Mam kilka pytań. Na początek może zapytam, czy na dziennikarstwo wystarczy WOS jako rozszerzony przedmiot i dobrze napisane pozostałe?

Moje drugie pytanie dotyczy wyjazdu na studia. Nie wiem jak przekonać mamę do tego. Chciałabym wyjechać z mojego rodzinnego miasta na studia do Lublina, jest to daleko od domu bo jakieś ponad 300 km, ale mam już dość mojego miasta i chciałabym spróbować czegoś nowego, i tak pewnie po studiach bym się wyprowadziła gdzieś, ale wolę wcześniej, gdyby było tragicznie to po ukończeniu studiów bym wróciła.
Macie może jakieś argumenty? Dodam, że u mnie w okolicy jest mnóstwo szkół, ale tak jak wcześniej wspominałam, chcę wyjechać jak najdalej żeby się usamodzielnić w miarę i zobaczyć jak to jest.Trzecie pytanie, jak to jest ze studiami zaocznymi na uniwersytetach? Czy trzeba też zdawać rozszerzenia, żeby się na nie dostać?
I czym się różnią od tych 'dziennych', np. godzinami zajęć, płatnością?Dziękuję.

Ale ostatecznie skończy się pewnie albo na tym nieszczęsnym dziennikarstwie, czy czymś podobnym, może i mało przyszłościowe ale nic innego dla siebie nie widzę