lub spójrz na pudełko , powinno byc tam napisane jaki ram obsługuje Twoja płyta główna .
Typów ramu jest bardzo dużo , ale warto tez podać co to za procek , bo czasem bywa tak , ze użytkownik myśli ze komp mu "zamula" bo nie ma ramu , a często to procesor jest za słaby i to jest problemem wolnej pracy.
I pamietaj ze system 32 bitowy , obsługuje tylko max 3,25 gb ramu. Powyzej juz tylko system 64 bit ale to musi procesor to obsługiwac.
Typów ramu jest bardzo dużo , ale warto tez podać co to za procek , bo czasem bywa tak , ze użytkownik myśli ze komp mu "zamula" bo nie ma ramu , a często to procesor jest za słaby i to jest problemem wolnej pracy.
I pamietaj ze system 32 bitowy , obsługuje tylko max 3,25 gb ramu. Powyzej juz tylko system 64 bit ale to musi procesor to obsługiwac.