W zawiązku z tym, ze na Forum coraz częściej pojawiają sie tematy o tym czy można poznać swoja druga polówkę przez neta np na Forum, albo czy miłość na odległość jest możliwa i czy takie związki maja przed sobą jakąś przyszłość, z myślą o tych, którzy chcą podyskutować o tym zakładam ten temat :).
Możecie tutaj dyskutować na temat znajomości nawiązywanych poprzez internet. Zdarzyło Wam sie kiedyś w taki sposób z kimś umówić? Czy ta znajomość przetrwała - jesteście dobrymi przyjaciółmi, para, a może taka randka okazała sie totalnym niewypałem? Nawet jeśli nie macie za sobą tego typu doświadczeń to raczej każdy z Was ma wyrobione zdanie na temat takich znajomości - ten temat to miejsce dające Wam możliwość podzielenia sie z innymi Forumowiczami Wasza opinia. Jak sadzicie, czy można poznać miłość swojego życia przez internet, a może waśnie jesteście przykładami na to, ze to jest możliwe? :)
W temacie można rozmawiać również na temat związków na odległość... Razem, a jednak z daleka od siebie... Czy dzielące zakochanych kilometry nie wpływają destrukcyjnie na związek? Czy taka miłość ma szanse przetrwać? A może sami jesteście / byliście w takim związku i chcielibyście podzielić sie swoimi doświadczeniami?
lista tematów
miłość w necie / miłość na odległość strona 19 z 130
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Ja szukam tylko przez internet i jest lepiej niż w realu. Można kogos poznac i dopiero stwierdzić czy warto sie spotkac :)
Konto usunięte: Możecie tutaj dyskutować na temat znajomości nawiązywanych poprzez internet. Zdarzyło Wam sie kiedyś w taki sposób z kimś umówić? Czy ta znajomość przetrwała - jesteście dobrymi przyjaciółmi, para, a może taka randka okazała sie totalnym niewypałem? Nawet jeśli nie macie za sobą tego typu doświadczeń to raczej każdy z Was ma wyrobione zdanie na temat takich znajomości - ten temat to miejsce dające Wam możliwość podzielenia sie z innymi Forumowiczami Wasza opinia. Jak sadzicie, czy można poznać miłość swojego życia przez internet, a może waśnie jesteście przykładami na to, ze to jest możliwe? :)
Jakieś 5 lat temu podszedłem do problemu powiedzmy hurtowo. Tylko 10 % spotkań było udanych. Z tych 10 % z dwoma dziewczynami się spotkałem jeszcze raz. Z jedną spotykałem się 2 miesiące po czym znalazła sobie w taki sam sposób następnego chłopaka.
Według mnie da się poznać kogoś przez internet, ale wymaga to większego nakładu naszej energii i czasu niż poznanie kogoś w realu. Czyli w sumie nie ma sensu. Jest wiele okazji do nawiązania znajomości choćby na ulicy czy w pubie, więc osobiście formy nawiązywania znajomości przez neta już nie używam. Z drugiej strony wyznaję zasadę "Yes, Man" (kto widział ten film? :). Aczkolwiek znajomość internetowa w błyskawicznym tempie musiał by zostać przeniesiona na real.
Konto usunięte: W temacie można rozmawiać również na temat związków na odległość... Razem, a jednak z daleka od siebie... Czy dzielące zakochanych kilometry nie wpływają destrukcyjnie na związek? Czy taka miłość ma szanse przetrwać? A może sami jesteście / byliście w takim związku i chcielibyście podzielić sie swoimi doświadczeniami?
Na związek dzielące kilometry na pewno nie wpływają destrukcyjnie. Gorzej z psychiką człowieka. Po co się katować emocjonalnie? Inna sytuacja, gdy związek trwa od kilku lat, a rozstanie jest czasowe bo wymagała tego sytuacja życiowa. Wtedy jest to próba dla związku. Ile związków w ten sposób się umacnia a ile rozpada trudno mi teraz napisać. Być może są jakieś dane statystyczne, ja ich niestety nie znam. Ja nigdy nie miałem żadnego związku na odległość.
Pamiętajmy o tym, aby w życiu robić to, co korzystnie wpływa na nasza psychikę, na samopoczucie. Życie jest jedno i zbyt krótkie żeby było w nim miejsce na jakieś nieporozumienia :)
po prostu. hmm.. Wszystko co jest na odległosc jest trudne.. Więc nie wiem o co chodzi.. ;/ Ja osobiście nie potrafiłabym sie związać na odległość.. xDeeee Nie ma takiej opcji.. bez sensu by to było.. widziec sie raz na ruski rok.. Ale każdy robi jak uważa
Szczęścia życze tym wszystkim zakochanym !! ;)
Szczęścia życze tym wszystkim zakochanym !! ;)
Moj brat miał panne na drugim końcu Polski jezdził do niej na 2 dni na 3
pozniej pojechal na 2 tygodnie i wyszło jaką ma panienka zryta psyche i już nie jeżdził nie ma sensu na odległość szukać miłości według mnie bo nie poznamy dokładnie drugiego człowieka a kochac kogos kto ma cie w czterech literach to jest nonsens
pozniej pojechal na 2 tygodnie i wyszło jaką ma panienka zryta psyche i już nie jeżdził nie ma sensu na odległość szukać miłości według mnie bo nie poznamy dokładnie drugiego człowieka a kochac kogos kto ma cie w czterech literach to jest nonsens
Konto usunięte: W temacie można rozmawiać również na temat związków na odległość... Razem, a jednak z daleka od siebie... Czy dzielące zakochanych kilometry nie wpływają destrukcyjnie na związek? Czy taka miłość ma szanse przetrwać? A może sami jesteście / byliście w takim związku i chcielibyście podzielić sie swoimi doświadczeniami?
Witam wszystkich! Ja niestety mogę się co nieco wypowiedzieć na temat miłości na odległość.... byłam z chłopakiem 3 lata a dzieliło nas 200 km ..nie było możliwości spotykać się w tygodniu, ponieważ on praca ja szkoła.. pozostawały tylko co po niektóre weekendy. tzw`weekendowa miłość` była stekiem bzdur i nieporozumień.. Zaufanie nie wystarczyło.. i niespodziewane wizyty nie były potrzebne... bo gdy chciałam zrobić niespodziankę i przyjechałam niezapowiedzianie... no cóż.. nie ujrzłam go samego . tylko z jakas panna
zwiazki na odleglosc nie maja sensu . ;]
zgadzam się z tym co napisane zostało wyżej, związek na odległość(od samego początku) jest skazany na niepowodzenie. Zresztą uważam, też, że jeśli para spotyka się raz w tygodniu albo nawet jeszcze rzadziej, to też trudno coś takiego nazwać pełnowartościowym związkiem...
mi się nigdy na fotce nie udało z nikim jeszcze umówić, ale nic straconego. na pewno takie zauroczenie jest możliwe i na pewno jest miłe w doznaniach jesli znajdzie się odpowiednią osobę, chociaż o to bardzo ciężko
BujajacaWoblokachh: Możecie tutaj dyskutować na temat znajomości nawiązywanych poprzez internet. Zdarzyło Wam sie kiedyś w taki sposób z kimś umówić? Czy ta znajomość przetrwała - jesteście dobrymi przyjaciółmi, para, a może taka randka okazała sie totalnym niewypałem? Nawet jeśli nie macie za sobą tego typu doświadczeń to raczej każdy z Was ma wyrobione zdanie na temat takich znajomości - ten temat to miejsce dające Wam możliwość podzielenia sie z innymi Forumowiczami Wasza opinia. Jak sadzicie, czy można poznać miłość swojego życia przez internet, a może waśnie jesteście przykładami na to, ze to jest możliwe? :)
jeszcze z nikim poznanym z neta sie jeszcze nie spotkałem, i nie wiem, jak mogłem sie z taką osobą umówic.
Ja nie wieże w taką miłość prędzej czy póżniej ona się skończy albo urwie,pisze to z doświadczenia swojego.
No właśnie...w takiej miłości na odległość bardzo istotna jest częstotliwość z jaką dwoje ludzi się spotyka ze sobą...Powiedzmy jeśli są to przerwy około tygodniowe to jeszcze może być z tej mąki chleb...ale gdy ten czas wydłuża nam się no to wtedy już jest bardzo ciężko zapanować nad skrajnymi emocjami,ale także nad tymi które są w środku człowieka... Reasumując...miłość która wiąże się z odległością to ,,wyzwanie'' dla najsilniejszych emocjonalnie i psychicznie... Bo przecież tak szkoda tych młodych serc które biją w nadziei...które są skazane na cierpienie... .

:smutny: