Malarstwo.... oleje, tempere, akwarele, plakatówki , akryle
Interesuje Was to czy nudzicie się w muzeum ?
Jaki okres malarstwa?
kubizm, realizm, ekspresjonizm czy inne ?
dlaczego? co w tym Was przyciąga?
a może ulubiony malarz?
ja powiem tak -
surrealizm/nadrealizm
Salvadore Dali
znam wszystkie niemal obrazy , przeczytane książki jego autorstwa
co szczególnie mogę polecić "dziennik geniusza"
napisana praca o nim ....
dla realizmu osobiście jestem na nie :)
Malarstwo strona 3 z 3
"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"
a ja lubię 'malować' nadruki na koszulkach akrylem. wiem, że miejsca na inwencję oraz różnorodność technik jest ZERO kiedy maluje się od szablonu, ale po stworzeniu takiego 'dzieła sztuki' jestem z niego bardzo dumny :)
Interesuje aczkolwiek do muzeum nie chodze bo nie mam w okolicy. natomiast wystawy wszelkiego rodzaju zaliczam ;) bo sama je mam

ekspresja bo tylko to wyraza moje odczucia.
za surrealizmem twardo stoje ;]
choc Dali owszem niewatpliwwie fascynujaca osobowosc, jednak mi nie wystarcza ;)
nie mam ulubionego, w kazdym okresie, gatunku jest jego przedstawiciel, godny przedstawiciel ktorego lubie 'przegladac'. Mam wielkie szczescie ze moj ojciec zajmuje sie poniekad obrazami i mam styk z malarstwem i sztuka od dziecka. teraz jako uczestniczka warsztatow, roznego rodzaju zajec plastycznych doceniam to ze mnie tym zarazil;)
"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"
Oj malarstwo piękna sprawa ;] jak na razie szkic, rysunek itp
Nawet klan mam tutaj ze swoimi pracami jak i innymi userami ;] Fajna zabawa.
Zdecydowanie tempera ;) , olejowac dopiero się uczę.
Interesuje, nawet bardzo.
Surrealizm, szeroko pojęty, ze względu na możnośc przedstawienia właściwie wszystkiego, bez norm, reguł. Potem impresjonizm,ale ten turnerowski, technika świetna.
Beksiński, Turner, Dali, Pirogow.
A to zależy, ja czasami dobry pejzaż lubię ;)