Witam , mam otóż taki problem, że planuje zakup jakiegoś dobrego aparatu. Zależy mi na tym, aby robił ostre zdjęcia w intensywnych barwach. Mam zamiar przeznaczyc na zakup mniej więcej 1000 zł. Nie znam się na tym, na co należy zwracać uwagę przy zakupie :) . Jednak pod uwagę brałam następujące aparaty :
1. Nikon Coolpix L120
2. Fujifilm Finepix s4000
3. Olympus SP-800 Ultra Zoom
Jeżeli macie jakieś inne propozycje to chętnie wysłucham :)
lista tematów
Który aparat lepszy
Hs 10, z Fuji. Ewentualnie z braku laku Hasselblad H4D-60. Trochę droższy od tych które zaprezentowałaś ale zdjęcia robi na prawdę ostre.
Tu masz przykład (ze starszego modelu 40)

Tu masz przykład (ze starszego modelu 40)

Może jakiś kompakt z wymienną optyką SONY NEX3 albo jakaś starszą lustrzankę :)
Ale ten Fujifilm Finepix s4000 tez może być
Ale ten Fujifilm Finepix s4000 tez może być
ja mam pierwsza lustrzanke sony alfa 350 moj pierwszy aparat
mysle ze lepiej bedzie jakbys jeszcze dolozyla troche kasy i kupila cos takiego
ja trafilam na oferte sony alfa 350 , 18-70, 55-200 dwa obiektywy i dałam 1500zl
jestem baaardzo zadowolona
;D
ja trafilam na oferte sony alfa 350 , 18-70, 55-200 dwa obiektywy i dałam 1500zl
;D
Jeżeli chodzi o wypisane modele wybrał bym
z racji tego że używam starszego modelu ; ) i jestem zadowolony
z racji tego że używam starszego modelu ; ) i jestem zadowolony
Konto usunięte: ja mam pierwsza lustrzanke sony alfa 350 moj pierwszy aparat
;D
Nie chcę już zakładać nowego więc skoro tutaj jest przypadkiem mowa o aparatach Sony, to postaram się podłączyć do tego. Otóż znalazłam na tej stronie: http://www.zadowolenie.pl/lustrzanki_cyfrowe jedną lustrzankę Sony (a dokładniej Sony SLT-A35K) i zastanawiam się, na ile ona jest warta swojej ceny w porównaniu do Canona czy Nikona o podobnych parametrach. Kupiłabym ją chętnie, ale waham się właśnie ze względu na to, że ponoć do Sony o wiele ciężej jest później dostać nowe obiektywy. Prawda to? Jak sądzicie, warty jest swojej ceny i zaryzykować czy się wstrzymać i zainwestować w Nikona czy Canona na przykład?
za ta cenę wolałbym zdecydowanie Pentaksa k-r
Sony z serii slt są bardzo szybkie dzięki półprzepuszczalnemu lustru jednak ma tez ono swoje wady musisz doczytać i zdecydować na czym Ci zależy
A jako amator nawet mając na hobby sporo kasy obiektywy kupisz do każdego z systemów bez wiekszych problemów.Oczywiście w warzywniaku na osiedlu będą ttylko do Nikona i Canona ale w dobie internetu nie problem zamówić do sony pentaksa olympusa czy czego tam jeszcze sobie zamarzysz
Sony z serii slt są bardzo szybkie dzięki półprzepuszczalnemu lustru jednak ma tez ono swoje wady musisz doczytać i zdecydować na czym Ci zależy
A jako amator nawet mając na hobby sporo kasy obiektywy kupisz do każdego z systemów bez wiekszych problemów.Oczywiście w warzywniaku na osiedlu będą ttylko do Nikona i Canona ale w dobie internetu nie problem zamówić do sony pentaksa olympusa czy czego tam jeszcze sobie zamarzysz