lista tematów
Simlock z N73
Kupiłem za 60 zł N73 z urwanym jojem za naprawe zaplacilem 50 zł teraz jeszcze musze simlocka sciagnac moze jest ktos kto mi pomoze byłbym wdzieczny
sprobuj sobie sciagnac program phoenix ale dalej nie pamietam jak to lecialo i smien product code na taki ktory odpowiada softowi bez simlocka. po czym podepnij telefon pod pc suite i zrob aktualizacje. ja tak np wgrywalem jezyk polski do nokii x6
Konto usunięte: sprobuj sobie sciagnac program phoenix ale dalej nie pamietam jak to lecialo i smien product code na taki ktory odpowiada softowi bez simlocka. po czym podepnij telefon pod pc suite i zrob aktualizacje. ja tak np wgrywalem jezyk polski do nokii x6
Z tego, co wiem, to productcode zmienia się właśnie po to, ażeby zaktualizować przez pc suite oprogramowanie z żądanym językiem, ale z simlockiem ma niewiele wspólnego...a że ściąga simlocka z BB5, pierwsze słyszę..naprawdę :)
Żaden program nie działa jak Box...chociażby przez to, ze można ingerować w oprogramowanie telefonu boxem poprzez tak zwany local mode...tel. nie musi się w ogóle włączać ;)
tomas: Ciekawe..i nie myślałem, że w ogóle możliwe zdjęcie sima za free z serii BB5 :) kiedyś ściągłem jakiś kalkulator, ale ubogą listę modeli miał ;)
ja mam tez jakis dc czy dt unlocker oczywiscie z witaminka dzieki ktoremu sciagalem sobie locka z modemu usb z tym ze okazalo sie ze tylko ze starszych modeli da rade