a zatem, sprawa ma sie tak: chcialam zwolnic troche miejsca na dysku, ktory zaraz sie zapcha do reszty:
po klinieciu we wciaz pojawiajace sie powiadomienie o oczyszczeniu dysku, pojawia sie cos takiego
usunelam troche filmow, programow, przejechalam ccleanerem, no ale miejsca za wiele nie przybylo... pomoze ktos?
Jacek80
12 октября 2011
zobacz jaki folder czy foldery zajmują Ci tyle miejsca (prawy klik na każdym folderze -> właściwości lub po najechaniu kursorem na folder powinien pokazać się dymek z jego rozmiarem) i wtedy można szukać przyczyny
Babsy
12 октября 2011
muzyke, dokomenty, zdjecia- wszystko jest na C, a chodzi mi o D...
Jacek80
12 октября 2011
to do czego służy Ci dysk D?
ja mam na myśli, żebyś właśnie na niego weszła i zobaczyła, co na nim tyle miejsca zajmuje
Reputacja: 22 |
BluzgometrTM: 7
MTF
12 октября 2011
Babsy: muzyke, dokomenty, zdjecia- wszystko jest na C, a chodzi mi o D...
ściągnij totalcomandera wejdz z niego na dysk D i zrób nam screena ;] powiemy Ci co usunąć jak nie potrafisz dojść sama do tego co zajmuje Ci tyle Giga
Babsy
12 октября 2011
otwierajac D, mam cos takiego-
w kazdym folderze jest po kilka podfolderow, ktore zajmuja minimalna ilosc kb. klikajac na wlasciciela zapytuje o wykonanie kopii zapasowej i czegos tam.
Reputacja: 22 |
BluzgometrTM: 7
MTF
12 октября 2011
Babsy:
nie przemyślałem że nie pokazuje to rozmiarów folderów..
ale skoro:
Babsy: w kazdym folderze jest po kilka podfolderow, ktore zajmuja minimalna ilosc kb.
to zrób tak: w moj komputer masz na belce zaraz pod nazwą okna przycisk "Organizuj" kliknij i wybierz "Opcje folderów i wyszukiwania" przejdź na kartę widok.. Tam odznacz: "Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego" zaznacz opcję: "Pokaż ukryte pliki, dyski i foldery"..
wtedy wejdź na D i zobacz czy jest coś dużego co żre miejsce :>
PoDgUr
12 октября 2011
Wejdź w " właciciel - tosh " i kliknij zarządzaj miejscem kopii zapasowej. Później (wyświetl kopie zapasowe ) znajdź się tam i pokasuj punkty dostępowe, zostawiając na wszelki wypadek ostatni.
Babsy
12 октября 2011
chyba usuniecie tych kopii zapasowych pomoglo:)mialam tylko dwie do usuniecia, usunelam wiec jedna.