Krystian48: jaki macie stosunek do filmów typu Harry Potter, Eragon itp. (mam na myslki to że niby są to filmy dla dzieci a w Eragonie giną ludzie. w Harrym Poterze pokazują potwory i morderstwa ) ??
to nie są filmy dla dzieci...baśnie też nie są dla dzieci...wystarczy poczytać Braci Grimm...;] za czasów, kiedy nie było radia, czy telewizji, a nawet elektryczności, o porze zwanej szarówką...opowiadano baśnie, przygody i inne historie...współczesnym ludziom nie jest to znane, bo czas organizują w inny sposób...
...ponadto, bajki, które są animowane również nie zawsz są przeznaczone dla najmlodszych np. anime... ach...te nasze europejskie przyzwyczajenia... ach ta niewiedza rodziców....
Krystian48: Co sądzicie o filmach Opartych na Komiksach
sin city ...tjako film, to mistrzostwo!
Krystian48: Co sądzicie o filmach Opartych na faktach
tak, jak wiadomości...filmy dokumentalne są potrzebne...
Krystian48: co sądzicie o filmach Opartych na książkach
książka ma swój urok i film ma swój urok...często są uzupełnieniem dla ludzi bez wyobraźni, lub niekoniecznie dobrym narzędziem zastępującym lekturę szkolną...
Krystian48: czy to normalne że coraz młodsze dzieci wolą oglądać Horrory i Thrillery niż kreskówki ??
zaczęłam jak miałam 5 lat.... dlatego, nie sądzę, by to było obecne zjawisko...zwyczajnie jest nas na to stać, by mieć dostęo do takich rzeczy...15 lat temu zwykły odtwarzać był zjawiskowy...a z możliwością nagrywania - normalnie bajera!