Konto usunięte: 1. Jego dzialanie
im starszy tym gorszy, brandowane przez producentów zamulają, jeszcze gorzej przy brandzie operatora. android działa dobrze dopiero od 4.0 a 4.1 jest porównywalny reakcją z iosem
pamiętam jak miałem w ręku czystego note(bez modów, po prostu po resecie) i przeraziłem się szybkością tego sprzętu, wyciągam nexusa i różnice czuć od razu. 2.3 choć zły niby nie był to jednak szybkością nie powalał szczególnie z samsungowym touchwizem. Czysty andek to czysty andek.
Konto usunięte: 2. Ktora wersja
4.0 i 4.1 to pierwsze wersje tego systemu które działają tak jak powinny.
Konto usunięte: 3. Najwazniejsze aplikacje
w sumie to nazw nie pamietam, ale pewnie czytnik kodów, jakiś av, coś do zarządzania siecią, i coś antykradzieżowego. skype, komunikator, menager plików, latarka. kwestia tego co komu potrzeba.
Konto usunięte: 4. Najlepszy antywirus
Nawet nie wiem
Konto usunięte: 5. Mozliwosci
ale o co pytasz. dla każdego w sumie tel z androidem pierwsza czynność to ogarnięcie jak to się rootoje, jaki rom najlepszy i jak to przywrócić aby posłać na gwarancje.Dlaczego? czysty android jest lepszy.
Konto usunięte: 6. Problemy
Podejście producentów do aktualizacji. i śmiesznie gdy dobry tel siedzi na 2.3 bo niby wyżej nie da rady. cóż nexus s pokazuje ze i na nim może być 4.1. i widzisz u kumpla smartphona z andkiem który bebechami słabszy ale ma nowszą wersję i chodzi lepiej....
obecnie moda na brak kart sd, brak wymiennej baterii..
Konto usunięte: 7. Nie, bo....(rozwin)
żeby kupić porządny tel z androidem trzeba wydać niemały pieniądz. Osobiście uważam ze jeżeli ktokolwiek zaczyna z androidem to biorąc sprzęt z jednym jednego rdzeniem na procku mocno się rozczaruje. arc czy xperia u,p, sola to minimum. choć arka nie polecam, chyba ze dana osoba miała go w ręku i jakość nie przeszkadza.
poza tym sporo telefonów po aktualizacji do 4.0 działają gorzej/lepiej i nie jest to kwestia modeli. ten sam model u jednego działa lepiej u drugiego gorzej.