...ktoś malarstwem?
Ogólnie pojętym. Polskim, Niemieckim, Flamandzkim czy Holenderskim?
Współczesnym, barokowym, renesansu, sztalugowym czy jakimkolwiek innym?
A może ktoś maluje murale lub blaszki?
A może ktoś jest malarzem pokojowym? Jeśli tak, to ile bierze za pomalowanie jednego metra?
Swoją drogą, nie znoszę tych pytań, ale...
Macie jakiegoś ulubionego malarza, a może malarkę (w co wątpię)?
Chodzicie na jakieś wystawy? Jeśli tak, na jakiej ostatnio byliście?
lista tematów
Interesuje się... strona 1 z 2
Hm, interesuję się historią sztuki, w tym także malarstwem.
Chodzi Ci o fresk? ^^
Monet, Rembrandt

Jeśli tylko mam okazję... Ostatnio byłam w Poznaniu na World Press Photo 2008. Niesamowite wrażenie zrobiła na mnie ta wystawa :)
Nieee... ;)
Malarz pokojowy to ktoś, kto maluje pokój, nieprawdaż?
A fresk, to fresk... nazwałbym inaczej, malarstwem ściennym. ;>
O, to fajnie. Tak sama z siebie, czy...?
A ze współczesnych kogoś?
Widziałaś Rembrandta na żywo?
Owszem, żartowałam ;> Sam nie mógłbyś go pomalować?
Moja mama mnie zaraziła miłością do sztuki :) Postanowiłam zdawać hs na maturze, dlatego od pewnego czasu skrupulatnie się jej uczę i co najważniejsze - sprawia mi to przyjemność.
Z. Beksiński - choć czasem przeraża; W. Hasior.
Nie miałam jeszcze okazji, ale to jedno z moich marzeń - do zrealizowania :)
A jakie jest Twoje powiązanie ze sztuką?
Ale ja nie chcę nic malować takiego. :>
Mógłbym, i to bardzo chętnie! Wyobrażasz sobie jaki to zarobek?!
Konto usunięte: Moja mama mnie zaraziła miłością do sztuki :) Postanowiłam zdawać hs na maturze, dlatego od pewnego czasu skrupulatnie się jej uczę i co najważniejsze - sprawia mi to przyjemność.
A kim jest Twoja mama, jeśli mogę spytać?
Ja zdawałem historię sztuki na maturze, hehe... bzdura. No cóż.
Fakt, to był jedyny przedmiot, do którego chętnie zasiadałem. Ciekawe i mądre. :)
;) Jakieś to wszystko takie...
"znane" :P
No coś Ty... :>
Niedawno w Muzeum Narodowym w Gdańsku było kilka ekspozycji malarstwa flamandzkiego właśnie. Nic ciekawego :P
Ze sztuką?:> Uczę się...
Ćwiczę swój warsztat malarski i w ogóle, i coś tam, coś tam. Nic wielkiego
Możesz pomalować mój w wolnej chwili

Nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Malowanie pokoju wałkiem nie jest satysfakcjonującą pracą według mnie ;>
Uczy historii sztuki. Mam ułatwione zadanie

Z jakim rezultatem, jeśli mogę wiedzieć? ;>
A no, a dlaczego są znani? Właśnie ze swojego geniuszu! Chociaż pewnie, gdy dojdę z materiałem do sztuki współczesnej, poznam ich więcej :)
Ja Ci dam 'nic ciekawego' ! :P Coś mnie ominęło i teraz żałuję, że mnie tam nie było. Niepotrzebnie mówiłeś. ^^
Można gdzieś obejrzeć Twoje prace? :)
Konto usunięte: że się nieśmiało wtrącę - jeśli wiążesz przyszłość z ASP, to nastaw się od razu na kompletowanie teczki, a nie zdawanie hsz
Nastawiłam się. Na razie jednak uczę się perfekcyjnego rysunku, gdy poczuję , że nadszedł odpowiedni moment, zacznę kompletować prace do teczki :)
Historię sztuki i tak muszę opanować, gdyż jest ona wymagana na jednym z etapów egzaminu kwalifikacyjnego na ASP. Poza tym nie mogę wiązać przyszłości ze sztuką, nie znając jej historii, prawda? ;> Wszystko już sobie obmyśliłam :D Ale dziękuję za radę :)
Konto usunięte: Nastawiłam się. Na razie jednak uczę się perfekcyjnego rysunku, gdy poczuję , że nadszedł odpowiedni moment, zacznę kompletować prace do teczki :)
Historię sztuki i tak muszę opanować, gdyż jest ona wymagana na jednym z etapów egzaminu kwalifikacyjnego na ASP. Poza tym nie mogę wiązać przyszłości ze sztuką, nie znając jej historii, prawda? ;> Wszystko już sobie obmyśliłam :D Ale dziękuję za radę :)
po prostu wiem jak to wygląda "w praniu", a dokładniej mówiąc - podczas rekrutacji ;)
Konto usunięte: że się nieśmiało wtrącę - jeśli wiążesz przyszłość z ASP, to nastaw się od razu na kompletowanie teczki, a nie zdawanie hsz ;)
Tak, ja chodziłem do liceum plastycznego, także teczkę miałem już gotową.
To, co zostaje z farb - moje :P
Konto usunięte: Nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Malowanie pokoju wałkiem nie jest satysfakcjonującą pracą według mnie ;>
Chodzi o pieniądze! Wynagrodzenie! NIezłe! :D
Mało reprezentatywnym :P
Eee, raczej nie... :D
Nie chcę nic pokazywać, "chwalić się", ponieważ nie mam się czym pochwalić... :P
Konto usunięte: Historię sztuki i tak muszę opanować, gdyż jest ona wymagana na jednym z etapów egzaminu kwalifikacyjnego na ASP.
:>
To prawda... ale to wcale nie takie trudne i stresujące.
Szykujesz się na ASP, gdzie?
Ja na tym etapie opisałem obraz Rafaela "św. Katarzyna" i opowiedziałem o Manet'a właśnie... najprostszy etap. Z resztą, w ogóle luz, blues i malinki.
Jak to? Nie chciałem urazić. Po prostu, malarek jest znacznie mniej niż malarzy. Mam na myśli tych, którzy się "wybili", są znani i w ogóle, bla ble bla...
Konto usunięte: po prostu wiem jak to wygląda "w praniu", a dokładniej mówiąc - podczas rekrutacji ;)
Czyli największą uwagę przywiązują do teczki? ;> i pewnie też do egzaminu praktycznego? Dostałaś się?

Pieniądze nie są w życiu najważniejsze

Nie wnikam ^^
Rzadko się zdarza skromny artysta :D
No, to takie już wygórowane marzenie. Do Poznania, chociaż papiery złożę pewnie też do Torunia. A Ty gdzie studiowałeś?
A stres? ;>
Uciekam spać, albo coś narysować. Ostatnio późno w nocy nachodzi mnie wena twórcza ^^ Dobranoc Wam, do jutra jakby coś, czy coś.