Wilkomen :)
Kilka szybkich pytań na sen, żeby się nie lepiej spało
1. Dla tych co czytają książki: lepiej się czyta w nocy, czy może w dzień?? i dlaczego?
2. Miasto najbardziej ociekające kulturą ? (w Polsce)
3. Jeśli mielibyście zarazić osobę kulturą, to jakie jedno dzieło byście mu wepchali do "kieszeni" ?
4. Dlaczego jeszcze nie spicie
Mam nadzieje, ze nie przestraszyliście się tytułu tematu
Peace
lista tematów
Nie wchodzić, grozi poryciem czapki !!!!!!!!!! strona 1 z 6
oczywiście że w nocy ;) bo w ciągu dnia zazwyczaj nie mam na to czasu ;)

Qbkens: 3. Jeśli mielibyście zarazić osobę kulturą, to jakie jedno dzieło byście mu wepchali do "kieszeni" ?
zależy w jakim sensie chodzi o te dzieło ;)
Bo odpowiadamy na te pytania :D
sądzę, że chyba Kraków
Qbkens: 3. Jeśli mielibyście zarazić osobę kulturą, to jakie jedno dzieło byście mu wepchali do "kieszeni"
Ale jakie muzyczne Malarskie poezja
z muzyki "Requem for a dream" Malarskie hmmm może "słoneczniki van Gogha"
a poetyckie "Urszulka Kochanowska" Bolesława Leśmiana
Bo oglądam Film :]
prawie nie

And the force will be with You

Czyżby autoreklama ;)
w każdym, wszystko co tyczy się kultury, dzieło które Twoim zdaniem mogłoby sprawić, ze dany człowiek chciałby się zagłębić w kulturze
Ok, powiedzmy, ze akceptuje odpowiedź :)
Qbkens: 1. Dla tych co czytają książki: lepiej się czyta w nocy, czy może w dzień?? i dlaczego?
3. Jeśli mielibyście zarazić osobę kulturą, to jakie jedno dzieło byście mu wepchali do "kieszeni" ?
Mam nadzieje, ze nie przestraszyliście się tytułu tematu
1.Bo z reguly wtedy wszyscy dookola spia i dzieki temu mi nie przeszkadzaja.Do tego noc jak to noc.Aura tajemniczosci i jakas namacalna metafizyka;)
2.Nie mam pojecia.Ale gdzie mozna jechac i cos zobaczyc ciekawego w naszym pieknym kraju? Krakow,Wroclaw,Poznan,Gdansk I dunno.Po za tym pytanie jest malo precyzujne;P
3.Album 'Sourvenirs' zespolu the Gathering lub cos innego silnie nasyconego emocjami.Ksiazke Kinga lub Mastertona (bo lubie) i jakis dobry dramat (film najlepiej produkcji skandynawskiej)
4.Jest cholernie wczesnie a po za tym nie Twoj interes;P
Qbkens: 1. Dla tych co czytają książki: lepiej się czyta w nocy, czy może w dzień?? i dlaczego?
1. W nocy, o ile się nie jest zmeczonym. Cisza spokoj i klimat, lubię noc

2. Kraków, Torun, Wrocław...Dlaczego? Pierwsze dwa ze względu na piekne zabytki, stare miasto, historie, a ostatnie ze względu na szybki rozwój w wielu dziedzinach.
3. Zarazić kulturą? dziwnie to sformułowałeś, chyba Pana Tadeusza ;)
4. Toć to jeszcze dzień

Nie zrozumiałam go...
W dzień.
Lepsze oświetlenie :D
Słupsk

Qbkens: Jeśli mielibyście zarazić osobę kulturą, to jakie jedno dzieło byście mu wepchali do "kieszeni" ?
Przepowiednia czasu mego
Bo słucham muzyki

i ściągam albumy
bo nie mogę :(
Wszystkiego jak leci.
http://www.lastfm.pl/user/SGhul
ściągam teraz Puscifera

legalnie ściągam!

a zaraz się biorę za przegrywanie Slayera na płyty -.-'
ciekawe czy wiesz o czym ja w ogóle mówię xD :o

Chodzi mi o jakiś wytwór znanej Wam kultury, w jak najszerszym tego słowa znaczeniu. Coś co przemówi do tej osoby bardziej niż Wasze słowa. Liczę na Waszą wyobraźnię i doświadczenie w sprawch kulturalnych

Nie czepiaj się :p. Dobrze jest wszystko sformułowane :)
Chyba pory doby Ci sie poprzestawiały :)
Może i dobrze ;)