)? Piszcie jak oceniacie arkusz.
lista tematów
Matura z WOS - u strona 1 z 3
I jak tam wam poszła matura? Trudne było (rozszerzony był głupi
Pokłońcie się Turkuciowi, bowiem tylko On jest waszym Zbawicielem.
25 zadanie łatwe, zadania z tekstami też proste, ale tutaj gdzie trzeba było wpisać z głowy to... lipa prawie wszędzie :| Trudne było.
Tak sobie patrzyłam na oba arkusze. Podstawowy nie był trudny. Na rozszerzonym niektóre pytania były proste (zadanie z mapkami europy) a niektóre dość trudne. Wypracowania na obu poziomach nie były trudne, mogłam podejść do niej :)
Zielinek34: I jak tam wam poszła matura? Trudne było (rozszerzony był głupi )? Piszcie jak oceniacie arkusz.
WOS na podstawie z poprzednich lat były zawszeA, B, C,D. przynajmniej kilka. a teraz wszędzie opisowe.
25zadanie banał.
pewnie w miarę dobrze mi pójdzie
reszta to jakaś kompletna masakra. 
jak będę miała 30% to się szczerze ucieszę. skoro w ciągu kolejnych 5lat można poprawiać to z chęcią do tego przystąpię :)
Dla chętnych arkusze:
WOS podstawowy
a tutaj:
WOS rozszerzony
:)
odpowiedzi do podstawowego
lanie wody?! skapują się. trzeba pisać z sensem, a nie lać wodę ;-)
kuwa uzbieraj tyle
nazwiska mi się pomieszały, organizacje też. nawet tego nie sprawdzam, bo 30% nie będę miała za Chiny Ludowe nawet. 
Zielinek34: I jak tam wam poszła matura? Trudne było (rozszerzony był głupi )? Piszcie jak oceniacie arkusz.
Podstawa mnie zaskoczyła, zwłaszcza łatwe wypracowanie. Myślę, że będzie między 80 - 90%. Rozszerzenie trochę gorzej :/ Wypracowanie na rozszerzeniu było łatwe, ale niektóre zadania kosmiczne. Maxymalnie będzie 60% :/
Ja pisałem podstawe i rozmawiałem z moim kolegą, który pisał rozszerzenie, to stwierdziłem, że rozszerzenie było łatwiejsze niż podstawa. WOS to narazie moja najsłabsza matura, z 50% może będę miał