Od razu uprzedzę, że kompletnie nie znam się na profesjonalnej przeróbce zdjęć, ale czasem się w jakieś banalne przerabianie bawię - jak prawie każdy. No i z różnym skutkiem, często fatalnym, jak to amatorka.

A teraz się ośmieszę i przejdę do rzeczy ;)
Zrobiłam sobie zdjęcie i zachciało mi się dodać w PS'ie efektu świetlnego. W ogóle tej decyzji nie przemyślałam i zapisałam zmiany. Po jakimś czasie stwierdziłam, że foto wygląda z tą przeróbką tragicznie, tak ni w pięć ni w dziewięć i że wcześniej było o niebo lepiej.
I teraz zadam wkurzające pytanie typowej amatorki, która spartała zdjęcie - da się to jakąś cofnąć??
Chcę, żeby zdjęcie wyglądało tak, jak przed tym tragicznym retuszem. Żadnych innych efektów oprócz świetlnego nie dodawałam.
Słyszałam, że w PS'ie można jakoś "zdjąć" zapisane wcześniej zmiany, ale ile w tym prawdy, to nie wiem. Ogólnie chcę przywrócić zdjęcie do stanu "pierwotnego", bo byłam głupia
i pracowałam na oryginalnym pliku, zamiast na kopii. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. I przepraszam, jeśli już taki temat pojawił się, ale go nie znalazłam.