ma ktos moze juz jakas stronke z arkuszem i odpowiedziami z dzisiejszej probnej matury ?
jak wrazenia ?
lista tematów
probna matma
Konto usunięte: No i co z tego ,że próbna.Ale próbna ma swoje określone cele,między innymi sprawdzenie czy zdałoby się tą prawdziwą maturę
Wiem o tym. Na podstawie wyników z tej próbnej będą układać tą normalną maturę.
Ano, chyba że tak... mam nadzieję że te 30 uzbieram, nawet nie chce mi się sprawdzać ile bym dostała, może potem tam zaglądnę.
http://d.wiadomosci24.pl/g2/pdf/66_44857370c30969a2a45b708559a77fb6.pdf arkusz
w 26 przedział
w 27 x należy {-pierwiastek z 5, -2 i pierwiastek z 5}
w 28 wyszło mi 9,40 i 41
w 29 AP jest wysokością w trójkącie ABD gdyż kąt APD jest oparty naśrednicy czyli jest prosty
w 30 wystarczyło rozwiązać i wychodziło
w 31 powinno wyjść 500
w 32 wyszedł ciąg geometryczny 3,6,12
w 33 jak dobrze pamiętam 2 pierwiastki z 5
a 34 58km/h i 75km/h
zamkniętych nie podaję, gdyż odp znajdziecie wszędzie.
Najpierw rzuciłam okiem na zamknięte. Nie wydawały się trudne. Gdy doszłam do otwartych byłam przerażona
Nierówności i równanie rozwiązałam, prawdopodobieństwo też, resztę zadań przeliczyłam w połowie, prawie wszystkie źle, ale dane są wypisane dobrze hahaha :D Ogólnie maturę mam zdaną. ;) ale nie jestem z siebie zadowolona. Jestem humanistką i z tym wiążę mą przyszłość. :D poszłam na maturę jak taki hardcore, nie ucząc się w ogóle. No to następna mam nadzieję, będzie o niebo łatwiejsza ;))
w 26 przedział
w 27 x należy {-pierwiastek z 5, -2 i pierwiastek z 5}
w 28 wyszło mi 9,40 i 41
w 29 AP jest wysokością w trójkącie ABD gdyż kąt APD jest oparty naśrednicy czyli jest prosty
w 30 wystarczyło rozwiązać i wychodziło
w 31 powinno wyjść 500
w 32 wyszedł ciąg geometryczny 3,6,12
w 33 jak dobrze pamiętam 2 pierwiastki z 5
a 34 58km/h i 75km/h
zamkniętych nie podaję, gdyż odp znajdziecie wszędzie.
Najpierw rzuciłam okiem na zamknięte. Nie wydawały się trudne. Gdy doszłam do otwartych byłam przerażona
Nierówności i równanie rozwiązałam, prawdopodobieństwo też, resztę zadań przeliczyłam w połowie, prawie wszystkie źle, ale dane są wypisane dobrze hahaha :D Ogólnie maturę mam zdaną. ;) ale nie jestem z siebie zadowolona. Jestem humanistką i z tym wiążę mą przyszłość. :D poszłam na maturę jak taki hardcore, nie ucząc się w ogóle. No to następna mam nadzieję, będzie o niebo łatwiejsza ;))
No niestety matura byla trudniejsza niz w zeszlym roku bo ja rozwiazywalismy na matmie w szkole. Moim zdaniem ta prawdziwa matura bedzie gdzies na takim samym pozniomie czego sie obawiam to matury z opernu bo to bedzie kosmos. Ogolnie ja rowniez nie ciesze sie z wyniku mojej pracy bo oscyluje tylko gdzies w granicach 70%. To troszeczke malo a zadaniena wykazanie, ze punkt lezy na przekatnej, to moim zdaniem wykraczal poza material podstawowy a tak pozatym wszystko mozna bylo obliczyc. Zadania zamkniete bardzo proste i pierwsze zadania z zadan otwartych tez byly proste. Ps. Excentrico a kto sie przygotowywal na mature hmm??:D heh podejrzewam ze mala garstka ludzi....
Zrobiłem nierówność,tyle,że chyba zaznaczyłem źle przedział,bo podawałem jeszcze od plus i minus nieskończoności.
Zły jestem na siebie bo zrobiłem też te z płotkami, tyle ,że nie wiem czemu zamiast 5x5x5 zrobiłem 9x9x9 i zamiast 500 ,wyszło mi inaczej :/ Z innych zadań praktycznie tylko próbowałem wypisać dane,ale żadnych konkretnych wyników.
Konto usunięte: Zrobiłem nierówność,tyle,że chyba zaznaczyłem źle przedział,bo podawałem jeszcze od plus i minus nieskończoności.
Zły jestem na siebie bo zrobiłem też te z płotkami, tyle ,że nie wiem czemu zamiast 5x5x5 zrobiłem 9x9x9 i zamiast 500 ,wyszło mi inaczej :/ Z innych zadań praktycznie tylko próbowałem wypisać dane,ale żadnych konkretnych wyników.
Ja zrobiłam te z ciągami i te 2 z równaniami, ale wykresów zapomniałam zrobić.
Jedno jeszcze zrobiłam jakieś ale treści nie pamiętam :P Ogólnie mam gdzieś jak mi ta próbna poszła, bo się do niej nie przygotowywałam, od grudnia będę miała korepetycje po 2x po 2 godziny tygodniowo, więc mam nadzieję że jakoś to będzie :)
ogólnie dla mnie (pisze rozszerzenie) próbna matura to był pikuś :d
najlepsze były reakcje kolegów z klasy, którzy też nie są orłami z matmy: banał, jak dla gimnazjum itp.
Może faktycznie, jesteśmy dobrze przygotowani, powtórzyliśmy w miesiąc połowę materiału , jednak kombinatoryki miało nie być =p
nie mniej otwarte każde dobrze zrobiłem, w zamkniętych 2 razy się pomyliłem ale to tylko przez pomyłki w liczbach :(
liczę na 90% z tego :D
napisałem w 1h 40min :P
najlepsze były reakcje kolegów z klasy, którzy też nie są orłami z matmy: banał, jak dla gimnazjum itp.
Może faktycznie, jesteśmy dobrze przygotowani, powtórzyliśmy w miesiąc połowę materiału , jednak kombinatoryki miało nie być =p
nie mniej otwarte każde dobrze zrobiłem, w zamkniętych 2 razy się pomyliłem ale to tylko przez pomyłki w liczbach :(
liczę na 90% z tego :D
napisałem w 1h 40min :P
Niech mi ktoś wyjaśni taką rzecz - jakim ku_wa cudem w zadaniu 6 jest odpowiedź A. Ja z której strony bym nie podszedł to mi wychodziło C.
A matura jak na mój gust, ani prosta, ani trudna - tak średnia. :)
Z zamkniętych mam ok. 18 dobrze, a z otwartymi popisuwy nie dałem, ale źle nie będzie. :D
Jak w OKE nie mają do mnie jakiejś urazy to powinienem zaliczyć tą próbną maturę. :P
A matura jak na mój gust, ani prosta, ani trudna - tak średnia. :)
Z zamkniętych mam ok. 18 dobrze, a z otwartymi popisuwy nie dałem, ale źle nie będzie. :D
Jak w OKE nie mają do mnie jakiejś urazy to powinienem zaliczyć tą próbną maturę. :P