Są tu jacyś fani fotografii?
Robicie zdjęcia z przypadku, zaskoczenia, czy każda Wasza fotka jest dokładnie zamierzona?
Jaki jest Wasz ulubiony styl-makro, portrety czy może krajobrazy?
dla bardziej 'wgryzionych' w fotografię-czy uważacie, że fotograf samouk może być równie dobry jak i amator? czy studium fotograficzne coś daje?
pozdrawiam i dziekuje
lista tematów
Fotografia strona 3 z 9
to zależy od efektu jaki chcesz uzyskać
oświetlenie boczne nada Ci artyzmu - cienie, półtony, fakturę skóry
oświetlenie przenie dobre jest kiedy mamy ciemne i niewyraźne tło (np. w chmurzastą pogodę żeby wyciągnąć modela z ponurego tła możemy zastosować takie oświetlenie)
jeszcze mamy oświetlenie teatralne czyli z dołu dające efekt takiego "wampira" :D
no i oświetlenie kontrowe i przednio-górno-boczne itd :P
"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"
ja zdjęcia które mnie urzekły sobie daruję bo jest ich za wiele ale mam swoich właśnie ulubionych fotografów, których cenię i mogę polecić oglądniecie ich portfolia :)
"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"
artLiszka: to zależy od efektu jaki chcesz uzyskać
oświetlenie boczne nada Ci artyzmu - cienie, półtony, fakturę skóry
oświetlenie przenie dobre jest kiedy mamy ciemne i niewyraźne tło (np. w chmurzastą pogodę żeby wyciągnąć modela z ponurego tła możemy zastosować takie oświetlenie)
jeszcze mamy oświetlenie teatralne czyli z dołu dające efekt takiego "wampira" :D
no i oświetlenie kontrowe i przednio-górno-boczne itd :P
noo, widze że profesjonalista

artLiszka: mam swoich właśnie ulubionych fotografów, których cenię i mogę polecić oglądniecie ich portfolia :)
tez mam takich własnie :)
http://muszka.deviantart.com/
młoda dziewczyna siejąca 'spustoszenie' na deviancie :) myslałam ze jest bardziej znana
młoda dziewczyna siejąca 'spustoszenie' na deviancie :) myslałam ze jest bardziej znana