Witam ponownie
Tradycje i obyczaje to takze element kultury
@ jakie tradycje najbardziej lubicie? a moze świateczne obrzadki?
@ czy w waszej rodzinie sa głeboko zakorzenione i przestrzegane od wielu lat?
@ jakie tradycje wynieśliscie lub chcecie wyniesc ze swoich domów rodzinnych?
@ jakie swieta rodzinne najbardziej lubicie?:)
@ a moze region w ktorym mieszkanie wyroznia sie jakas nieznana gdzie indziej tradycja? podzielcie sie z innymi userami;)
pozdrawiam :)
lista tematów
Tradycje
Konto usunięte: jakie tradycje najbardziej lubicie? a moze świateczne obrzadki?
Boże Narodzenie
tak.
przywiązanie do rodziny i tę świąteczną atmosferę.
ja o Tradycji chciałem
http://www.youtube.com/watch?v=YT8kswpk2pQ
A później to coś więcej napiszę.. :) :)
Konto usunięte: @ jakie tradycje najbardziej lubicie? a moze świateczne obrzadki?
@ a moze region w ktorym mieszkanie wyroznia sie jakas nieznana gdzie indziej tradycja? podzielcie sie z innymi userami;)
-Boże Narodzenie
-średnio, cięzko mi to nawet ocenić
-ee, aa, wlasciwie to chyba te typu Boże Narodzenie i nic poza tym nie ma ciekawego

-i znowu Boże Narodzenie
- na pewno coś tam jest, ale ja nie znam ;)
Konto usunięte: jakie tradycje najbardziej lubicie? a moze świateczne obrzadki?
jest troche nie che mi sie pisac.
niektore tak
....
rodzinne.
na pewno jakies sa
oczywiście Boże Narodzenie :D W ogóle klimat tych świąt bije o głowę wszystkie inne Święta :] ale to chyba każdy wie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=LUsUid1wKzI ;]
Konto usunięte: akie tradycje najbardziej lubicie? a moze świateczne obrzadki?
Chyba lany poniedziałek.. I w noc poprzedzającą Wielkanoc rozrzucanie Kawalerom w ogórkach papierów, słomy itp

Nie ma chyba :).
Rodzinne spędzanie świąt.
Im jestem starsza, tym bardziej nie lubię imprez z rodziną.
Pozdrawiam ;-)
Karpia w Wigilię

Raczej nie. Karpik tak, ale moja mam dla innych członków rodziny { ojciec ] kupuje rybę bez ości, a kiedyś karpia jadł
Spotkania rodzinne choć raz w roku. Od wielu lat spotykamy się z rodziną od strony mamy na działce u dziadka. Uwielbiam te spotkania i chciałabym mieć takie w swojej przyszłej rodzinie
Wigilia i Wielkanoc, to jedna wielka szopka w mojej rodzinie, ale najbardziej lubię urodziny dziadka i imieniny babci, bo wtedy spotykamy się całą rodzinką
Konto usunięte: @ a moze region w ktorym mieszkanie wyroznia sie jakas nieznana gdzie indziej tradycja? podzielcie sie z innymi userami;)
Ta Dni Błonia- mojej wsi, zawsze są biegi i śpiewający seniorzy, aaa i występy szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych
Również
witajcież

Konto usunięte: @ jakie tradycje najbardziej lubicie? a moze świateczne obrzadki?
żadnych.
nie.
kh. brak.
Boże Narodzenie

pozdro

tradycje, hm - wigilia:D
raczej tak :P
nie zastanawiałam się jeszcze nad tym, czas pokaże
wszystkie, każde z nich ma w sobie coś fajnego :)
Konto usunięte: @ a moze region w ktorym mieszkanie wyroznia sie jakas nieznana gdzie indziej tradycja? podzielcie sie z innymi userami;)
wszystko znane :) - chyba że tradycyjne śpiewanie po pijanemu w mieście młodzieży :P
Najfajniejszą tradycją jaką znam jest tradycja panująca w moim domu. Kobiety pracują, a mężczyźni wypoczywają. Normalnie taka tradycja mi strasznie odpowiada i powinna być rozpowszechniana.
Oprócz tego lubię Boże Narodzenie, tą całą choinkę i Wigilię. Wtedy spotyka się cała rodzina pod pretekstem urodzin tego, którego tak naprawdę nie ma. No cóż trochę obłudy nigdy nie zaszkodzi.
Ostatnią z moich ulubionych tradycji jest tradycja wagarowania, kiedy kumpel ma tzw. wolną chatę, jako, że jego ojciec jest cały czas w delegacjach, a matka to nauczycielka, to zwykle w czasie lekcji chatę ma wolną. No a jak przez zupełny przypadek żadnemu z kumpli nie chce się do szkoły zajrzeć no to idziemy do Ślimiego (takie pseudo, biedny Ślimi ma cały dom na głowie) i gramy w DSJ, przegryzając rzeżuszkę.
Oprócz tego lubię Boże Narodzenie, tą całą choinkę i Wigilię. Wtedy spotyka się cała rodzina pod pretekstem urodzin tego, którego tak naprawdę nie ma. No cóż trochę obłudy nigdy nie zaszkodzi.
Ostatnią z moich ulubionych tradycji jest tradycja wagarowania, kiedy kumpel ma tzw. wolną chatę, jako, że jego ojciec jest cały czas w delegacjach, a matka to nauczycielka, to zwykle w czasie lekcji chatę ma wolną. No a jak przez zupełny przypadek żadnemu z kumpli nie chce się do szkoły zajrzeć no to idziemy do Ślimiego (takie pseudo, biedny Ślimi ma cały dom na głowie) i gramy w DSJ, przegryzając rzeżuszkę.
Konto usunięte: jfajniejszą tradycją jaką znam jest tradycja panująca w moim domu. Kobiety pracują, a mężczyźni wypoczywają. Normalnie taka tradycja mi strasznie odpowiada i powinna być rozpowszechniana.

Dobrze że nie mieszkam w Twoim domu. U nas wszyscu mają wyznaczone jakieś zadania

Prezenty są.