Malarstwo.... oleje, tempere, akwarele, plakatówki , akryle
Interesuje Was to czy nudzicie się w muzeum ?
Jaki okres malarstwa?
kubizm, realizm, ekspresjonizm czy inne ?
dlaczego? co w tym Was przyciąga?
a może ulubiony malarz?
ja powiem tak -
surrealizm/nadrealizm
Salvadore Dali
znam wszystkie niemal obrazy , przeczytane książki jego autorstwa
co szczególnie mogę polecić "dziennik geniusza"
napisana praca o nim ....
dla realizmu osobiście jestem na nie :)
Malarstwo strona 2 z 3
"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"
"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"
Tak. Najbardziel podoba mi się sztuka ekspresjonizmu. Najbardziej podoba mi się popularny obraz 'Krzyk' Edwarda Muncha. Przyciąga mnie w tym ta żywość kolorów i te to jak namalowane są postacie. Wyglądają 'nieziemsko'.
A tak btw. sama czasami wezmę ołówkę w rękę i próbuję coś szkicować, coś z mangi i krajobrazy mi nawet wychodzą. (;
bardzo interesuje

postimpresjonizm, fowizm i abstrakcjonizm.
abstrakcjonizm najbardziej bo pisałam o tym pracę semestralną i egzamin z tego zdawałam

Van Gogh'a lubię i Paula Gaughina

N!3 j3$t3M $ł!!!t gF!@$$tk0m $h3By mN!3ć S!up3R eXXtr@ 0p!$$!k tUt@j [!!!]
-_-'
mówię nie!
piszę poprawnie po polsku,gardzę poke i fejczurami.
a przy okazji
obraz, który chyba każdy zna - CZY ktoś go nie zna?
Salvador Dali
i właśnie on w swojej fotografii ekscentryk i materialista o charakterystycznych wąsach :D