Witam w ten ostatni dzień lipca.
Poszukuję jakiegoś filmu dla dwojga w letni wieczór.
Wymagania:
-Nie może to być jakiś typowy wyciskacz łez,
-może byc jakaś historia miłosna w tle, ale niech nie będzie też motywem przewodnim ( ew. jedynym motywem) w filmie,
-żaden horror thiller, ani film sensacyjny ( akcji), wojenny tez się nie nadaję
-raczej nie psychologiczny,
-mam na myśli raczej jakas komercjną produkcje, która nie będzie wymagała za dużo myślenia, ale też nie opustoszy do końca mózgu.
Dobra to tyle.
Pomocy
Pozdrawiam kulturalnych.
lista tematów
Film dla dwojga strona 3 z 4
To prawda, jest cos w tym filmie wyjatkowego, chyba jeden z niewielu polskich, ktory naprawde do mnie dociera i...wzrusza. Genialna obsada, poza tym charakter filmu nie jest zbytnio komerycyjny, oglada sie go doslownie jednym tchem. Najwieksze wrazenie zrobil na mnie moment, gdy przed pojawieniem sie napisow koncowych, podano krotka indormacje, ze nikt z nich nie przezyl.
Konto usunięte: Genialna obsada, poza tym charakter filmu nie jest zbytnio komerycyjny, oglada sie go doslownie jednym tchem. Najwieksze wrazenie zrobil na mnie moment, gdy przed pojawieniem sie napisow koncowych, podano krotka indormacje, ze nikt z nich nie przezyl.
dokładnie. Myślałam, że Wesołowski zepsuje klimat a jednak... Niestety Pietrucha, której nie lubię oglądać, ze względu na jej maniakalne, nienaturalne schylanie głowy, zepsuła klimat.
Najbardziej zapamiętałam toast, oraz zdanie: "Andrzej, pamiętaj, że jesteśmy nieśmiertelni..."
Konto usunięte: dokładnie. Myślałam, że Wesołowski zepsuje klimat a jednak... Niestety Pietrucha, której nie lubię oglądać, ze względu na jej maniakalne, nienaturalne schylanie głowy, zepsuła klimat.
Najbardziej zapamiętałam toast, oraz zdanie: "Andrzej, pamiętaj, że jesteśmy nieśmiertelni..."
Wesolowski i Pietrucha to zadni aktorzy. Pietrucha byla kiedys miss nastolatek i dzieki temu rozwinela się jej kariera potem .Wesolowski to tez aktor z przypadku, wlasciwie gral tylko w Na Wspolnej, jednak musze przyznac, ze nawet sie sprawdzil, jego postac byla dosyc autentyczna. Film byl mistrzowski, trzeba przyznac i zakonczenie też jak najbardziej pasowalo, bardziej lirycznie i dramatycznie nie moglo byc , nie musieli pokazywac ich smierci, zeby wzruszyc ogladajacych ;)

Nie mam pojęcia dlaczego wybrali ja do takiego filmu.
Niedługo będzie mozna go zobaczyć w serialu "cichociemni". Akcja także toczy się podczas II wojny światowej. Może być ciekawie...
Konto usunięte: Film byl mistrzowski, trzeba przyznac i zakonczenie też jak najbardziej pasowalo, bardziej lirycznie i dramatycznie nie moglo byc , nie musieli pokazywac ich smierci, zeby wzruszyc ogladajacych ;)
Dokładnie. I jeszcze fakt, ze oni nie wierzyli do końca w tę wojnę.
Jak Andrzej (Damięcki) umówił się przeciez ze swoją Anią na 6.
Piękne...
Konto usunięte: Dokładnie. I jeszcze fakt, ze oni nie wierzyli do końca w tę wojnę.
Jak Andrzej (Damięcki) umówił się przeciez ze swoją Anią na 6.
Piękne...
Tak, do konca wierzyli, że świat jest piękny, ze ludzie są dobrzy, że wojny nie bedzie, wielki entuzjazm przez nich przemawial, moze wlasnie dlatego ten film byl tak wartosciowy.
Konto usunięte: leż nie ma za co A czy to nie przypadkiem film dla ludzi tak okolo 30,
bo my mamy po 16 i 18 lat? nie wiem czy to się nadaje
nadaje...on szuka żony w jej obrazach, które obrazują piekło... warto go zobaczyć!...tylko nie pomyl z "Miedzy piekłem a ziemią" bo to romantyczna historia, której akcja toczy się w XIX w....
a co do Wichrów namiętności...nie skazuj Pitt'a na potępienie, bo jego kreacja w tym filmie jest bardzo dobra...film jest godny polecenia w każdym wieku...jak Przeminęło z wiatrem, albo Wichrowe wzgórza, Pariota...to ten deseń...choć bardziej mówi o pionierach, wojnie, miłości...
..a Lilo i Stich to faktycznie jedna z lepszych bajek:)... "Okhama znaczy rodzina!" hyhy...