będzie mniej spamu nisz na 'radiu i muzyce', bo chyba nikt nie czyta 100 książek dziennie :)
Chciałabym abyście podzielili się z forumowiczami ciekawymi książkami które akurat czytacie. Standartowo: autor, tytuł, może gatunek i oczywiście w małym streszczeniu, o czym dana jest dana książka. Czy ją polecacie, czy jest ciekawa, interesująca, (jaka jeszcze może być książka Czesiu? - Za*****ta :P), czy może nie jest godna uwagi :)
Zaczynam :)
Guy N. Smith "Cmentarne Hieny" (jest to cykl SABAT)
jest to Horror, bardzo ciekawy, czytam go po raz n-ty (na pewno min 10ty raz)
i bardzo fajnie opisane:
z cyklu: CO TERAZ CZYTACIE? strona 2 z 5
a ja brne przez "Lalke" ...
i umieram bo obralam sobie za cel przeczytanie jej w te wakacje...
Strasznie mi sie nie podoba chociaz uwielbiam ksiazki czytac, nudnaaa :/
Tresci chyba nie musze przytaczac...
Ja znalazłem ciekawą pozycje:
Mariusz Pasek "Paragraf 13"
"...to pierwsza powieść opisująca od środka stosunki panujące w Ludowym Wojsku Polskim. Prezentuje niepowtarzalny klimat mentalny tej peerelowskiej instytucji, przez którą przeszły miliony młodych mężczyzn. Przedstawia relacje pomiędzy grupami "trepów", "szwejów" i "bażantów", oddajać zarazem soczysty język, jakim posługiwano się w armii"
własnie skonczylam "Oczy Smoka" stephena kinga.
powieść fantasy tak bym ją nazwala.
opowiada o dwóch braciach z których jeden zostaje wtrącony do więzienia niesłusznie oskarżony o zamordowanie ojca a drugi syn obejmuje tron.
a mordercą i tym który miesza jest czarnoksiężnik :D
Wharton William - " tato"
Bardzo mnie zaciekawiła ta książka
"Lekarze"-Noah Gordon.
Skończyłam kilka dni temu.
Super, polecam.

Katarzyna Grochola - Przegryźć dżdżownicę

przeczytałam kilka stron i bardzo mnie wciągnęła, polecam.
i
Ks. Marek Dziewiecki - Dorastanie do świętości

dostałam na bierzmowanie i od tamtej pory nie mogę jej skończyć.

ale muszę ją przeczytać, jest bardziej taka psychologiczna więc może dlatego MUSZĘ. :D
może NIŻ? ;]
Najlepszą książką jaką przeczytałam jest "Strefa cienia - trzy lata z psychopatą" Wiktorii Zender

Książka jest powieścią autobiograficzną. [Niedawno w tvn style w programie "Miasto kobiet" można było zobaczyć wywiad z autorką". Piękna, a za razem trudna książka. Opisuje losy młodej dziewczyny, której życie zostało zniszczone przez brutalnego partnera. Gorąco polecam! Lektura obowiązkowa.

nie ma to jak.. zaskakujące zakończenie
S. King - "TO" ... horror

Polecam ..także jako ..film..
i obowiązkowo.. lekturę komentarzy na stronie Filmweb.. do tego filmu..
nie ma chyba większej reklamy niż to
Z racji tego ze nie jestem w domu i pakowalam sie na szybko, przez co nie zdazylam spakowac porzadnych ksiazek czytam teraz "Tylko ciebie chcę plotkara 6" Cecily von Ziegesar.
"Witajcie w Nowym Jorku, na Manhattanie, w jego najelegantszej części - Upper East Side, gdzie moi przyjaciele i ja mieszkamy w bajecznych apartamentach i chodzimy do ekskluzywnych szkół. Skoro sprawa przyjęcia do college'u jest już za nami, nadszedł czas, żeby skupić się na czymś równie ważnym: naszym życiu miłosnym!"
Jak dla mnie prosta ksiazka.. czytalam ciekawsze. No ale na nude.. lepsza taka niz zadna! Pozdrawiam:)
są wakacje...
więc mam ostatnio więcej czasu... na czytanie i aktualnie kończę...
i przyznam że lepsza była pierwsza jego książka
(w sumie to nie książka tylko zebrane w jedno jego artykuły - przynajminej w kolejności chronologicznej)
lekkie... nawet bardzo lekkie... :) ale widze że mam bardzo podobne poglądy na swiat jak autor.. wiec tym bardziej chętnie przeczytałem jego humorystyczne dowody na potwierdzanie wysuwanych tez :)