Dzień dobry
Jak mija dzień? :)
Niestety w dzisiejszych czasach niewielu ludzi lubi czytać książki i docenia
ich wartość. Moim zdaniem ludzie czytający książki mają większą wyobraźnię niż Ci, którzy ich nie czytają. Myślę, że właśnie od wyobraźni zależy czy ktoś lubi czytać książki czy nie. Jeśli nie potrafi się dobrze wczuć w to co czyta, wyobrazić sobie tego co się dzieje, to nie lubi czytać. Inaczej jest z osobami, które posiadają dobrze rozwiniętą wyobraźnię.
Jak jest w tym przypadku z wami?
Dla tych, którzy lubią czytać:
Czy już od dzieciństwa przejawialiście zainteresowanie książkami?
Jeśli chodzi o mnie to odkąd pamiętam zawsze lubiłam, a nawet uwielbiałam książki. Najbardziej lubię książki fantastyczne (jestem w trakcie czytania "Eragona") ale czytam też różne innych gatunków. :)
Jaki jest wasz ulubiony gatunek książek?
Jaka książka najbardziej zapadła wam w pamięć?
Pozdrawiam.
lista tematów
Książki :)
tak. mama nauczyła mnie czytać, jak mialam 5 lat, bo nie była w stanie już wymyślać nowych bajek:P ... "masz dziecko, czytaj sobie sama"
każdy...
poza niedopracowaną fantastyką w stylu "upiór przechodzi przez ściany" (upiór według wierzeń słowiańskich to człowiek bez duszy...)
nie przepadam rownież za dramatami Czechowa...
każda, która robi wrażenie...i o której opowiadam i polecam innym... w tej chwili jest to "Hyperion" Dana Simmonsa...
Konto usunięte: Moim swoistym rekordem jest "Archipelag GUŁag" Sołżenicyna - ponad 1500stron w jakieś 1,5miesiąca:]
mój rekord to przeczytanie 35 dramatów do egzmainu z Historii Teatru Powszechnego w 2 tygodnie przechodząc zapalenie oskrzeli (39-41 stopni gorączki)... hyh... i jestem w stanie opowiedzieć ich zawartość....;)
Jaki jest wasz ulubiony gatunek książek? - historyczne, horrory, sensacje, czasem dobra fantastyka
Jaka książka najbardziej zapadła wam w pamięć? - "Rok 1984", "Folwark Zwierzęcy", "Medaliony"," Lot Bocianów" do tego twórczość G.Mastertona
ja to pozniej zaczelam lubic ksiazki. Teraz to je kocham:d i tez jestem w trakcie eragona bo skonczylam czytam sagi o inkwizytorze mordimerze maderdinie.
Uciekinierka z cyrku
Konto usunięte: Niestety w dzisiejszych czasach niewielu ludzi lubi czytać książki i docenia
ich wartość
Takie pierdzielenie

Mnóstwo ludzi uwielbia czytać ksiązki!
Konto usunięte: Jeśli nie potrafi się dobrze wczuć w to co czyta, wyobrazić sobie tego co się dzieje, to nie lubi czytać

Od życia płodowego
Konto usunięte: Jaki jest wasz ulubiony gatunek książek?
Jaka książka najbardziej zapadła wam w pamięć?
Obyczajowe/kryminał
Najbardziej

www.deadlynightshade69.fotka.pl
N!3 j3$t3M $ł!!!t gF!@$$tk0m $h3By mN!3ć S!up3R eXXtr@ 0p!$$!k tUt@j [!!!]
-_-'
mówię nie!
piszę poprawnie po polsku,gardzę poke i fejczurami.
N!3 j3$t3M $ł!!!t gF!@$$tk0m $h3By mN!3ć S!up3R eXXtr@ 0p!$$!k tUt@j [!!!]
-_-'
mówię nie!
piszę poprawnie po polsku,gardzę poke i fejczurami.
Dzień dobry, po 4 dniach;p
Umieram z tęsknoty za Kobietą, a tak to ok:P Nadmiar czipsow i coli :)
Konto usunięte: Niestety w dzisiejszych czasach niewielu ludzi lubi czytać książki i docenia
ich wartość. Moim zdaniem ludzie czytający książki mają większą wyobraźnię niż Ci, którzy ich nie czytają. Myślę, że właśnie od wyobraźni zależy czy ktoś lubi czytać książki czy nie. Jeśli nie potrafi się dobrze wczuć w to co czyta, wyobrazić sobie tego co się dzieje, to nie lubi czytać. Inaczej jest z osobami, które posiadają dobrze rozwiniętą wyobraźnię.
Mają.. wiem to po Sobie.. Porównując okres, gdzie czytałem i nie czytałem ;)
Ja czytac umiałem już jako 6 latek, nie wyobrażałem sobie bez tego życia..
Zaczęło się od programu tv, jako jedenastolatek czytałem Edmunda Niziurskiego, Stefana Żeromskiego ;p
Teraz jako 18 latek . Czytam Stephen'a King'a , Koontz'a , nie pomijając wspaniałej Twórczości Robina Cook'a .:)
Thrillery medyczne, psychologiczne . TYLKO ! :)
Dean Koontz - Przepowiednia , Wizjonerka.
Robin Cook - Marker, Chromosom 6, Epidemia, Napad, Zabawa w Boga, Uprowadzenie, Dewiacja, Szkodliwe Intencje , Mózg, Wstrząs, Śmiertelny strach:D
Stephen King - Lśnienie, Miasteczko Salem, Mgła, Carrie, Zielona Mila :)