RideProgressxD
RideProgressxD
  31 августа 2008 (pierwszy post)

prawda o jezusie , wypadkach ?

podobno ten film przedstawia ... interesujace rzeczy , nie ogladalem go calego, ale moze jest ktos w stanie mi go w skrocie opowiedziec ? czemu tych rzeczy nie puszcza legalnie w telewizji, tylko jakies maskowanie sie w internecie.

http://video.google.pl/videosearch?q=zeitgeist&hl=pl&sitesearch=#q=zeitgeist%20pl&hl=pl

Dragonnn
Dragonnn
  31 августа 2008

ponad 2 godz. :) nie wiem czy mi sie chce to ogladac... po 3 mn juz mi sie znudzilo. dziekuje

Tyllisum
Tyllisum
  31 августа 2008
Dragonnn
Dragonnn: po 3 mn juz mi sie znudzilo. dziekuje

a skoro jemu się znudziło po 3 min to ja też olewam.
ChybaKpisz
ChybaKpisz
  31 августа 2008

trochę nudny. :ziew:

SchreixD
SchreixD
  31 августа 2008
Super .
Qbkens
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 20
Qbkens
  31 августа 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: podobno ten film przedstawia ... interesujace rzeczy , nie ogladalem go calego, ale moze jest ktos w stanie mi go w skrocie opowiedziec ? czemu tych rzeczy nie puszcza legalnie w telewizji, tylko jakies maskowanie sie w internecie.

Film jest interesujący,pierwsza część opowiada o podobieństwach religii chrześcijańskiej do innych a w szczególności do wiary starożytnych Egipcjan. Pełno sarkazmu, żartów na temat wiary chrześcijańskiej. Ogólnie film skupia się tylko na naukowych dowodach, czasami śmiesznych zarzutach i wytykaniu błędów przeszłości. Zarzut wiekowej teorii spisku jest najbardziej śmieszny :lol:
Druga część opowiada o WTC i Bin ladenie. W tej części poddawane są pod zwątpienie oficjalne fakty dotyczace ataków z 11 września. Sugestia jest jasna, ze prawda o tych zdarzeniach jest ukryta przed opinią publiczną. Ciekawa jest ta część, dużo wątpliwości i zarzutów w stronę administracji Buscha.
Trzecia część nie wiem czy dobrze zrozumiałem, jest o spekulacji bankowej i też o spiskach mających zagwarantować kontrolę nad społeczeństwem (money rules the world) . Przedstawione są tu zarzuty w kierunku systemu podatkowego USA który ma na celu zniewolenie społeczeństwa. Jest też intrygująca teoria mówiąca o powodach wstąpienia USA do II wojny światowej (spisek). Również są tu przedstawione powiązania amerykańskiego biznesu z nazistowskimi przedsiebiorstwami podczas wojny
Podane są również kłamstwa wietnamskie. Ogólnie sugestia jest jedna-pieniądz i biznes. Zarzuca się administracji, że wojny w Iraku są pretekstem do podporządkowania sobie społeczeństwa. Jest nawet porównanie do narodzin nazizmu. (ciekawe czy Bush widział ten film :lol:-mocny jest bardzo). Dostało się nawet systemowi szkolnictwa któremu zarzuca się podawanie wszystkiego na tacy i zabijanie myslenia u młodych ludzi. Ogłupianie młodego pokolenia, poprzez media i pustą rozrywkę-manipulacja.
Jest też mowa o NAFCIE, UE oraz Azji, które to mają podobno się przeistoczyć w przyszłości w całość czyli w jeden rząd. I to niby jest plan możnych USA. Film bardzo atakuje Rockefelerów.
Jest też ciekawa teoria o chipach zawartych w amerykańskich paszportach. Chipy te są nadajnikiem radiowym który pozwala sledzić ruch obywatela.Ogólnie film sugeruje jakoby wszystkie ukazane aspekty (religia, pieniądz, wojsko) miały na celu monitorowanie całego świata i to w dodatku na życzenie samych ludzi, którzy są zniewoleni indoktrynacją.
Film ciekawy, aczkolwiek czas pokaże czy prawdziwy
poetess
poetess
  31 августа 2008
Qbkens
Qbkens: Film jest interesujący,pierwsza część opowiada o podobieństwach religii chrześcijańskiej do innych a w szczególności do wiary starożytnych Egipcjan. Pełno sarkazmu, żartów na temat wiary chrześcijańskiej. Ogólnie film skupia się tylko na naukowych dowodach, czasami śmiesznych zarzutach i wytykaniu błędów przeszłości. Zarzut wiekowej teorii spisku jest najbardziej śmieszny Druga część opowiada o WTC i Bin ladenie. W tej części poddawane są pod zwątpienie oficjalne fakty dotyczace ataków z 11 września. Sugestia jest jasna, ze prawda o tych zdarzeniach jest ukryta przed opinią publiczną. Ciekawa jest ta część, dużo wątpliwości i zarzutów w stronę administracji Buscha. Trzecia część nie wiem czy dobrze zrozumiałem, jest o spekulacji bankowej i też o spiskach mających zagwarantować kontrolę nad społeczeństwem (money rules the world) . Przedstawione są tu zarzuty w kierunku systemu podatkowego USA który ma na celu zniewolenie społeczeństwa. Jest też intrygująca teoria mówiąca o powodach wstąpienia USA do II wojny światowej (spisek). Również są tu przedstawione powiązania amerykańskiego biznesu z nazistowskimi przedsiebiorstwami podczas wojny Podane są również kłamstwa wietnamskie. Ogólnie sugestia jest jedna-pieniądz i biznes. Zarzuca się administracji, że wojny w Iraku są pretekstem do podporządkowania sobie społeczeństwa. Jest nawet porównanie do narodzin nazizmu. (ciekawe czy Bush widział ten film -mocny jest bardzo). Dostało się nawet systemowi szkolnictwa któremu zarzuca się podawanie wszystkiego na tacy i zabijanie myslenia u młodych ludzi. Ogłupianie młodego pokolenia, poprzez media i pustą rozrywkę-manipulacja. Jest też mowa o NAFCIE, UE oraz Azji, które to mają podobno się przeistoczyć w przyszłości w całość czyli w jeden rząd. I to niby jest plan możnych USA. Film bardzo atakuje Rockefelerów. Jest też ciekawa teoria o chipach zawartych w amerykańskich paszportach. Chipy te są nadajnikiem radiowym który pozwala sledzić ruch obywatela.Ogólnie film sugeruje jakoby wszystkie ukazane aspekty (religia, pieniądz, wojsko) miały na celu monitorowanie całego świata i to w dodatku na życzenie samych ludzi, którzy są zniewoleni indoktrynacją. Film ciekawy, aczkolwiek czas pokaże czy prawdziwy

W polowe jestem w stanie nawet uwierzyć
Tyllisum
Tyllisum
  31 августа 2008
Qbkens
Qbkens: Podane są również kłamstwa wietnamskie. Ogólnie sugestia jest jedna-pieniądz i biznes. Zarzuca się administracji, że wojny w Iraku są pretekstem do podporządkowania sobie społeczeństwa. Jest nawet porównanie do narodzin nazizmu. (ciekawe czy Bush widział ten film -mocny jest bardzo). Dostało się nawet systemowi szkolnictwa któremu zarzuca się podawanie wszystkiego na tacy i zabijanie myslenia u młodych ludzi. Ogłupianie młodego pokolenia, poprzez media i pustą rozrywkę-manipulacja. Jest też mowa o NAFCIE, UE oraz Azji, które to mają podobno się przeistoczyć w przyszłości w całość czyli w jeden rząd. I to niby jest plan możnych USA. Film bardzo atakuje Rockefelerów. Jest też ciekawa teoria o chipach zawartych w amerykańskich paszportach. Chipy te są nadajnikiem radiowym który pozwala sledzić ruch obywatela.Ogólnie film sugeruje jakoby wszystkie ukazane aspekty (religia, pieniądz, wojsko) miały na celu monitorowanie całego świata i to w dodatku na życzenie samych ludzi, którzy są zniewoleni indoktrynacją. Film ciekawy, aczkolwiek czas pokaże czy prawdziwy"Tyle jesteś wart ile od siebie możesz dać" 7:29 i wszystko jasne

Jesli wierzyć koledze a pod wpływem jego wypowiedzi uwierzyłem; wszystko jasne
Qbkens
Qbkens
  31 августа 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: W polowe jestem w stanie nawet uwierzyć

w którą połowe? :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Jesli wierzyć koledze a pod wpływem jego wypowiedzi uwierzyłem; wszystko jasne

Dokładnie wszystkich niuansów nie zrozumiałem ale ogólnie przekaz filmu jest jasny
poetess
poetess
  31 августа 2008
Qbkens
Qbkens: w którą połowe? :)

Wiekszą :lol2:
wietnam, podobieństwa do wiary chrześcijańskiej oraz atak 11. września
Qbkens
Qbkens
  31 августа 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: czemu tych rzeczy nie puszcza legalnie w telewizji, tylko jakies maskowanie sie w internecie.

Ciekaw jestem czy chciałbyś, aby cała Polska oglądała w kinach film w których porównywany byłbyś do Hitlera :lol:
wiejskilol
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
wiejskilol
  31 августа 2008

Brednie. Polemizuje z tym filmem parę tekstów naukowych, poszukacie w sieci to znajdziecie. Ale pewnie nie poszukacie, bo kościół jest FE, wiec jeśli już ktoś na jego temat nazmyślał, to trzeba to możliwie najlepiej nagłaśniać.

Qbkens
Qbkens
  31 августа 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Wiekszą wietnam, podobieństwa do wiary chrześcijańskiej oraz atak 11. września

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło-w końcu w coś wierzysz :ninja:
Qbkens
Qbkens
  31 августа 2008
wiejskilol
wiejskilol: Brednie. Polemizuje z tym filmem parę tekstów naukowych, poszukacie w sieci to znajdziecie. Ale pewnie nie poszukacie, bo kościół jest FE, wiec jeśli już ktoś na jego temat nazmyślał, to trzeba to możliwie najlepiej nagłaśniać.

Prawdziwemu wierzacemu nie potrzebne są dowody by trwać w wierze. Na tym wszak to polega :)
poetess
poetess
  31 августа 2008
wiejskilol
wiejskilol: Brednie. Polemizuje z tym filmem parę tekstów naukowych, poszukacie w sieci to znajdziecie. Ale pewnie nie poszukacie, bo kościół jest FE, wiec jeśli już ktoś na jego temat nazmyślał, to trzeba to możliwie najlepiej nagłaśniać.

Znowu ten homofob :ziew:
Ja pierwszy raz słyszałam o filmiku podanym temacie .
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.