Ja jestem (a przynajmniej tak mi się wydaje) skatem, i po części z grzywki emo , tzn. nosze tak zwane "rurki", zapuszczam włosy , czasem nosze rzeczy w paski słucham reggae, ragga, dub'u i rapu (no i jazzu). Kolegów mam z róznych subkultur i nie przeszkadza mi czego oni słuchają, jakie mają fryzury, czy styl ubierania. Sam mam dystans do tego, że jestem skatem, potrafie żartować sobie z moich waskich gaci, czy muzyki jaką słucham. Do jakich subkultur należycie wy, a może jestście oryginalni i macie swój własny styl?
lista tematów
Subkultura Emo, Skejt , Dres ? strona 3 z 5
hm... mnie kiedyś nazwali cybergoth'em... nawet nie wiem co to jest... staram się wyglądać normalnie...
jedynie swoją przynależność muzyczną manifestuję t-shirtami i bluzami z logiem/nazwą zespołu...
Konto usunięte: Ja jestem (a przynajmniej tak mi się wydaje) skatem, i po części z grzywki emo , tzn. nosze tak zwane "rurki", zapuszczam włosy , czasem nosze rzeczy w paski słucham reggae, ragga, dub'u i rapu (no i jazzu). Kolegów mam z róznych subkultur i nie przeszkadza mi czego oni słuchają, jakie mają fryzury, czy styl ubierania. Sam mam dystans do tego, że jestem skatem, potrafie żartować sobie z moich waskich gaci, czy muzyki jaką słucham. Do jakich subkultur należycie wy, a może jestście oryginalni i macie swój własny styl?
Eee powiem tak, prawdziwy skejt, nosi wąskie spodnie, ma dłuższe włosy, słucha rocka i jeździ na desce, to jest prawdziwy opis skejta.
Z tego co widzę, to nie jesteś jakimś skejtem z krwi i kości :P Ludzie w szerokich spodniach, słuchający rapu, robiący graffiti, rapujący, którzy tańczą brak dance itp. to hip-hopowcy ;]
Jesteś mieszańcem :P he.
Ja należę do drugiej grupy, noszę szerokie ciuchy, słucham rapu, sklejam kawałki, cwalkuję, robie graffiti.
Dużo ludzi myli pojęcia, właśnie skate(skejt) a hip-hopowiec ;D
Ema!
za to istnieje "zdjecie emo"

...masakra z tymi emo ahahahahahahahahah
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Poradnik:Jak_robić_emozdjęcia
ahahahahahahahahahahhaha ale beka
Konto usunięte: Mylisz się. Skejci nie noszą szerokich spodni, bo w szeroki ciężko jeździ się na desce
Polski "skejt" to tak jak z polskim hip hopem, daleko mu do pierwowzoru, a pierwowzorem skate'ow sa punki i metale, to oni rozpowszechnili ten sport na swiecie pare ladnych dekad temu.
Polski "skejt" to takie uj wie co w zasadzie w obesranych spodniach i czapeczce z prostym daszkiem, zapatrzyli sie na wykonawcow czarnej muzyki i do tego kupili sobie deskorolke na ktorej z trudem robia olie :D
Konto usunięte: Polski "skejt" to tak jak z polskim hip hopem, daleko mu do pierwowzoru, a pierwowzorem skate'ow sa punki i metale, to oni rozpowszechnili ten sport na swiecie pare ladnych dekad temu.
Tu się nie zgodzę co do rapu.
Konto usunięte: Polski "skejt" to takie uj wie co w zasadzie w obesranych spodniach i czapeczce z prostym daszkiem, zapatrzyli sie na wykonawcow czarnej muzyki i do tego kupili sobie deskorolke na ktorej z trudem robia olie :D
Często na ludzi w szerokich spodniach mówi się skejt, tak u nas jest.
Wiesz.. ja widzę częściej, prawdziwych skejtów, jeżdżących na desce.
A co do pseudo skejtów (w szerokich spodniach) masz mylne pojęcie, mam wielu takich co jeżdżą na desce i delikatnie mówiąc - wymiatają.