Zawidły tytuł, bo i sprawa jest zawiła. Nienawidzę nazywać swoich tekstów "wierszami", a siebie "poetką". Na te tytuły trzeba sobie zasłużyć.
Ma koncepcja wygląda tak:
Pokaż co masz, a popracujemy nad warsztatem :)
Piszesz? Porozmawiajmy o tym! Temat dla żądnych porad.
Warsztat to trudna rzecz, a trzeba czyścić perełki ze śmieci.
Dewizą każdego poety winno być: kreślić, kreślić i jeszcze raz kreślić!
No i może jeszcze jedna: Patetyzmowi mówimy STOP! Dwuznaczna bezpośredniość i prostota to chyba najpiękniejsze co można popełnić.
(:
lista tematów
Wiersze szeroko pojete strona 1 z 3
Jedyne teksty jakie mógłbym pokazać to teksty moich piosenek ale są zbyt zkromne żeby je tutaj umieścić;]
nie pisz do szuflady ;)
Mnie chodziło o patetyzmy typu "och och.. me serce krwawi", lub "cos we mnie umarlo, gdy odszedles..." ;)
Af kors, wszystko jest do wypracowania.
Dodam tyle, ze najlepszym zaoferuje miejsce w tomiku, który ukaże się w przyszłym roku.
"Białymi oczami
rozpaczliwie szuka
pomiędzy brudem okna
małej czystej plamnki
bo rąk już nie ma"
trochę mej amatorszczyzny :(
to ja się też pisze, bo pisuje coś co niektórzy nazywają poezją od dobrych kilku lat i sporo tego czytam

Nieskromnie powiem, że mimo, że wykształcenia w tym kierunku nie mam i nie poruszam się z łatwością w terminologii "poetycznej" to nieskromnie powiem, że czuje się na tyle kompetentny i doświadczony (złapałem buraka ;) ) by umieć zwrócić uwagę na to co trzeba poprawić, nad czym jeszcze popracować, a już na pewno odróżnić dobry wiersz od złego

Mogę złożyć CV? :P :P
margotka: oceniać nie da się poezji...to się waży...rozważa...szuka sensu...dna pod dnem...ropatruje przekształcenia semantyczne...składniowe czy słowotwórcze...
wydaje mi się że nie powinno się oceniać właśnie sposobu w jaki ktoś pisze..
no chyba, że to bardzo przeszkadza w odbiorze lub jest bardzo infantylne...
Ale infantylna zazwyczaj bywa treść i tzw. "co poeta miał na myśli" a nie forma..
Nie piszę tu o rymach częstochowskich, bo to inna historia jest.. ;)
Konto usunięte: Ja nie jestem pewien czy fotka to odpowiednie miejsce do publikacji wierszy..
kto tu ma niby je oceniać.. ??
np. Margo i ja ;)
Czy mam doświadczenie? Byłam zaproszona do jury konkursie poetyckim na autunaliach. Obok takich poetów jak Dulęba czy Markiewicz ;) Prowadziłam też audycję radiową poświęconą też poezji ;) Ponadto co roku (od 7 czy 8 lat) jestem w jury w konkursie poetyckim klubu Szufladera "Kawałek wiersza zieloną kredką (pisany)".
Nie, nie,nie...
To tomik, który wydajemy co roku. Znajdują się tam teksty nasze, laureatów konkursu i naszych "odkryć" ;)
Na zimę wydajemy tomik z okazji 10lecia klubu ach ach

Konto usunięte: "Białymi oczami
rozpaczliwie szuka
pomiędzy brudem okna
małej czystej plamnki
bo rąk już nie ma"
Wg mnie tekst ma w sobie "coś", ale odczuwam ogromny głód na jeszcze. Brakuje mi tu "czegoś jeszcze"... Kiedy powstal?
margotka: oceniać nie da się poezji...to się waży...rozważa...szuka sensu...dna pod dnem...ropatruje przekształcenia semantyczne...składniowe czy słowotwórcze...
tja.. jeszcze dodajmy, że analizujemy wszystkie chiazmy, klimaksy i synekdochy