Ja jestem (a przynajmniej tak mi się wydaje) skatem, i po części z grzywki emo , tzn. nosze tak zwane "rurki", zapuszczam włosy , czasem nosze rzeczy w paski słucham reggae, ragga, dub'u i rapu (no i jazzu). Kolegów mam z róznych subkultur i nie przeszkadza mi czego oni słuchają, jakie mają fryzury, czy styl ubierania. Sam mam dystans do tego, że jestem skatem, potrafie żartować sobie z moich waskich gaci, czy muzyki jaką słucham. Do jakich subkultur należycie wy, a może jestście oryginalni i macie swój własny styl?
lista tematów
Subkultura Emo, Skejt , Dres ? strona 4 z 5
Konto usunięte: Kurczę, zajrzyj parę stron wstecz. Jak już zajrzysz to moze wywnioskujesz z tego co napisałam ze się nie znam na tych subkulturach i że napisałam to co zaobserwowałam
jak sie nie znasz, to nie wypowiadaj

Konto usunięte: Nie mowie niczego ogolnikowo bo polski "skejt" to parodia niewiadomoczego...
a po drugie, nie ma czegos takiego jak polski rap. nie ma, nie bylo, nie bedzie :)
mylisz się, nie ma czegos takiego jak "polski skejt"

crapu chyba :)
...polska i rap, ba...polska i hip hop....no litosci :)
tak, w Polsce wszystko jest dziwne i ludzie maja nikla swiadomosc na wszelkiej masci tematy, norma :)
To zanika, bylo popularniejsze za moich czasow kiedy sam jezdzilem zanim nabawilem sie kontuzji kolana...teraz mnostwo tych "obesrancow" udaje ze umie jezdzic na deskorolce a tak naprawde to zwykli pozerzy, oczywiscie tutaj uogolniam ale 98% przypadkow to wlasnie to co opisalem wyzej, owszem sa wyjatki, jak zawsze, jak wszedzie...
Konto usunięte: A co do pseudo skejtów (w szerokich spodniach) masz mylne pojęcie, mam wielu takich co jeżdżą na desce i delikatnie mówiąc - wymiatają.
"wymiatają" to dosc ruchome pojecie...uwierz mi ze nie znasz ludzi ktorzy na deskorolce wymiataja, w calej Polsce mozna takich policzyc na palcach jednej reki :)
Ma prawdo się wypowiadać, od tego jest to forum.
tylko i wyłącznie według Ciebie ;]
Konto usunięte: Nie mowie niczego ogolnikowo bo polski "skejt" to parodia niewiadomoczego...
a po drugie, nie ma czegos takiego jak polski rap. nie ma, nie bylo, nie bedzie :)
Wszystko polskie to `parodia nie wiadomo czego` ;)
Yh...whatever, masz 16 lat i na pewno wiesz wiecej niz ja :)
Sprzeczac mi sie nie chce i nie mam takiego zamiaru
A sformuowania "polski skejt" uzylem w odniesieniu do tych wszystkich 16 latkow ktorzy lataja w spodniach z krokiem w kolanach, fullcapem na glowie i mysla ze jak mowia "joł" i "zią" to sa niewiadomo jak wyluzowani...to wlasnie takie "niewiadomoco", kolejny twor naszych dziwnych czasow :)
...i uwierz mi na slowo ze tez potrafie usiasc i powymyslac rymy ktorymi bym cie zagial w 5 i 10, nie wspominajac o rysowaniu grafitti z czym rownierz mialem do czynienia...a zadnym "polskim skejtem" bron Boze NIE jestem.
Choc pare ladnych lat temu na deskorolce jezdzilem, dosc zaparcie.
Konto usunięte: Yh...whatever, masz 16 lat i na pewno wiesz wiecej niz ja :)
Sprzeczac mi sie nie chce i nie mam takiego zamiaru
A sformuowania "polski skejt" uzylem w odniesieniu do tych wszystkich 16 latkow ktorzy lataja w spodniach z krokiem w kolanach, fullcapem na glowie i mysla ze jak mowia "joł" i "zią" to sa niewiadomo jak wyluzowani...to wlasnie takie "niewiadomoco", kolejny twor naszych dziwnych czasow :)
...i uwierz mi na slowo ze tez potrafie usiasc i powymyslac rymy ktorymi bym cie zagial w 5 i 10, nie wspominajac o rysowaniu grafitti z czym rownierz mialem do czynienia...a zadnym "polskim skejtem" bron Boze NIE jestem.
Choc pare ladnych lat temu na deskorolce jezdzilem, dosc zaparcie.
He jak juz z góry zakładasz, że jesteś mądrzejszy, to odechciewa mi się dyskutować, mam 17 lat nie 16 :P
Pomijając, każdy ma swoje zdanie, ja sie z twoim nie zgadzam, a co do "kolejnego wytworu naszych czasów" to tak możesz sobie mówić na pseudo imoł

He no i mówiąc
Konto usunięte: do tych wszystkich 16 latkow ktorzy lataja w spodniach z krokiem w kolanach, fullcapem na glowie i mysla ze jak mowia "joł" i "zią" to sa niewiadomo jak wyluzowani...to wlasnie takie "niewiadomoco", kolejny twor naszych dziwnych czasow :)
Obrażasz nie jedną osobę ;]
Ale z was prze ludzie sa. Chcecie nalezec do jakiejs subkultury, bo z samym soba wam zle. Jak chce byc kims to wylansujcie swoj wlasny styl, a nie bawcie sie w kogos innego.
Konto usunięte: w obesranych spodniach i czapeczce z prostym daszkiem, zapatrzyli sie na wykonawcow czarnej muzyki
Normalnie mnie opisałeś w 100% - już tak od 15 lat ....
Rap i HipHop wszędzie jest taki sam nie ważne miejsce ,kolor i wiek ...