Są tu jacyś fani fotografii?
Robicie zdjęcia z przypadku, zaskoczenia, czy każda Wasza fotka jest dokładnie zamierzona?
Jaki jest Wasz ulubiony styl-makro, portrety czy może krajobrazy?
dla bardziej 'wgryzionych' w fotografię-czy uważacie, że fotograf samouk może być równie dobry jak i amator? czy studium fotograficzne coś daje?
pozdrawiam i dziekuje
Fotografia strona 6 z 9
1,2,3 kolejna próba dodania posta :/
coś mi się nie chce mój post konkretny dodać usz :/
"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"
no cóż
życie :P
ja to tu posiedzę trochę :D
"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"
próbowałam napisać ale post mi się nie chciał dodać
s600 ma 5punktów pomiaru AF i centralnie ważony więc ....
albo będziesz "strzelać" do połowy migawką dopóty Ci się punkty ostrości nie znajdą na żądanym przedmiocie - machasz aparatem góra/dól - lewo/prawo - naciskając co chwila migawkę do połowy aż znajdzie sie tam gdzie chcesz albo odejdź od przedmiotu trochę do tyłu albo podejdź ciut bliżej i zabawa w trafiony zatopiony najlepiej na trybie makro (czasem można na krajobrazie spróbować bo i tam może lepiej złapać)
albo znajdź w ustawieniach aparatu pomiar AF na centralnie ważony i w centrum będzie Ci ostrość łapać i wtedy na centrum kadru daj ten łańcuch i spróbuj ....
fajni że fajni czy fajni bo fajni?

robie zdjęcia na oko ;)
jak nie przepale to czasem coś wyjdzie :)
Samouk to amator

tak papier :)
pstryknoł bym cie