Krystian48
Krystian48
  14 августа 2008 (pierwszy post)
Witam was masakratoży :ninja:

Wpadł Dziś do mnie mój Kuzyn i zostawił Mi Kartkę z wierszem który napisał dla swojej dziewczyny...
I prosił mnie o ocenę

Tak wiec oddaje wam go do subiektywnej (:ninja:) Oceny...
Chodzi mi głównie o to By panie powiedziały po ocenie czy cieszyły by sie jak by otrzymały by coś takiego jako List Miłosny :ninja:

A oto i On:

Aha i chciałem jeszcze nadmienić ze tematyka jest o Kwiatach Bo jego wybranka je uwielbia i ma swój ogródek różany Itp.

Jestes piękna jak kwiat Lilii Wodnej (lub Lotosu jak kto woli :ninja:),
który Każdego Ranka otwiera sie By pokazać swoje piękno światu.
Delikatna Jak orchidea,
która potrafią zniszczyć nawet najmniejsze mrozy
Jesteś jak róża,
Piękna, wyrafinowana, stylowa,
lecz gdy ktoś zajdzie Ci za skórę Ukłujesz
Cały Kwiatostan świata nie może się równać do twojej urody,
A zieleń jest całego świata zamknięta w twoich oczach

Z góry dziękuje w imieniu Kuzyna
oOSweetGangstaOo
oOSweetGangstaOo
  14 августа 2008
Krystian48
Krystian48: Wg. mnie każda kobieta jest delikatna jak kwiat... prócz strongmanek

:crylol:

Ale to tak jakby... takie kwiatki sierotki marysie :ninja:
Krystian48
Krystian48
  14 августа 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale to tak jakby... takie kwiatki sierotki marysie

cóż WG. mnie Kobieta jest Delikatna ogólne co nie znaczy że uważam ją za sierotę czy coś w tym stylu :ninja:
oOSweetGangstaOo
oOSweetGangstaOo
  14 августа 2008
Krystian48
Krystian48: cóż WG. mnie Kobieta jest Delikatna ogólne co nie znaczy że uważam ją za sierotę czy coś w tym stylu

Ale ten wiersz jest tak napisany, że od razu mi się źle skojarzyło.
Niech to poprawi. :ninja:
poetess
poetess
  14 августа 2008

Co do wiersza jeszcze :mrgreen:
Wiem, w czym lezy problem.
W tym, że porownuje ją, tą dziewczynę do kwiatów, a wiele osob juz to uczynilo.
Jest nawet takie powiedzenie, że pierwszy, który porównal oczy kobiety do gwiazd-był poetą, lecz każdy następny powielając ten pomysl-zwykłym tandeciarzem.

To tak jakby sam tego nie czul, tylko kradl czyjes slowa, ktore powtarzaja się miliardy razy.
Niby uczucie szczere, ale sposob w jaki zostalo opisane jest podobny do miliona innych.
Moze, tylko ja mam takie potrzeby, zeby czus sie w tek kwestii oryginalna, nie wiem.
Moj były facet nazywał mnie szmeterligiem ( fonetycznie z niemieckiego "motyl" ) i podobalo mi się to sto razy bardziej niż gdybym była tysięcznym złotkiem, misiaczkiem czy tam słoneczkiem.

GreenPrincess92
GreenPrincess92
  14 августа 2008
Krystian48
Krystian48: Jestes piękna jak kwiat Lilii Wodnej (lub Lotosu jak kto woli ), który Każdego Ranka otwiera sie By pokazać swoje piękno światu. Delikatna Jak orchidea, która potrafią zniszczyć nawet najmniejsze mrozy Jesteś jak róża, Piękna, wyrafinowana, stylowa, lecz gdy ktoś zajdzie Ci za skórę Ukłujesz Cały Kwiatostan świata nie może się równać do twojej urody, A zieleń jest całego świata zamknięta w twoich oczach

ciekawe porownania, niektore wersy bym zmienila, ogolem wporzadku :) urzekajacy wrecz :zakrecony: wybrance Twojego kuzyna na pewno sie spodoba
karolina0580
karolina0580
  14 августа 2008
Krystian48
Krystian48: estes piękna jak kwiat Lilii Wodnej (lub Lotosu jak kto woli ), który Każdego Ranka otwiera sie By pokazać swoje piękno światu. Delikatna Jak orchidea, która potrafią zniszczyć nawet najmniejsze mrozy Jesteś jak róża, Piękna, wyrafinowana, stylowa, lecz gdy ktoś zajdzie Ci za skórę Ukłujesz Cały Kwiatostan świata nie może się równać do twojej urody, A zieleń jest całego świata zamknięta w twoich oczach

Chyba lepiej by już było jakby jej jakiś list walnął :woot:
CzekooladowyMuss
CzekooladowyMuss
  14 августа 2008

Nie, nie, nie.
Nie podoba mi się.

KazdyJuzWie
KazdyJuzWie
  15 августа 2008
Krystian48
Krystian48: która potrafią zniszczyć nawet najmniejsze mrozy

Krystian48
Krystian48: lecz gdy ktoś zajdzie Ci za skórę Ukłujesz

To bym najchętniej wywaliła.
Ogólnie jest średnio.
Nie chciałabym takiego wiersza dostać :and:
YourCandyxD
YourCandyxD
  16 августа 2008

"A zieleń jest całego świata zamknięta w twoich oczach"

Bardzo ładny fragment. :mrgreen:
Wiersz nie zaskakuje.
Jeżeli jego wybranka nie jest zainteresowana poezją to byle co jej się spodoba. :jezyk: A jeżeli trochę zagłębia się w tematy literatury no to może trochę być zawiedziona.
No ale LICZY SIĘ GEST I TO CO Z SERCA. ;))
a zapewne to było z serca.. no i jeszcze pewnie ją onieśmieli sposób w jaki on wyraził jej swoje uczucia.
A nie np. napisał jej smsa o treści: "hej mała ! Cchesz ze mną chodzić ?" ;/ wrrr.

FourthHorsemen
FourthHorsemen
  17 августа 2008
Krystian48
Krystian48: Jestes piękna jak kwiat Lilii Wodnej (lub Lotosu jak kto woli ), który Każdego Ranka otwiera sie By pokazać swoje piękno światu. Delikatna Jak orchidea, która potrafią zniszczyć nawet najmniejsze mrozy Jesteś jak róża, Piękna, wyrafinowana, stylowa, lecz gdy ktoś zajdzie Ci za skórę Ukłujesz Cały Kwiatostan świata nie może się równać do twojej urody, A zieleń jest całego świata zamknięta w twoich oczach

kompletnie mi się nie podoba. Sztampowy i tandetny, ale doceniam gest twórcy owego 'wiersza' :mrgreen:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.